LYKKELIG GIFT: Pål Gunnar Mikkelsplass har vært gift med Marit Mikkelsplass i 20 år. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
LYKKELIG GIFT: Pål Gunnar Mikkelsplass har vært gift med Marit Mikkelsplass i 20 år. Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

- Det var fire år med sykdom og smerter

«Mesternes Mester»-aktuelle Pål Gunnar Mikkelsplass skulle bare fikse et tett rør. Det burde han aldri ha gjort.

SEOGHØR.NO: Den tidligere skistjernen Pål Gunnar Mikkelsplass (53) gjør for tiden suksess i NRK-serien «Mesternes Mester».

KJEMPER PÅ TV: Pål Gunnar Mikkelsplass er en av deltagerne i årets runde med Mesternes Mester. Foto: Roy Darvik/NRK
KJEMPER PÅ TV: Pål Gunnar Mikkelsplass er en av deltagerne i årets runde med Mesternes Mester. Foto: Roy Darvik/NRK Vis mer

På 1980-tallet var Pål Gunnar en av landets aller beste skiløpere, med medaljer i både VM og OL. Men i 1989 skjedde det som skulle forandre livet hans.

Mikkelsplass skulle nemlig fikse et tett vannrør hos moren sin. Han blåste i rører flere ganger, men tenkte ikke over at røret var laget av kobber. Derfor ble idrettshelten forgiftet.

- Det var starten på fire år med sykdom, masse smerter og mye vondt. Jeg hadde kroniske magesmerter og var i perioder svært syk, sier han til Her og Nå.


Han gjorde et forsøk på å komme tilbake i verdenstoppen, men til slutt gikk det ikke lenger.

- Episoden gjorde at jeg ble svak og ikke fikk trent. Når jeg første følte meg frisk, kunne det gå et par uker, og så kom plutselig smertene tilbake. Jeg prøvde å gjøre comeback som langrennsløper, men alle smertene og alt trøblet gjorde sitt til at jeg la opp. Det ble rett og slett for mye for meg.

Pål Gunnar fant kjærligheten gjennom idretten. Han har vært gift med Marit Mikkelsplass, som også har vært en av landets beste langrennsløpere, i 20 år.

«Mesternes Mester» sendes lørdag klokken 19.55 på NRK1.

LES OGSÅ: - Jeg har vel aldri før blitt møtt med så mye respekt