- Det var en utrolig merkelig «komme hjem»-følelse

Guro Fostervold Tvedten glemmer aldri hvordan det føltes da hun møtte håndballektemannen Håvard Tvedten.

FULL KLAFF: Da TV-profil Guro Fostervold Tvedten traff håndballspiller Håvard Tvedten under håndball-VM i 2005, gikk det ikke lang tid før hun visste at han var den rette for henne. Her er paret avbildet sammen i 2013.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FULL KLAFF: Da TV-profil Guro Fostervold Tvedten traff håndballspiller Håvard Tvedten under håndball-VM i 2005, gikk det ikke lang tid før hun visste at han var den rette for henne. Her er paret avbildet sammen i 2013. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: I januar ble det kjent at den tidligere TV 2 Sporten-profilen Guro Fostervold Tvedten (42) hadde mistet programlederjobben sin i Viasat.

Etter en tung periode er hun, ektemannen Håvard Tvedten (38) og sønnene Luka Tobias (6) og Daniel Leander (5) på vei hjem til Norge etter fem år i Aalborg, der Tvedten har spilt proffhåndball.

Årene sammen med en håndballspiller har bydd på langvarige utenlandsopphold for Guro, som til tider har følt seg ensom og alene som «håndballfrue». Imidlertid var det neppe noen tvil om at hun og Håvard Tvedten skulle bli et par.

I et ferskt portrettintervju med Dagbladet Magasinet omtaler hun det å bli kjent med sin nåværende ektemann som «en slags kjemisk reaksjon».

Saken fortsetter under bildet.

LEGGER OPP: I nesten 15 år har Håvard Tvedten spilt proffhåndball i utlandet, men i april ble det kjent at han legger opp og flytter hjem til Norge med familien.   Foto: Scanpix Denmark
LEGGER OPP: I nesten 15 år har Håvard Tvedten spilt proffhåndball i utlandet, men i april ble det kjent at han legger opp og flytter hjem til Norge med familien. Foto: Scanpix Denmark Vis mer

- Som å komme hjem

De to møttes første gang under håndball-VM i Tunisia i 2005. Han var på jobb for det norske herrelandslaget i håndball, hun for TV 2 Sporten.

Og det tok ikke lang tid før Guro innså at Håvard var noe helt spesielt, minnes hun i dag:

- Det var en sånn utrolig merkelig komme hjem-følelse. «Du bor også i et rødt arkitekttegnet hus, ja. Og dine foreldre er også lærere, selvfølgelig». Det var bare en følelse av at det var noe som var ekstraordinært bra for meg, sier Fostervold Tvedten til Dagbladet Magasinet.

11. juli 2009 giftet de seg. Mandag denne uken kunne paret feire syv år som mann og kone. Og tilværelsen som etablert ektepar og småbarnsforeldre har ikke tatt luven fra de sterke følelsene.

- Jeg blir fortsatt varm av å tenke på ham (...) Det høres sikkert teit ut, men jeg skjerper meg fortsatt for at han skal synes jeg er kul. Og jeg pynter meg fortsatt litt innimellom fordi jeg har lyst til at han skal synes jeg er flott, innrømmer Fostervold Tvedten overfor Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildet.

TV-PROFIL: Guro Fostervold Tvedten har jobbet med sport i både TV 2 og Viasat. I 2008 ledet hun programmet «EM-kveld fra Wien» sammen med Erik Thorstvedt på TV 2 under fotball-EM. Foto: TV 2
TV-PROFIL: Guro Fostervold Tvedten har jobbet med sport i både TV 2 og Viasat. I 2008 ledet hun programmet «EM-kveld fra Wien» sammen med Erik Thorstvedt på TV 2 under fotball-EM. Foto: TV 2 Vis mer

Balansert familieliv

Tidligere har ekteparet fortalt hvordan de har fått familielivet til å gå opp med én TV-karriere og én håndballkarriere seg imellom.

- Humor er avgjørende. Og vi er opptatt av raushet ved at vi ser ting fra den andres ståsted. Det er enkelt å tenke på seg selv og bli selvsentrert i et parforhold, sa Guro til Dagbladet i 2014.

I 2013 fortalte Guro Fostervold Tvedten til Se og Hør at det gode livet med familien er det hun er aller mest stolt over.

- Håvard og barna våre. Og at vi har klart å få til en hverdag der vi begge får gjort noe som gir oss noe individuelt, samtidig som vi begge setter barna først og satser på familien vi har skapt. Det er jeg stolt av, understreket hun den gang.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG PAR: På Gullruten-utdelingen i 2006 viste Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten seg sammen på den røde løperen for første gang.  Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
LYKKELIG PAR: På Gullruten-utdelingen i 2006 viste Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten seg sammen på den røde løperen for første gang. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Før det profilerte paret fikk sitt første barn, sa Håvard Tvedten til Se og Hør at han så frem til livet som pappa:

- Jeg gleder meg veldig til å bli far. Jeg er onkel til mange og synes det er veldig gøy med unger, understreket han overfor ukebladet den gang.

Etter at det sporty paret falt for hverandre, valgte de å holde en lav offentlig profil en periode. På TV-prisutdelingen Gullruten i Bergen i mai 2006, kom de imidlertid hånd i hånd på den røde løperen.

LES OGSÅ: - Skilsmissen er satt på vent