«Forræder»:

- Det var en konstant frykt

Ny deltaker er ute av «Forræder».

UTE: De gjenværende deltakerne er kommet halvveis i spillet «Forræder», og fredag ble enda en deltaker stemt ut. Foto: TV 2
UTE: De gjenværende deltakerne er kommet halvveis i spillet «Forræder», og fredag ble enda en deltaker stemt ut. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Forrige uke klarte de gjenværende deltakerne i TV 2-programmet «Forræder» endelig å avsløre den aller første forræderen, nemlig forfatter Jørn Lier Horst (52).

Spillet er for alvor i gang, og det er ingen tvil om at de «lojale» deltakerne fikk blod på tann etter forrige avstemning.

I kveldens program fikk forræderne Cathrine Fossum (44) og Jonas Lihaug (33) i oppgave å lokke en av de lojale med på laget som forræder, og den utvalgte ble Sander Austad Dale (24). Han lot seg derimot ikke friste, og takket fint nei til tilbudet.

Siden forræderne mislyktes i å bli fulltallig igjen, måtte de velge hvem de skulle eliminere. Denne gangen ble det bergenseren Sandra Spjelkavik (32) som trakk det korteste strået.

ENDELIG: De har famlet i blinde, men endelig klarte de lojale å ta en forræder i den psykologiske TV 2-serien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Vanskelig å tørre

Overfor Se og Hør forteller Spjelkavik at hun slettes ikke ble overrasket da hun ble stemt ut av forræderne.

- Altså, det var jo utrolig kjedelig, men jeg var også veldig forberedt på det. Jeg visste at sjansen var stor for at det kunne skje, forteller hun.

- Jeg tenkte jo at noen mest sannsynlig kom til å bli fristet av forræderne, men dersom de sa nei, ble jo jeg en naturlig brikke å kvitte seg med, siden jeg ble ganske renvasket av Jørn i forrige episode. I det øyeblikket sluttet jeg å vekke mistanke hos noen, så da kunne de jo på en måte ikke «bruke meg» til noe.

TØFF KAMP: Deltakerne har fått kjørt seg i det psykologiske spillet «Forræder». Foto: TV 2
TØFF KAMP: Deltakerne har fått kjørt seg i det psykologiske spillet «Forræder». Foto: TV 2 Vis mer

Bergenseren hadde heller ikke vært i skjoldrommet i forrige runde, og mener selv at dersom hun hadde vært det, ville hun mest sannsynlig vært trygg gjennom natten.

Videre forteller 32-åringen at hun angrer på at hun ikke var mer frempå med egne ønsker.

- Vi ble jo enige om hvem som skulle i skjoldrommet før skyteoppgaven. I retrospekt burde jo kanskje den oppgaven vært løst annerledes og jeg burde nok også kjempet litt hardere for en plass i skjoldrommet. For alle vil jo dit, sier hun.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Men det var vanskelig for oss lojale å tørre å gå etter magefølelsen. Bare det å mene noe sterkt eller snakke for høyt, ble man fort en målskive selv.

- Kom masse tårer

Og i likhet med flere av de andre deltakerne, ble spillet også en hard påkjenning for Spjelkavik.

- Jeg har blitt veldig påvirket av deltakelsen. Mye mer enn det man kan tenke seg til på forhånd. Det var et helt enormt «mind game» utover fatteevnen man hadde da man sa ja. Jeg var på konstant underskudd av søvn, og gikk jo nesten med en konstant frykt hver gang jeg la meg om at jeg kanskje ikke var en del av spillet dagen etter.

ELIMINERT: Halvveis inn i spillet var det Sandra Spjelkavik som ble eliminert i fredagens episode i «Forræder». Foto: TV 2
ELIMINERT: Halvveis inn i spillet var det Sandra Spjelkavik som ble eliminert i fredagens episode i «Forræder». Foto: TV 2 Vis mer

- Det handlet jo om det solide overtaket forræderne hadde over oss, og at de hadde mulighet til å eliminere oss i løpet av natten. Man var stappfull av tanker, frykt, redsel og paranoia hele tiden.

Hodet var i helspenn døgnet rundt. Det var først da 32-åringen kom hjem til roligere omgivelser at hun kjente hvor utslitt hun faktisk var.

- Når du først var ute av det var det «point of no return», og plutselig sa kroppen «oi shit, du er sliten», siden jeg ikke hadde rukket å tenke på det under innspillingen. Kroppen fikk en skikkelig reaksjon, og jeg sov hele døgnet da jeg kom hjem.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

- Tok det tid å komme ut av tankemønsteret du hadde inne på «Forræder»?

- Ja, det tok litt tid å komme ovenpå igjen, etter å ha vært så inni det. Jeg begynte plutselig å grine i løpet av det døgnet jeg kom hjem, og det kom bare masse tårer samtidig som jeg lo. Det var helt sykt rart. Jeg fikk bare en reaksjon som jeg ikke skjønte noe av, og alle følelsene kom ut i en foss.

Avslutningsvis beskriver Spjelkavik deltakelsen som en «brutal» opplevelse, men innrømmer at hun aldri ville vært foruten.

- Alt i alt så har det vært gøy, og jeg har fått vært med på en sinnssyk opplevelse. Dette har gitt meg mersmak på reality og jeg setter stor pris på alle de fine folkene jeg har blitt kjent med.

LES OGSÅ: Fullt kaos bak kamera

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer