- Det var en utrolig enkel rolle å spille

Matt Damon om sin egen innsats i pandemi-film der millioner av mennesker dør av ukjent virus...

<strong>LITE KREVENDE:</strong> Kritikerroste Matt Damon syntes det var som barnemat å regne å spille inn «Contagion» - en thriller om et dødelig, ukjent virus som utsletter millioner av mennesker. Her er han avbildet i en scene fra filmen.   Foto: WARNER BROS/STELLA PICTURES
LITE KREVENDE: Kritikerroste Matt Damon syntes det var som barnemat å regne å spille inn «Contagion» - en thriller om et dødelig, ukjent virus som utsletter millioner av mennesker. Her er han avbildet i en scene fra filmen. Foto: WARNER BROS/STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Filmstjernen Matt Damon (40) er blitt en av Hollywoods mest anerkjente skuespillere de siste årene, med store filmer som «Ocean's Eleven», «Jason Bourne»-trilogien og «The Departed» på CVen.

Men den kritikerroste trebarnsfaren innrømmer at det ikke er alle rollene hans som er like krevende. Innspillingen av «Contagion», som omhandler en dødelig pandemi som tar livet av millioner av mennesker, omtaler han - overraskende nok kanskje - som svært enkel.

- Vi skuespillere trengte faktisk ikke all verdens forberedelser. Dette er ikke en film om karakterutvikling og store indre følelser. Det er den ytre handlingen som er så å si alt, sier han til VG under filmfestivalen i Venezia.


Den Steven Soderbergh-regisserte sci-fi-thrilleren er nemlig laget så realistisk som mulig, og er derfor basert på fakta i størst mulig grad. Filmens scenario er altså lagt så nært opp til «virkeligheten» som en slik film kan tenkes å være.

- Jeg fikk beskjed om å spille en far; jeg har tre barn selv, så det krevde ikke så mye. Pluss at jeg fikk beskjed om å legge på meg litt - det liker jeg bare å gjøre! Det var én eneste vanskelig scene, når jeg får et dødsbudskap i filmen. Hvordan skal man reagere? sier Matt Damon spørrende til VG.

Utfordringen ble løst ved å konsultere en faktisk sykehuslege, som fortalte at total fornektelse er en relativt vanlig reaksjon. Så da spilte «The Adjustment Bureau»-stjernen rett og slett deretter, «verre var det ikke».

«Contagion» har norsk kinopremiere den 28. oktober. Da kan du selv vurdere om Matt Damons rolle virker lite krevende eller ikke...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg var en ensom ulv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer