- Det var et sjokk å få kreftbeskjeden

Den norske håndballstjernen Bjarte Myrhol påvist kreft for bare en uke siden..

TØFF TID: - Jeg har selvsagt hatt noen kjipe stunder. Men prognosene er veldig gode og forskningen er kommet langt, sier Bjarte Myrhol. Foto: Scanpix
TØFF TID: - Jeg har selvsagt hatt noen kjipe stunder. Men prognosene er veldig gode og forskningen er kommet langt, sier Bjarte Myrhol. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: For bare om lag en uke siden fikk Norges kanskje beste mannlige håndballspiller, Bjarte Myrhol (29), beskjed om at han har testikkelkreft. Sist fredag ble han operert for sykdommen, som heldigvis ikke hadde spredd seg, skriver VG.

- Det var et sjokk å få beskjeden og jeg har selvsagt hatt noen kjipe stunder. Men prognosene er veldig gode og forskningen er kommet langt. Jeg ser ikke på dette som en kamp. Jeg er helt rolig og sikker på at det skal gå bra. Men håndballen blir sekundær. Nå handler det om å bli frisk, forteller Myrhol, som spiller for toppklubben Neckar Löwen i Mannheim i den sørvestlige delen av Tyskland.

Testikkelkreft er den hyppigste kreftformen blant yngre menn i alderen 15-40 år, og cirka 95 prosent av alle norske pasienter blir helbredet fra sykdommen. Til VG forteller den 29 år gamle idrettstjernen at det hele skjedde i et voldsomt tempo.

- Jeg kjente smertene med en gang på vårparten, men de forsvant igjen uten at jeg kontaktet lege. Forrige tirsdag kom smertene tilbake. Etter det har ting skjedd veldig, veldig fort, sier Myrhol.

I løpet av tre dager ble han operert ved det offentlige sykehuset i Mannheim. Nå står han foran seks uker med cellegiftbehandling. Håndballspilleren roser nå samboeren Charlotte Forslund.

- Charlotte har tatt dette veldig bra. Det gir trygghet, erkjenner spilleren, som står med 121 kamper med det norske flagget på brystet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Flyttet sammen etter ti dager - nå er de gift  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer