- Det var en veldig, veldig tøff tid

Men kjendisprest Einar Gelius angrer ikke på sex-boka.

PÅ TV: Einar Gelius er, sammen med Lillian Müller, Maria Arredondo og Esben «Esther» Pirelli Benestad med i denne ukens «4-stjerners middag» på TVNorge. Foto: TVNorge
PÅ TV: Einar Gelius er, sammen med Lillian Müller, Maria Arredondo og Esben «Esther» Pirelli Benestad med i denne ukens «4-stjerners middag» på TVNorge. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske kjendispresten Einar Gelius (51) ble i høst utsatt for et voldsomt mediepress etter at boka hans «Sex i Bibelen», der han blant annet skrev om egne sexerfaringer, kom ut.

Etter hvert kom det også frem at den kjente presten er fristilt fra sin prestegjerning.

Denne uka er Gelius å se i TVNorge-programmet «4-stjerners middag» denne uka, der han sammen med artist Maria Arredondo (25), den tidligere Playboy-modellen Lillian Müller (59) og sexolog Esben «Esther» Pirelli Benestad (61) skal kjempe om å være ukas beste vert.

Til Seher.no forteller Einar Gelius at han nå velger å se fremover til det som kommer, og ikke tilbake på det som har vært.

- Når man får ting litt på avstand, ser man har gjennomgått en voldsom stor ting. Det sto på i flere uker, medietrøkket var helt enormt. Samtidig hadde man den usikkerheten på hva som ville skje videre. Det var en veldig, veldig tøff tid. Men nå ser jeg fremover, sier en åpenhjertig Gelius til Seher.no.

51-åringen er i full gang med arbeidet med en ny bok. I tillegg holder han diverse foredrag for næringslivet. Han innrømmer at han savner prestetilværelsen på Vålerenga til tider, og at han er stolt av boka som vakte sterke reaksjoner både blant kristne- og ikke-kristne nordmenn høsten som var.

- Ja, jeg er stolt av boka, og har aldri angret på at jeg ga den ut. Når man ser diskusjonen den skapte, skjønner man at det er et viktig tema å ta opp. Det er vanskelig å si om jeg ville gjort det samme igjen, man kunne jo ikke forutse en slik debatt i etterkant. Trøkket som kom overrasket meg litt.
 
Etter utgivelsen av boka har Gelius mottatt et hundretalls sms'er og e-poster med både støtteerklæringer og det stikk motsatte.

- Det kom reaksjoner fra alle mulige kanter - fra folk som har meninger. Det stormet fra overalt, fra konservative, fra prester og alt mulig. Det var overraskende at det fortsatt er så tabubelagt å skrive om seksualitet. Jeg trodde virkelig vi hadde kommet lenger, og at man kunne snakke åpent om slike ting.

- Var det noen av henvendelsene som skremte deg?

- Nei, jeg har ikke blitt skremt. Det er jo alltid noen anonyme henvendelser, men man kan bare ikke ta hensyn til dem. Dessuten har de aller fleste henvendelse vært positive og støttende.

- Har du opplevd drapstrusler av noe slag?

- Ikke denne gangen, men jeg har jo tidligere blitt truet på livet - det har dukket opp ubehageligheter i forbindelse med prestejobben, forteller Einar Gelius, som ikke er spesielt lysten på å utdype den saken, men som gleder seg masse til å følge med på «4-stjerners middag» denne uka.

«4-stjerners middag» ser du på TVNorge mandag-torsdag klokka 19.30. Se hele Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Elin Tvedt ble mamma igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer