EN STOR SORG: I midten av 20-årene mistet Karene Helene Ulltveit-Moe faren sin til en sjelden, dødelig muskelsvinnsykdom. Hun savner ham fortsatt og tenker på ham daglig, sier hun til Dagbladet Magasinet.  Foto: NTB scanpix
EN STOR SORG: I midten av 20-årene mistet Karene Helene Ulltveit-Moe faren sin til en sjelden, dødelig muskelsvinnsykdom. Hun savner ham fortsatt og tenker på ham daglig, sier hun til Dagbladet Magasinet. Foto: NTB scanpixVis mer

- Det var en forferdelig opplevelse å miste ham

Karen Helene Ulltveit-Moe snakker ut om å miste faren som 26-åring.

SEOGHØR.NO: Karen Helene Ulltveit-Moe (45), økonomiprofessor og gift med investor Jens Ulltveit-Moe (71), har opparbeidet seg en imponerende pondus som økonomisk ekspert og rådgiver for politikere.

I tillegg til å ta vare på norsk økonomi og satse på fornybar energi, understreker tobarnsmoren viktigheten av å gripe øyeblikket.

I midten av 20-årene opplevde hun nemlig at faren hennes ble rammet av en sjelden sykdom, amyotrofisk lateralsklerose.

- ALS. Det er en galopperende muskelsvinnsykdom. Fra min far fikk diagnosen til han døde, gikk det et drøyt år, forteller Ulltveit-Moe til Dagbladet Magasinet.

Prognosene for å bli frisk av sykdommen er lik null, og det er kun et tidsspørsmål før pustemuskulaturen slutter å virke.

- Det var en forferdelig opplevelse å miste ham. Helt grusomt. Vi hadde et veldig nært forhold, og jeg savner ham fremdeles. Tenker på ham hver dag. Det er tjue år siden, men føles mye nærmere, sier hun åpenhjertig i portrettintervjuet.

Ulltveit-Moe, som ble første kvinnelige professor i økonomi ved Universitetet i Oslo i 2005, taklet sorgen ved å bite tennene sammen og jobbe. Selv om hun i dag har en travel arbeidshverdag, påpeker hun at man ikke bør vente for lenge med ting man har lyst til å gjøre.

- Du vet ikke hvor lang tid du har, sier 45-åringen.

LES OGSÅ: Mistet Amanda-kjolen