Belinda Jakobsen:

- Det var barbarisk

Influenseren deler nye detaljer om alkoholproblemene.

ÆRLIG: Planteinfluenser Belinda Jakobsen har vært ærlig om at hun har hatt et anstrengt forhold til alkohol. Foto: Privat
ÆRLIG: Planteinfluenser Belinda Jakobsen har vært ærlig om at hun har hatt et anstrengt forhold til alkohol. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Like før jul åpnet influenser Belinda Jakobsen (36) seg i et stort intervju med VG. Der kunne hun fortelle om et forhold til alkohol som etter hvert hadde utviklet seg til å bli et problem.

Jakobsen, som for de fleste er kjent for å dele kunnskap, tips og triks om planter, innrømmet at hun hadde mistet kontrollen.

- Jeg klarte ikke alltid å begrense meg. Jeg kunne være full midt på dagen, og gå og legge meg. (...) Jeg kunne våkne i sengen med alle klær på og full sminke. Jeg lovte hele tiden at det skulle bli annerledes uken etterpå. Men jeg løy jo til meg selv, var blant det hun sa da.

Etter saken ble publisert har 36-åringen mottatt en rekke tilbakemeldinger fra folk som har slitt med det samme. I et nytt intervju med «God morgen Norge» deler Jakobsen nye detaljer om hvordan det hele startet.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- Mye tankekjør og uro

For noen år siden opplevde influenseren noe som skapte et tomrom inni henne. Det var dette tomrommet hun med tiden forsøkte å fylle med alkohol.

- I 2017 gikk jeg og bar på en kjempesorg. Jeg hadde akkurat mistet min far i kreft og det var barbarisk å være vitne til det.

Hun studerte på det tidspunktet i California i USA, men bodde en liten periode i Norge - hvor hun møtte det som i dag er hennes ektemann, nemlig Iancu. Plutselig hadde hun flyttet tilbake til hjemlandet, fått seg samboer og bonusbarn - og livet så generelt lyst ut.

Men for Jakobsens del så det bedre ut fra utsiden.

TØFF TID: Influenser Sara Emilie Tandbergs liv ble snudd på hodet, da sønnen hennes fikk diagnosen diabetes type 1. Nå forteller hun om den tøffe livsendringen. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch / TV 2 Play Vis mer

- Det var mye tankekjør og uro. Jeg klarte ikke å være helt til stede og veldig mye av livet mitt gikk meg hus forbi fordi jeg ikke klarte å bare være, innrømmer hun nå.

Alkoholen ble et verktøy

All uroheten i kroppen førte til mye dårlig samvittighet, spesielt overfor familien. Og det var under en tacokveld med de at oppmerksomheten ble dratt mot en flaske whisky de hadde stående på kjøkkenet.

- Jeg har jo hørt om folk som bruker det som et verktøy, så jeg tenkte: «Hva hvis jeg bare tar et par slurker og ser hva som skjer?».

I begynnelsen opplevde hun at det hadde en positiv effekt på humøret. Men drikkingen utviklet seg, og etter hvert innså hun at det hadde blitt et problem.

- TUNGT: Influenser Ellen Aabol forteller hvordan hun har hatt det etter farens bortgang. Video: Luna Lea / Rød Løper Vis mer

Det skulle likevel gå et år før vendepunktet kom, og hun bestemte seg for å gå inn i en tørkeperiode. Nå forteller hun til Se og Hør at hun har et rolig og avbalansert forhold til alkohol.

- I dag har jeg lært uendelig viktige verktøy for å håndtere både sorg etter dødsfall, samt tankekjør og uro, så selvom ubehagelige følelser fortsatt kommer innimellom, så kan jeg nå puste det ut så det ikke blir liggende i kroppen og gnage.

Den dårlige samvittigheten som tidligere plaget henne er nå borte.

- Jeg har ikke lenger dårlig samvittighet, jeg har tilgitt meg selv. Det føles godt og trygt å gå inn i 2023 vel vitende om at aldri igjen skal bruke alkohol som et verktøy for mental helse, understreker Jakobsen.

LES OGSÅ: Raser mot forslag: - Hodeløst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer