Frithjof Wilborn:

- Det var et sjokk, jeg opplevde det som brutalt

Frithjof Wilborn letter på sløret om den store nedturen.

TUNG TID: Frithjof Wilborn var TV 2s store stjerne, men ble kastet ut av tv-huset etter 12 år.  Foto: Mette Møller / Dagbladet
TUNG TID: Frithjof Wilborn var TV 2s store stjerne, men ble kastet ut av tv-huset etter 12 år. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Han var - som han selv påpeker - en frontmann og stor profil for TV 2 i sin tid, Frithjof Wilborn (55).

Fra 1995 til 2008 stod han ved roret til mange av kanalens største seersuksesser, deriblant «Vil du bli millionær» og «Farmen».

STOR PROFIL: Frithjof Wilborn var blant annet programleder i programleder i «Vil du bli millionær» på TV 2. Denne måneden gjør han comeback i «Allsang på Grensen». Foto: TV2
STOR PROFIL: Frithjof Wilborn var blant annet programleder i programleder i «Vil du bli millionær» på TV 2. Denne måneden gjør han comeback i «Allsang på Grensen». Foto: TV2 Vis mer

Så gikk båten mildt sagt på et skjær, og dro hele TV-karrieren til Wilborn med seg i dragsuget.

I et stort intervju med Dagbladet Magasinet åpner 55-åringen opp om det han selv betegner som helvetesåret; 2007. Mediepresset var enormt da det ble kjent at TV 2s store stjerne plutselig var ferdig i kanalen.

- Det var et sjokk, jeg opplevde det som brutalt. Mye var min egen feil, men konflikten ble ikke håndtert helt etter boka, sier Wilborn til Magasinet.

- Knakk sammen

Nylig ble det kjent at 55-åringen gjør comeback på TV 2 som gjesteprogramleder under årets første «Allsang på Grensen». For Wilborn blir det første gang han er tilbake på TV 2-skjermen siden han ledet talentkonkurransen «Skaperen» i 2007.

Det er fra tidligere kjent at Wilborn havnet på kant med arbeidsgiveren TV 2 etter å ha fått kritikk for økonomisk rot og andre forhold. Overfor Magasinet forklarer programlederen at han tok fullt og helt ansvar for det som skjedde i ettertid, og at han i dag har lagt saken bak seg.

Likevel er det ikke til å legge skjul på at tiden etter var tøff.

- Tøft blir en altfor tam beskrivelse. Det var rett og slett helt jævlig. Jeg gikk fra å være en frontfigur i kanalen til å bli den utskjelte og utstøtte. Det var som å ramle fra ti-meteren. Belastningen som fulgte var så stor at det naturlige ville være at jeg bare knakk sammen, sier han og legger til:

- Jeg isolerte meg veldig og ble nok deprimert.

Etter at Wilborn var ferdig i TV 2, ble det kjent at han hadde fått seg jobb som lærer. Da Se og Hør møtte ham i 2015, forklarte programlederen at han stortrives i sin nye stilling.

- Læreryrket er verdens beste jobb! Jeg er ikke så mye på farten lengre, og en forutsigbar åtte til fire-jobb passer meg utmerket. Dessuten er jeg veldig glad i barn, og synes det er gøy å se de utvikle seg både sosialt og faglig.

Saken fortsetter under bildet:

GIFT: Frithjof Wilborn og Tina Thomson har vært gift i omlag seks år. Sammen har de to barn. Foto: Pål Nordseth / Dagbladet
Mottatt fra epost: 31.08.2009
GIFT: Frithjof Wilborn og Tina Thomson har vært gift i omlag seks år. Sammen har de to barn. Foto: Pål Nordseth / Dagbladet Mottatt fra epost: 31.08.2009 Vis mer

Frithjof er i dag gift med 24 år yngre Tina, hvor paret har to barn sammen. Han har også fire barn fra sitt tidligere forhold, og er dermed seksbarnsfar.

For både Frithjof og Tina var det imidlertid en stor utfordring å komme ut som nytt par, og til ukebladet Her og Nå har førstnevnte tidligere uttalt at det var få som trodde på forholdet deres.

- Det var skummelt å vise seg offentlig, fortalte hun og refererte til da hun i 2009 ble med kjæresten på en «Ylvis»-premiere og hadde sitt første møte med pressen.

LES OGSÅ: Barna våre har sett alt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer