Pia Tjelta:

- Det var drama

Skuespilleren åpner seg om en hendelse som satte spor.

FLERE JERN I ILDEN: Pia Tjelta er vant til travle dager. Foto: Berit Roald / NTB
FLERE JERN I ILDEN: Pia Tjelta er vant til travle dager. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og designer Pia Tjelta (44) deltok nylig på Golden Nymph Awards i Monaco, i forbindelse med Viaplay-suksessen «Made In Oslo».

44-åringen er godt vant til å reise utenlands i forbindelse med jobb, og har tilsynelatende hektiske arbeidsdager.

I en nylig episode av podkasten «Summa summarum» letter skuespilleren på sløret om en ubehagelig hendelse som fant sted under en jobbreise til London.

BRYLLUP: Pia Tjelta og Oddgeir Thune avslørte at de hadde forlovet seg i 2020. Slik svarte hun da vi spurte om bryllupsplanene. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Hva faen skjer?

Vinteren 2019 var Tjelta i London for å spille med det Norske Ibsenkompaniet. Der skulle hun spille Ibsens stykke «Fruen fra havet» med blant andre Kåre Conradi (50).

Klikk.no er blant mediene som omtaler saken.

Til programleder Kjersti Kvam forteller «Lykkeland»-stjernen at hun på den tiden hadde små barn og samtidig «jobbet seg i hjel».

- Jeg tenkte jeg måtte jobbe en million ganger hardere enn jeg pleide, for det er vanskelig på et annet språk. Jeg sto opp klokka syv om morgenen, drakk kaffe og trente pilates. Så var det prøver fra 10 til 19. Og om kvelden ble jeg igjen for å få til teksten på engelsk, forteller Tjelta i podkasten.

Se og Hør har vært i kontakt med Pia Tjelta som ikke ønsker å kommentere saken.

AKTUELL: Datteren til Pia Tjelta - Sofia Tjelta - figurerer i ny Viaplay-serie, Delete Me. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Da premieredatoen omsider kom var Tjeltas mor med tvillingene Jonathan og Agnes (6) på plass i London. De skulle være der i tre uker og ting så tilsynelatende lyst ut.

Under en av forestillingene gikk det imidlertid ikke helt etter planen.

Da hun sminket seg, merket Tjelta at hun ikke hadde følelse i halve ansiktet, bortsett fra prikking i leppene, har hun tidligere fortalt til Dagbladet.

SPESIELL BOSITUASJON: Pia Tjelta åpner opp om forholdet til eksen i kveldens Skavlan på TV 2. Vis mer

I «Summa Summarum» utdyper hun:

- Jeg sto på scenen og plutselig så jeg trippelt av Kåre (Conradi. Journ.anm). «Hva faen skjer», tenkte jeg. Så mistet jeg følelsen i halve ansiktet, og jeg kjente ikke lenger hendene mine eller føttene under meg. Jeg tenkte at «ok, nå dauer du».

Mistenkte slag

I podkasten forteller Tjelta at hun måtte dra på sykehuset og at hun ble undersøkt. Ifølge Tjelta mistenkte legene at hun hadde blitt rammet av et slag. Forestillingen samme dag ble avlyst, og hun måtte ta CT av hjernen midt på natten.

- Det var drama. Alarmen gikk. Oddgeir og ungene hadde reist hjem, og jeg begynte å tenke: «Jeg kommer kanskje ikke hjem igjen, tenk hvis jeg ikke ser de igjen». Det fikk jeg skikkelig angst av etterpå. Etter tid fikk jeg både dødsangst og generell panikk.

SKAL BLI GIFT! Vanessa Rudjord på vei ut av hotellet for å gifte seg! Video: Anders Johan Stavseng Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Skuespilleren brukte lang tid på å finne ut hva som egentlig gikk galt.

 - Jeg gjorde som alle i en sånn situasjon gjør, jeg begynte å lete etter en diagnose sjøl. Jeg bestilte timer hos de beste nevrologene i Oslo. Dro rundt fra spesialist til spesialist, forklarte hun i et tidligere Dagbladet-intervju.

Heldigvis viste det seg til slutt at skuespilleren bare var utslitt og overarbeidet, og hun fikk god hjelp til å håndtere angsten hos psykiater.

Gjør som foreldrene

Den dramatiske hendelsen har ikke stoppe skuespilleren. Som nevnt kapret skuespilleren hovedrollen i «Made in Oslo», og i januar kunne fansen juble over en ny sesong av NRK-serien «Lykkeland».

I tillegg til skuespillerjobben er Tjelta også klesdesigner og trebarnsmor.

44-åringens eldste datter, Sofia Tjelta Sydness (21), følger i morens og faren, skuespiller Kyrre Haugen Sydness (49) fotspor. 21-åringen har allerede spilt i populære flere serier, blant annet «Delete me» og «Rådebank».

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

- Både Sofias pappa og jeg var først sånn «Sofia, kan du ikke please bare bli advokat eller noe annet i stedet for?», for man anbefaler jo ikke ungen sin å gå inn i et liv med potensielt avslag annen hver dag, har Tjelta tidligere uttalt til KK.

- Nå er jeg bare glad for at hun skal gjøre noe som, om ikke annet, jeg vet at kommer til å gi henne et rikt liv. At hun skal få leke seg som både jeg og faren hennes gjør, sa hun videre til magasinet.

LES OGSÅ: - Ganske intenst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer