Tone Damli og Aksel Hennie:

- Det var et voldsomt og smertefullt brudd

Røper at hun satt med hendene under dommerbordet på «Idol», fordi hun hadde fjernet forlovelsesringen.

ÅPENHJERTIG: I en ny podkast forteller Tone Damli åpent om bruddet med skuespiller Aksel Hennie i februar 2013. Her fra utdelingen av Amandaprisen i Haugesund i 2009. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: I en ny podkast forteller Tone Damli åpent om bruddet med skuespiller Aksel Hennie i februar 2013. Her fra utdelingen av Amandaprisen i Haugesund i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tidligere superparet Tone Damli (30) og Aksel Hennie (42) sendte sjokkbølger gjennom hele landet i februar 2013 da det ble kjent at de hadde brutt forlovelsen og gått fra hverandre. Stjerneparet hadde forberedt et storslått bryllup på den italienske øya Sicilia - som dermed ble avlyst.

På den tiden var Hennie og Damli Aaberge et av Norges heteste kjendispar, og nyheten om samlivsbruddet kom som et sjokk - og ble bredt dekket i norsk presse. I ukene etter fulgte også et massivt mediekjør hvor eksparet var i fokus.

Siden den gang har «Idol»-stjernen vært relativt ordknapp om det mye omtalte bruddet. I en ny utgave av podkasten «Ida med hjertet i hånden» med Ida Fladen, forteller 30-åringen åpenhjertig om hvordan hun opplevde dagene i februar for seks år siden.

DEN GANG DA: Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge sjokkerte hele Norge da de brøt forlovelsen i 2013. Her fra Oslo Fashion Week i 2010. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge sjokkerte hele Norge da de brøt forlovelsen i 2013. Her fra Oslo Fashion Week i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Artisten beskriver bruddet som voldsomt og smertefullt, og sier at hun følte seg svært mislykket.

- Jeg hadde det ikke bra. Jeg slet, sier hun om å stå midt i mediepresset.

Tone Damli opplevde et hardt mediekjør og press fra journalister og fotografer, og forteller i podkasten at pressen fulgte etter henne overalt - og også kom hjem til henne.

- Det var et voldsomt brudd. Det var mye skriverier. Alle som har vært gjennom et brudd, vet at det er ille. Når det var så mye oppmerksomhet i tillegg, opplevdes det voldsomt og smertefullt, sier hun ærlig i podkasten.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer

Skjulte hendene på TV

30-åringen hadde mye på gang i livet da bruddet ble kjent. Hun var dommer i «Idol» på TV 2, deltaker i Melodifestivalen i Sverige, hadde egen TV-serie, i tillegg til sin egen kleskolleksjon.

Den dagen det ble ordentlig slutt hadde Damli sin første TV-sending som dommer i «Idol».

TV-DOMMER: Da det ble slutt med Hennie i 2013, var Tone Damli også dommer i «Idol». Her fra finalen samme år. Foto: NTB Scanpix
TV-DOMMER: Da det ble slutt med Hennie i 2013, var Tone Damli også dommer i «Idol». Her fra finalen samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hulket på telefon og sa at jeg ikke har sjans til å komme. Jeg klarte ikke å stå på føttene mine engang. Så får jeg beskjed om at jeg må komme også snakker vi om det, sier hun om episoden.

I tiden rundt bruddet var det også en rekke spekulasjoner som svirret rundt det som den gang var et av Norges heteste kjendispar.

- Jeg satt med hendene under dommerbordet, for jeg hadde ikke på meg forlovelsesringen lenger, og akkurat da var det mye spekulasjoner, sier hun i podkasten med Fladen.

Falt for ungdomsforelskelsen

Kort tid etter bruddet med Hennie fant Damli imidlertid lykken med sin ungdomsforelskelse Markus Foss (35). De ble et par sommeren 2013, og kort tid etter at de ble sammen, kom også nyheten om at paret ventet sitt første barn.

Det var våren 2014 at hun og samboer Markus Foss ønsket vesle Billie velkommen til verden, noe hun flere ganger har omtalt som et stort øyeblikk. Hun og den nåværende samboeren møtte hverandre for første gang for rundt 13 år siden, men ble offisielt kjærester sommeren 2013.

- Det forandrer måten man lever på, men det forandrer også måten man føler ting på. Jeg har blitt en mye mer følsom jente, og blitt voksen i form av at man må prioritere riktig og finne ut av hva som er viktig her i livet, har hun tidligere uttalt til Dagbladet om morsrollen.

FORELSKET: Tone Damli og kjæresten Markus Foss ankommer kjendisgallaen på Rokokkosalen på Grand Hotel i 2018. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Tone Damli og kjæresten Markus Foss ankommer kjendisgallaen på Rokokkosalen på Grand Hotel i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Boligtrøbbel

I 2015 kjøpte Tone Damli og Markus Foss det som etter planen skulle bli drømmeboligen for 9,5 millioner kroner. Siden den gang har husprosjektet «Villa Solum» i Bærum ført til massivt hodebry for det profilerte paret.

Planen var å kjøpe villaen for så bygge et nytt hus på tomten, men ifølge Budstikka hadde ikke paret tillatelse til å rive hele villaen.

KJENTE HVERANDRE LENGE: Tone Damli er aktuell som programleder for «Love Island», og i den anledning forteller hun om hvordan hun falt for kjæresten Markus Foss. De to kjente hverandre i mange år før de ble sammen. Video: Marie Røssland Vis mer

Sommeren 2017 så det ut til at Bærum kommune ikke ville gi artisten og samboeren tilgivelse for å ha revet huset, og vedtok at paret måtte betale et gebyr på 400 000 kroner for ulovlig riving.

I mai i fjor ble det kjent at Damli og samboeren hadde lagt ut deler av tomten for salg. Prisantydningen var på 7 950 000 kroner, og i oktober 2018 gikk salget i boks, skrev VG den gang.

Ifølge avisen gikk tomten for 7,2 millioner kroner, altså nesten 800 000 kroner under takst. Tomten paret solgte skal ha ligget på 800 kvadratmeter, og er skilt fra tomten Damli og Foss har store planer om å bygge sin drømmebolig på.

LES OGSÅ: Tone tar en Triana. Skal lede skandaleshow

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer