Bertine Zetlitz:

- Det var bra for meg å bli mamma

Barna fikk Bertine Zetlitz til å fokusere på helt andre ting i livet.

MAMMA: Bertine Zetlitz mener det var bra for henne å bli mamma. Nå klarer hun å fokusere på ting som gjør at hun føler seg bra. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
MAMMA: Bertine Zetlitz mener det var bra for henne å bli mamma. Nå klarer hun å fokusere på ting som gjør at hun føler seg bra. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Artisten, låtskriveren og skuespilleren Bertine Zetlitz (43) er for tiden aktuell i TV 2 programmet «Århundrets stemme», der hun sitter i dommerpanelet sammen med tidligere «Beat for Beat»-programleder Ivar Dyrhaug (68).

Det begynner å bli mange år siden Bertine selv ga ut musikk.

I et intervju med VG forteller Bertine om livet etter artistkarrieren, hvordan hun stadig jobber med seg selv og hvordan hun får bukt med vonde tanker og følelser som stadig henger over henne.

Ifølge henne selv har hun med årene blitt flinkere til å anerkjenne sider ved seg selv som hun kanskje ikke er så stolt av, og trekker blant annet frem det å bli mamma som et vendepunkt i livet.

- Jeg trengte noe annet i livet mitt. Det var bra for meg å bli mamma. Før den tid hadde jeg et enormt behov for å jobbe med min greie, musikken og å få være alene i min verden, forteller hun til avisen.

Liker å være alene

Det var i desember i 2006 Bertine ble mamma for første gang til datteren Lilli sammen med ektemannen Egil Pay. I januar 2009 ble duoen foreldre for andre gang til sønnen Finn.

DOMMER: Bertine Zetlitz er for tiden aktuell som dommer i TV 2-programmet «Århundrets stemme» sammen med Ivar Dyrhaug. Foto: TV 2
DOMMER: Bertine Zetlitz er for tiden aktuell som dommer i TV 2-programmet «Århundrets stemme» sammen med Ivar Dyrhaug. Foto: TV 2 Vis mer

Til tross for et travelt liv med både jobb og barn klarer likevel 43-åringen å sette av tid til seg selv.

- Jeg må fortsatt ha mitt eget rom for å være glad i meg selv og får det blant annet gjennom meditasjonen. Jeg ser ikke på det som noe egoistisk, snarere tvert om. Jeg har tro på at du må være glad i deg selv og ha det bra for å kunne ta vare på ungene på best mulig måte, forteller hun til VG.

Lettere til sinns

Bertine Zetlitz har flere ganger fortalt at yoga og meditasjon holder henne i form og gir henne overskudd i hverdagen. Allerede holder hun timer på yogasenteret Puro på Frogner i Oslo.

I et intervju med Se og Hør i 2014 fortalte hun at hun synes det går fint å kombinere yoga med musikk.

- Jeg har meditert så lenge. Jeg kommer fra et hjem hvor alle satt i hvert sitt rom og pustet så det var veldig naturlig. Meditasjon er også veldig fint, man blir litt lettere til sinns, uttalte hun.

PRISVINNER: Bertine Zetlits på Se og Hørs Kjendisgalla i 2016 der hun stakk av med prisen for årets best kledde. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
PRISVINNER: Bertine Zetlits på Se og Hørs Kjendisgalla i 2016 der hun stakk av med prisen for årets best kledde. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Gift i en årrekke

Bertine og Egil giftet seg i 2002 og går nå på sitt 16. år som ektepar.

I et tidligere intervju med Bertine kunne popartisten avsløre at hun likevel føler at hun ikke kjenner ektemannen - noe som gjør at hun elsker ham mer.

- Der har jeg rett og slett bare vært jævla heldig. Det jeg best kan beskrive det med, er at selv om jeg har vært gift med ham i ti år, føler jeg ikke at jeg kjenner ham. Og det er en bra ting, fortalte hun den gang.

Tidligere har Bertine også uttalt at datteren og sønnen har inspirert den tidligere popstjernen, og har blant annet skrevet en sang om Lilli på sin Best of-plate.

- Å få barn kan være berikende. Du trenger ikke å bli tussete av å få barn. Selv har jeg blitt skjerpet. For det første tar barn deg litt vekk fra businessen og tvinger deg til å jobbe mer konsentrert. Samtidig blir fantasiene mye sterkere når tekstene også omhandler to til, uttalte hun til VG i 2012.

LES OGSÅ: Tilgir faren for barnas skyld

- GÅR PÅ COOP MEGA MED LOUIS VUITTON: Zetlitz og Mubashir fikk prisen for årets best kledde. Med det kommer et stort ansvar, forteller de til Se og Hør. Video: Per Ervland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer