- Det var et sjokk og veldig trist

Den tidligere TV 2-værmelderens mor om datterens depresjon.

TØFF TID: Benedikte Rasmussen kollapset av utbrenthet for seks år siden, og havnet i en dyp depresjon. Nå forteller hun om de vanskelige opplevelsene i boka «Fra en utbrent til en annen». Foto: TV 2
TØFF TID: Benedikte Rasmussen kollapset av utbrenthet for seks år siden, og havnet i en dyp depresjon. Nå forteller hun om de vanskelige opplevelsene i boka «Fra en utbrent til en annen». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den tidligere værmelderen på TV 2, Benedikte Rasmussen (39), opplevde for seks år siden å bli utbrent og havnet i en depresjon. Nå skriver hun om den tøffe tiden i boka «Fra en utbrent til en annen».

- Alt var tomt. Det var som om sjelen var død og jeg satt igjen i et skall. Alt var tungt. Det var som om noen hadde stjålet latteren min, sier Rasmussen til KK.

I 2006 klarte ikke Rasmussen lenger å fungere etter flere års intens jobbing for TV 2 og Storm Weather Center, og ble sykmeldt i en lengre periode. Hun opplevde kraftige svimmelhetsanfall, magesmerter og hysteriske gråteanfall og følte at hun bare hadde ett valg: Livet eller døden.

- Jeg forsto at jeg måtte bestemme meg for å leve og kjente et voldsomt raseri. Ikke pokker om jeg skulle la meg redusere til dette, sier Benedikte, som søkte hjelp på et behandlinssenter i Lillehammer.

Etter en periode med fremgang, går Rasmussen inn i en dyp depresjon som førte henne til tre års ensomhet. I en lang periode var moren den eneste Benedikte klarte å forholde seg til.

- Det var et sjokk og veldig, veldig trist å se henne i den tilstanden, sier moren Anne Karin Rasmussen til KK.

I 2011 fikk Benedikte endelig tilbake livsgleden, og valgte å dele sin tøffe erfaringer i bokform.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Vær-Benedikte brøt sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer