Pia Haraldsen:

- Det var en påkjenning

Pia Haraldsen kjenner seg igjen i noe av det hertuginne Meghan fortalte i Oprah-intervjuet. Hun var selv i et forhold med en prins.

KONGELIG EKSKJÆRESTE: I to år var Pia Haraldsen i et forhold med arvestorhertug Guillaume av Luxembourg. Foto: Aller Media
KONGELIG EKSKJÆRESTE: I to år var Pia Haraldsen i et forhold med arvestorhertug Guillaume av Luxembourg. Foto: Aller Media Vis mer
Publisert

Den siste tiden har hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) kapret mye spalteplass etter at de stilte opp til intervju med Oprah Winfrey (67). I intervjuet gikk de hardt ut mot den britiske kongefamilien.

Hertuginne Meghan forklarte blant annet at hun ikke fikk noen form for veiledning da hun ble en del av kongefamilien.

- Det var ingen veiledning. I motsetning til det du ser i filmer, er det ingen kurs om hvordan du skal snakke, krysse bena eller hvordan du skal oppføre deg som kongelig. Det fikk jeg ikke tilbud om, sa hertuginnen til Winfrey, ifølge Sky News.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

Kongelig kjæreste

En som kan kjenne seg igjen i dette, er Pia Haraldsen (39). Hun var nemlig kjæreste med arvestorhertug Guillaume av Luxembourg (39) i to år.

De to ble et par etter Ari Behn og prinsesse Märtha Louises (49) bryllup i 2002. Guillaume er eldstesønn av storhertug Henri (65) og storhertuginne Maria Teresa (64), og ble arvestorhertug da faren tok over tronen i 2000.

- Jeg møtte storhertugfamilien veldig tidlig i forholdet. De er hyggelige og jordnære, og jeg ble veldig godt mottatt, sa Haraldsen til Se og Hør i 2012.

I 2004 gikk de imidlertid hver til sitt, og overfor Se og Hør beskrev Haraldsen Guillaume som sin første store kjærlighet.

EKSKJÆRESTER: I 2004 gikk Guillaume og Pia Haraldsen hver til sitt. Foto: Privat
EKSKJÆRESTER: I 2004 gikk Guillaume og Pia Haraldsen hver til sitt. Foto: Privat Vis mer

Nå, etter å ha sett hertugparets Oprah-intervju, letter Haraldsen på sløret om hvordan det var for henne å bli kastet rett inn i den kongelige verden.

- Hva syntes du om Harry og Meghans intervju?

- Jeg synes det var et bra intervju, og jeg kjente meg igjen i noe av det de fortalte. Jeg synes det er tøft at de står frem og forteller sin historie, og om det de synes er riktig og galt, sier hun når Se og Hør slår på tråden.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

Fikk ingen veiledning

På spørsmål om hva det var Haraldsen kjente seg igjen i, svarer hun:

- Det var det hertuginne Meghan sa om at hun aldri fikk noen veiledning om rollen sin eller noe opplæring, noe jeg heller ikke fikk. Jeg ble bare kastet rett ut i det og jeg var veldig ung, bare 20 år gammel.

- Jeg fikk ikke noe råd om hvordan jeg skulle håndtere situasjonen. Nå ville jeg gjort det helt annerledes ettersom jeg er en voksen kvinne og har vært i mediebildet i flere år, men da var jeg ung og student. Det var en påkjenning, legger hun til.

UNGE OG FORELSKET: Pia Haraldsen legger ikke skjul på at hun fikk oppleve mye fint sammen med Guillaume. Foto: Privat
UNGE OG FORELSKET: Pia Haraldsen legger ikke skjul på at hun fikk oppleve mye fint sammen med Guillaume. Foto: Privat Vis mer

Haraldsen innrømmer imidlertid at hun kom sterkere ut av forholdet med Guillaume, og påpeker at hun minnes perioden som en fin tid til tross for at det også var utfordrende.

- Vi var unge og forelsket. Jeg fikk oppleve mye fint og vært med på mye spennende. Jeg ser tilbake på det som en fin periode, men det var også tøft, erkjenner hun.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Haraldsen påpeker også at det heller ikke var mye prat rundt mental helse på den tiden.

