<strong>MORO:</strong> Henriette Bruusgaard hadde det kjempegøy under innspillingen av «Alt for Norge», og tror det vil bli et kjempemorsomt program.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
MORO: Henriette Bruusgaard hadde det kjempegøy under innspillingen av «Alt for Norge», og tror det vil bli et kjempemorsomt program. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Det var et stort sjokk for dem!

«Alt for Norge»-programleder Henriette Bruusgaard forteller om deltagernes første møte med Norge...Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Se videointervju med programleder Henriette Bruusgaard nederst i saken!

Torsdag er det endelig premiere på TVNorges store vårsatsing - «Alt for Norge», hvor 10 amerikanere med norske aner føres tilbake til moderlandet og skal kjempe om tittelen «Den Ekte Nordmannen».

Konkurransen handler om å mestre livet som nordboer, og hver uke møter deltagerne nye utfordringer som er basert på erke-norske tradisjoner, deriblant bygdefest, polferd, friluftsliv og smalahove. 

Se bilder av alle deltagerne her!

Vinneren av konkurransen står igjen med en premie på 50.000 dollar og får sitt livs møte med sine norske slektninger.

Men for deltagerne, som er oppvokst med drive-through, Hollywood, spritutsalg og ost på sprayboks, byr allerede første program på en stor utfordring.

Kort tid etter at de har ankommet Norge blir norsk-amerikanerne nemlig fraktet på toppen av Prekestolen med helikopter, hvor de så får beskjed om å pakke kofferten om til tursekk, for så å ta seg til fots ned fjellsiden

Og ifølge programleder Henriette Bruusgaard (28) kom denne turen som et sjokk på flere av deltagerne.

- Det som var så morsomt, var at vi satte dem rett på Prekestolen, og da visste de jo ikke hva som ventet dem. De visste at de skulle til Norge og at det hadde med slekt å gjøre, men de visste ikke mye mer enn det. Og så kom de da i helikopter opp til Prekestolen, så det var klart at det var et stort sjokk for dem. Og da hadde de ikke pakket til å gå i fjellet eller noe som helst, som de måtte gjøre med én gang. Så det ble en sjokkartet kulturopplevelse allerede da, humrer hun til Seher.no.

Under innspillingen reiste Bruusgaard og produksjonsteamet rundt om i landet med de ti deltagerne, og programlederen innrømmer at en del av amerikanerne hadde litt merkelige forestillinger om Norge.

- Ja, de har de der klassiske - dere spiser mye lefse, lutefisk og det er snø og kaldt overalt. Lefse har de hørt veldig mye om da, noe som var morsomt, for det er jo egentlig ikke så veldig ofte at vi spiser lefse. Så det er litt komisk, forteller hun. 

Ifølge Bruusgaard lærte hun mye i løpet av tiden sammen med amerikanerne, særlig i forhold til den amerikanske væremåten, som hun beskriver som «snill, varm og ekstremt befriende». 

Og selv om det norske folk er mest vant til å se henne på tv-skjermen, innrømmer Henriette at hun ser på seg selv som en tøff, norsk jente.

- På mange måter er jeg det. Jeg liker en utfordring og liker å gå på ski, og står fort både oppover og nedover på ski. Jeg liker også å gå i fjellet og marka, og det å få en tøff fysisk utfordring. Men jeg føler at det er mange som er mer erketypiske innenfor de feltene der. Men jeg er nok over gjennomsnittet. Det vil jeg si altså, smiler hun. 

Bruusgaard er i disse dager aktuell i to forskjellige tv-programmer. I tillegg til «Alt for Norge» er hun nemlig programleder for «Bli ny mor og datter» på FEM.

Likevel er hun litt usikker på hvor lenge hun kommer til å fortsette foran kamera.

- Det kan man aldri være sikker på, for det er ikke det å være programleder som driver meg i mitt yrke. Det er det å jobbe med spennende ting og være kreativ. Det kan jo hende jeg jobber bak kamera om ti år. Eller at jeg er produsent, eller filmskuespiller. Det er litt åpent det der, sier hun. 

28-åringen medvirket også i spillefilmen «Rovdyr» i 2008, og nå som hun har blitt kjent med den amerikanske livsstilen, utelukker hun ikke muligheten for å prøve lykken i Hollywood.

- Jeg har faktisk ikke tenkt på det. Men det hadde vært morsomt da, å dra bort til LA og prøve lykken og tenke at man lever en gang. Men akkurat der er jeg litt norsk, jeg tenker at det kan man bare ikke gjøre. Man kan ikke dra til LA og prøve lykken, det blir for mye altså, det kan man ikke. Og det er jo veldig norsk å tenke sånn, så kanskje jeg bare burde kjempe mot det, humrer hun.

«Alt for Norge» har premiere på TVNorge torsdag 8. april kl.  21.30! Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.  

LES OGSÅ: - Disse gir «Alt for Norge»

Se videointervju med programleder Henriette Bruusgaard nedenfor:


[obj:media:8507]


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer