Tine Thing Helseth:

- Det var et sjokk

Tine Thing Helseths kolleger uttaler seg om kreftbeskjeden. Nå stepper Inger Lise Rypdal inn på kort varsel.

VÅR JUL: Tine Thing Helseth, Gaute Ormåsen, Maria Arredondo, Christian Ingebrigtsen og Torstein Sødal skulle vært på førjulsturné. Det blir imidlertid uten Helseth. Foto: Ali Zare / NTB
VÅR JUL: Tine Thing Helseth, Gaute Ormåsen, Maria Arredondo, Christian Ingebrigtsen og Torstein Sødal skulle vært på førjulsturné. Det blir imidlertid uten Helseth. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag kom den triste nyheten om at trompetisten Tine Thing Helseth (34) har fått påvist kreft og må trekke seg fra oppdrag og konserter en stund framover. Det opplyste hennes manager.

«Det er med tungt hjerte vi må melde at Tine må trekke seg tilbake en stund framover, da hun har fått påvist diagnosen kreft – og nå vil motta nødvendig og riktig behandling».

«Hun er ved godt mot, og ser fram til å komme i gang med behandlingen, slik at hun - så raskt som mulig - kommer seg tilbake i god form og ut for å møte sitt publikum igjen», skrev Lisbeth Wiberg Olsen i Backstage Management i en e-post til NTB, ifølge Dagbladet.

- Tankene mine er med henne og familien

Fra slutten av november og fram mot jul skulle Helseth vært på turné med juleshowet «Vår jul», sammen med Maria Arredondo, Torstein Sødal, Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen.

Det blir det ikke noe av nå.

- Det var selvfølgelig fryktelig vondt å høre at hun må gå gjennom dette. Det er forferdelig når noen man kjenner får en sånn beskjed, sier Ingebrigtsen til Se og Hør om kreftbeskjeden, og legger til:

- Tankene mine er selvfølgelig med henne og familien hennes. Jeg håper hun kommer seg fort gjennom det og at hun skal bli helt frisk - og det har vi troa på.

MÅ AVLYSE: Tine Thing Helseth må avlyse konserter etter at hun fikk påvist kreft. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MÅ AVLYSE: Tine Thing Helseth må avlyse konserter etter at hun fikk påvist kreft. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Også Sødal synes det var en tøff beskjed å motta:

- Det var et sjokk å få den beskjeden, det er ikke lenge siden i det hele tatt.

- Men så er det veldig fint å få nyheter om at ting ikke ser så verst ut og at Tine er ved godt mot, legger han optimistisk til.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

I en pressemelding fredag kveld skriver Sødal, som er produsent for «Vår Jul», mange lovord om Thing Helseth.

- For publikum er Tine en trompetist av internasjonalt format. For oss er hun blitt en nær venn. Vi håper hun får ro med sine aller nærmeste i tiden framover, slik at hun kan konsentrere seg om å bli frisk. Vi gleder oss til hun igjen skal fortrylle oss og publikum med sitt vakre trompetspill, sier han på vegne av artistene.

Han opplyser også at Inger Lise Rypdal stepper inn i årets «Vår Jul»-turné på kort varsel.

- Vi er ubeskrivelig takknemlig for at selveste Inger Lise Rypdal blir med oss på årets julekonserter. Hun har gjennom flere tiår vært en av våre aller mest folkekjære artister, med sin sjelfulle sang og fantastiske formidlingsevne, sier Sødal.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Ved godt mot

Sødals kone, Arrendondo, forteller at trompetisten har blitt en nær venninne av henne.

- Når nyheten kom så var det et kjempesjokk! Bare man hører ordet kreft så blir man veldig redd - men så har jeg etter hvert fått oppdateringer fra henne om at hun er veldig positiv og at hennes planer er å bli frisk.

Arredondo understreker at hun er ved godt mot, og at hun har tro på at dette kommer til å gå bra.

- Vi er veldig, veldig glad i Tine og heier på henne, også håper vi at hun om kort tid kan fortrylle oss med sine vakre toner igjen.

LES OGSÅ: Kreftsyke Elin: - Første gang på nesten to år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer