SAVNET GUTTA: Cathrine Roll-Matthiesen påstår hun ikke er en hønemor. Foto: Hege Bakken Riise/NRK
SAVNET GUTTA: Cathrine Roll-Matthiesen påstår hun ikke er en hønemor. Foto: Hege Bakken Riise/NRKVis mer

- Det var for lenge å være borte

Cathrine Roll-Matthiesen hadde aldri vært borte fra barna mer enn en helg.

SEHER.NO: Da Cathrine Roll-Matthiesen måtte forlate "Mesternes mester" i forrige episode fredag kveld var det to forskjellige følelser som kom over henne.

Først var det skuffelsen over å ikke være god nok til å gå videre, dernest var det følelsen av at hun ikke skulle vært der.

- Det ble for lenge å være borte fra gutta mine, sier Cathrine til Seher.no.

Tidligere hadde hun aldri vært borte fra barna lenger enn en helg. Som deltager i NRK-serien var hun i Spania i tre uker under innspillingen.

Gutta hennes er Lars (12) og Aksel (8), og det var nok verst for mamma å være borte så lenge.

- De klarte seg nok fint uten meg. Jeg vil ikke påstå at jeg er en hønemor, men jeg er en kontrollfrik. Det var egoisten i meg som ikke ville gå glipp av noe, sier den tidligere håndballspilleren.

Cathrine (den gang Svendsen) var en av Norges beste håndballspillere på 80- og 90-tallet. Mellom 1985 og 1996 spilte hun 234 kamper for det norske landslaget, og scoret 921 mål. Hun har to OL-sølv fra 1988 og 1992, samt bronsje fra VM i 1986 og 1993.

I forhold til en del av de andre deltagerne la Cathrine toppidrettskarrieren på hylla tidlig. Hun la opp som 29-åring.

- Det var tidlig, da hadde jeg knapt begynt, sa Dag Otto overrasket i en tidligere episode. Til sammenligning startet Dag Otto sin sykkelkarriere først som 24-åring.

- Jeg ønsket å få barn før jeg ble 30, svarte Cathrine da. Og forklarte at hun ville være en mor som kunne spille fotball med barna og være i god fysisk form. Korsbåndet hadde allered røket to ganger og hun ville ikke risikere ytterlige skader.

Cathrine spilte sin siste kamp for Larvik i 1996. Da var hun allerede gravid - uten å vite det. Da hun ble klar over at hun ventet barn la hun opp. For henne var det ikke et alternativ å kombinere idrettskarrieren med familieliv.

- Det var ikke tilrettelagt for det sånn som nå. Den gangen var det ikke mulig å leve av håndballen. Jeg hadde stor glede av håndballen da jeg holdt på og ville aldri vært det foruten. Men du kommer ikke videre i livet bare ved å ha vært god i en idrett. For meg var det viktig å få en utdannelse og en jobb å leve av.

I dag er Cathrine selvstendig næringsdrivende innenfor rekruttering og bemanning. Her som i lagidretten handler det om å sette sammen mennesker som yter sitt beste for felleskapet og fugnerer godt sammen.

I NRK-suksessen Mesterenes mester tok Cathrine med seg viktig lærdom. Hun ble mer bevisst på å kaste seg over sjanser nå de dukker opp.

- Jeg tenker mye over at dagene går så fort. Søren heller, det er så mye vondt som skjer i livet. Vi kan ikke alltid vente på neste sjanse, vi må hoppe på toget mens det går og ha det moro mens vi kan, sier hun til Seher.no.

I "Mesternes mester" deltar Berit Aunli (langrenn), Cathrine Roll-Matthiesen (håndball), Cecilie Brinck Rygel (dans), Dag Otto Lauritzen (sykkel), Gøran Sørloth (fotball), Hilde Gjermundshaug Pedersen (langrenn), Ole Klemetsen (boksing), Ove Aunli (langrenn) og Stian Grimseth (vektløfting). Tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen er programleder.

Hittil har Cecilie Brinck Rygel, Berit Aunli, Ove Aunli, Ole Klemetsen og Cathrine Roll-Matthiesen måttet forlate konkurransen. Hvem som ryker ut i neste episode, ser du på NRK1 neste fredag kl 19.55.

LES OGSÅ: - Jeg var på overtid

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.