- Det var et mirakel at hun overlevde

«The Hit»-programleder Marte Stokstad om den skremmende episoden som har preget henne mest.

MISTET NESTEN MOREN: Da programleder Marte Stokstad gikk i åttende klasse, var moren hennes døden nær i en bilulykke. I dag har Marte vansker med å huske dagene etter ulykken tydelig. Her er hun opptatt med innspilling av «De Nominerte» på NRK i 2013. Foto: Stella Pictures
MISTET NESTEN MOREN: Da programleder Marte Stokstad gikk i åttende klasse, var moren hennes døden nær i en bilulykke. I dag har Marte vansker med å huske dagene etter ulykken tydelig. Her er hun opptatt med innspilling av «De Nominerte» på NRK i 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Programleder Marte Stokstad er vant til å ta utfordringer og uventede hendelser på strak arm i de mange direktesendte programmene hun har ledet.

Men den «The Hit»-aktuelle 36-åringen minnes én episode som virkelig har preget henne. Da hun nærmet seg slutten av åttende klasse, var moren hennes involvert i en alvorlig bilulykke, forteller hun til Dagbladet Magasinet.

- Hun var i koma. Det var helt grusomt, sier Stokstad til avismagasinet.

Moren var på vei hjem fra et seminar da en annen bil, der føreren hadde sovnet bak rattet, kjørte rett inn i henne.

- Det var et mirakel at hun overlevde. I den første bilen bak henne kom tilfeldigvis en lege, som gikk inn og frigjorde luftveiene hennes og reddet henne, forteller den tidligere «Norske talenter»-programlederen til Dagbladet Magasinet.

IMPULSIV: Marte Stokstad sier til Dagbladet Magasinet at hun liker det når livet tar uventede vendinger. Selv dramatiske hendelser som «røsker opp i hverdagen» kan føre noe bra med seg, mener hun. Foto: Stella Pictures
IMPULSIV: Marte Stokstad sier til Dagbladet Magasinet at hun liker det når livet tar uventede vendinger. Selv dramatiske hendelser som «røsker opp i hverdagen» kan føre noe bra med seg, mener hun. Foto: Stella Pictures Vis mer

Etter morens nær-døden-opplevelse fikk Marte Stokstad et anstrengt forhold til det å kjøre bil og hun var godt over 18 år da hun selv tok lappen.

- Jeg vet ikke hva som er normalt, men jeg tenker på døden hver gang jeg kjører bil (...) Jeg fikk en ekstra dimensjon til ungdomslivet, som helt klart har gjort noe med meg, sier hun åpenhjertig i portrettintervjuet med Magasinet.

Marte Stokstad er i dag samboer med Johannes Lund (37), daglig leder i Slottsfjellfestivalen. Paret har barna Mingus (8), Lotte (5) og Signe (3) sammen, og Marte har bonusdatteren Maya (12).

LES OGSÅ: Reddet livet med «Skal vi danse»