- Det var en kald front mellom oss

Den hjemsendte «Farmen»-deltageren mener han ble lurt av storbonden...

FØLTE SEG LURT:- Det er klart at jeg ble lurt. Men jeg tror ikke at man for sin egen del bør blande følelser inn i en konkurranse der man kan bli utnyttet fordi man er en del av spillet, sier Eirik Fønstelien til Seher.no. Foto: TV 2
FØLTE SEG LURT:- Det er klart at jeg ble lurt. Men jeg tror ikke at man for sin egen del bør blande følelser inn i en konkurranse der man kan bli utnyttet fordi man er en del av spillet, sier Eirik Fønstelien til Seher.no. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: I lørdagens episode av «Farmen» ble det klart at det er Eirik Fønstelien (24) som må forlate Tranøya, etter å ha tapt slegge-tvekampen mot Leif Birger Mækinen (53).

- Jeg synes selvfølgelig at dette var forferdelig kjedelig. Jeg trodde han var to nagler bak. Hadde jeg forstått at han var like bak ville jeg ikke prøvd å forsikre meg om at alle naglene var helt nedi, forteller den utslåtte deltageren, som henviser til regelen om at alle naglene måtte være helt nedi, til Seher.no.

Hvis ikke ville nemlig seieren gått til motparten.

Forrige uke var det Gordon Natvig som måtte reise hjem fra øya. Den gang hevdet Gordon at han hadde tapt tvekampen mot Simon Fjeld Mengaaen (21) med vilje, og at han hadde lovet Simon å velge ham til storbonde uka etter.

Mengaaen ble også storbonde. Og ifølge Eirik Fønstelien visste Simon at han kom til å få rollen som storbonde allerede før storbondevalget.

- Ja, Simon visste at han kom til å bli valgt. Han la opp til en taktikk der vi to hadde en allianse der uansett hvem som ble valgt til storbonde, så skulle vi jobbe på for å få dette godkjent. Men for meg var det ukjent at Gordon hadde avtalt dette med Simon, forteller han.

- Hva synes du om det, Eirik?

- Jeg synes det var bra spilt for å få meg fullstendig med på å klare ukesoppdraget. Jeg hadde gjort det samme. Når man er så nær en finale må man åpne opp for å spille spillet mer, ettersom det ikke er så farlig å bli gjennomskuet eller oppdaget fordi det kun er få uker igjen, mener 24-åringen, som takket ja til tilbudet.

- Jeg tenkte på det tidspunkt likt som Simon - at jeg måtte få han med på å ville fullføre ukesoppdraget dersom jeg ble valgt til storbonde. I bunn og grunn var det en kald front mellom meg og Simon. Med kald front mener jeg at vi ikke hadde pratet særlig mye og glidd fra hverandre - fram til han kom og snakket om denne alliansen vi skulle opprette.

Til Seher.no innrømmer «Farmen»-deltageren at han følte seg lurt av sin tidligere kamerat på gården. Men han tok seg aldri nær av det av den grunn.

- Det er klart at jeg ble lurt. Men jeg tror ikke at man for sin egen del bør blande følelser inn i en konkurranse der man kan bli utnyttet fordi man er en del av spillet. Jeg tror generelt at mange reality-deltakere gjør det ubevisst uten å vite hvilke konsekvenser det kan få.

Leif Birger Mækinen vant - noe overraskende - duellen mot Eirik. Det var han meget, meget fornøyd med.

- Eirik var en stor konkurrent, og det å få han av banen var veldig bra. Men personlig tenkte jeg ikke på de andre deltagerne i det hele tatt, noen må uansett ut, sier 53-åringen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun er hevnlysten og bitter