- I dag er det mer åpenhet rundt det. Jeg slet med mye som jeg ikke har tenkt over, som blant annet angst. Jeg ble også paranoid og slet med å stole på andre mennesker. Så det er veldig bra at det har blitt mer fokus på mental helse nå, fortsetter hun.

- Har du hatt noe kontakt med Guillaume i etterkant?

- Vi hadde for så vidt kontakt noen år etterpå, da vi begge bodde i London og hadde felles venner, men vi har ikke noe kontakt i dag. Han er jo en gift mann og har barn, svarer Haraldsen.

Drømmer om en ektemann

I etterkant av bruddet giftet Guillaume seg på med belgiske Stéphanie de Lannoy (37) i Notre-Dame-katedralen i Luxembourg. Både det norske kongeparet, kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise var til stede i bryllupet.

KONGELIG BRYLLUP: Prinsesse Märtha Louise og svenske prins Carl Philip var bare to av mange kongelige som kastet glans over bryllupet til arvestorhertug Guillaume av Luxembourg og grevinne Stéphanie de Lannoy i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB
KONGELIG BRYLLUP: Prinsesse Märtha Louise og svenske prins Carl Philip var bare to av mange kongelige som kastet glans over bryllupet til arvestorhertug Guillaume av Luxembourg og grevinne Stéphanie de Lannoy i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer

Når det kommer til Haraldsens sivilstatus kan hun meddele at hun per dags dato er singel.

- Det er kjedelig, men det er jo ikke så lett å møte noen akkurat nå. Det får jeg nesten bare vente litt med. Forhåpentligvis blir det litt enklere å gå på date til sommeren. Jeg har faktisk ikke klemt en person utenom familien siden før pandemien, sier hun lattermildt.

IKKE ENKELT: Pia Haraldsen forteller at det ikke er så lett å dra på date under pandemien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
IKKE ENKELT: Pia Haraldsen forteller at det ikke er så lett å dra på date under pandemien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Haraldsen har imidlertid et ønske om å finne en partner.

- Jeg har lyst på en ektemann og familiemann. Det var lettere da man var yngre, men nå er man mer forsiktig og ønsker å bli bedre kjent med en person før man går inn i et forhold. Jeg kan gjerne gå på en lunsj og middag, men det stopper gjerne der. Jeg har ikke møtt noen interessante ennå.

- Hva er drømmemannen din?

- En som er jordnær, har empati og som kan være en støttespiller, det er viktig. Humor er også viktig, og det at man kan få hverandre til å le og at han liker humoren min. Også vil jeg ha en jeg kan være meg selv med, og at man kan si det man tenker og føler. Og en som har god energi og en person man kan slappe av med, svarer Haraldsen.

SAMARBEID: Eveline Karlsen røper hvordan hun fikk muligheten til å jobbe med skjønnhetsmerket «Caia», som en av Sveriges største influensere Bianca Ingrosso står bak. Vis mer

Holder foredrag

Haraldsen er utdannet innen medier og kommunikasjon og har tidligere jobbet for blant annet VG, TV 2 og ungdomsbladet mag.

Opp gjennom årene har Haraldsen vært å se i en rekke tv-programmer, blant annet «Skal vi danse», «Rikets Røst», «Kakekrigen» og senest i fjor - «Camp Kulinaris». De siste årene har hun imidlertid holdt seg opptatt med ulike prosjekter, i tillegg til å holde foredrag om temaer som mote, trender, bryllupsplanlegging og mental helse.

- Jeg jobber med å holde foredrag, men akkurat nå kan jeg ikke holde så mange på grunn av coronarestriksjonene. Det er synd, jeg skulle egentlig holdt foredrag om mental helse, men det må vente til høsten. Så er det satt i gang litt andre ulike prosjekter og litt kommersielle samarbeid, sier hun.

TRAKK SEG: Pia Haraldsen måtte trekke seg fra «Camp Kulinaris» allerede første natta. Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

Haraldsen har også en drøm om å fokusere mer på helse generelt, og ikke bare mental helse i foredragene sine.

- Jeg har søvnløshet, så jeg har et ønske om å bruke erfaringen min til å hjelpe andre. Helse er det viktigste, sier hun.

LES OGSÅ: Kongehusenes største skandaler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer