- Det var en vond tid

Tyra Banks kjenner smerten til både de som er for tynne og de som er for store.

VAR USIKKER SOM UNG: Tyra Banks har selv vært på begge sider av vektskalen og identifiserer seg med både overvektige og undervektige kvinner.  Foto: All Over Press
VAR USIKKER SOM UNG: Tyra Banks har selv vært på begge sider av vektskalen og identifiserer seg med både overvektige og undervektige kvinner. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «America's Next Top Model»-stjernen Tyra Banks (40) er en av verdens største supermodeller, og blir beundret av kvinner jorden rundt.

Men selv om hun i dag fremstår som en sterk og selvsikker kvinne, så har det ikke alltid vært slik.

Som ung var Tyra nemlig en svært usikker jente som ble mobbet fordi hun var for tynn.

- Sommeren jeg fylte 11 år mistet jeg 14 kilo samtidig som jeg strakk voldsomt i været. Jeg var ikke supermodell tynn. Det var mer enn det, og noen trodde jeg hadde en spiseforstyrrelse, forteller hun til People.com.

- Jeg var veldig usikker på den tiden, og de på skolen trodde jeg var syk. Det var en vond tid.

Men Tyra var ikke syk. Hun gikk bare gjennom puberteten og hadde store problemer med å få i seg nok mat.

- Det var ingenting jeg kunne gjøre for å legge på meg. Dette var på 80-tallet under den etiopiske hungersnøden, og jeg fikk mange kommentarer, minnes hun, ifølge nettstedet.

Den unge jenta var inn og ut hos legen, men etterhvert som hun ble eldre begynte hun å legge på seg og se bedre ut.

Men i 2006 opplevde Tyra å bli stemplet som «tykk» etter at det dukket opp mer formfulle bilder av henne i en badedrakt på stranda.

SLO TILBAKE: Foto: CNN/Splash News/ All Over Press
SLO TILBAKE: Foto: CNN/Splash News/ All Over Press Vis mer

- Hvem skulle ha trodd at jenta som ble tvunget til å dra på sykehuset fordi hun var for tynn en dag skulle bli kalt for tykk? Jeg kjenner smerten til både de som er for tynne og de som er for store. 11-åringen lever fremdeles inni meg.

Banks, som er kjæreste med den norske fotografen Erik Asla, har startet sin egen veldedighetsorganisasjon TZONE for å hjelpe unge kvinner til å finne sin indre styrke, bygge opp selvtilliten og realisere drømmene sine.

LES OGSÅ: Slik får du kinnbein som Tyra Banks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer