SAMMENSVEISET: Brødrene Thor (t.v) og Oddvar Olsen hadde eid båt sammen i 40 år da Oddvar døde. Himmelblå-teamet tok var på Thor i den tunge tiden etterpå. Foto: NRK
SAMMENSVEISET: Brødrene Thor (t.v) og Oddvar Olsen hadde eid båt sammen i 40 år da Oddvar døde. Himmelblå-teamet tok var på Thor i den tunge tiden etterpå. Foto: NRKVis mer

- Det var både tungt og fint

Kaller opp Himmelblå-baby etter Ylvingen-beboer...

SEHER.NO: Da NRKs filmteam invaderte det lille utflyttingstruede lokalsamfunnet Ylvingen i Nordland ble det knyttet varige vennskapsbånd.

Det var ikke til å unngå at et slik prosjekt satte sitt preg på livet på øya, og for fiskeren Thor Olsen var det ekstra kjærkomment med litt liv og røre.

- Vi fikk et kjempeforhold. Vi ble alle som en stor familie, sier fiskeren som seerne fikk møte i bakomdokumentaren til den populære dramaserien "Himmelblå".

Det var Thor som lærte skuespilleren Terje Skonseng Naudeer hvordan han skulle te seg som fisker i rollen som Roland.

Broren døde
Like etter at innspillingene hadde startet i 2007 døde Thors storebror Oddvar 76 år gammel. De enslige brødrene bodde sammen og jobbet sammen. I 40 år hadde de delt fiskerbåt, og ikke én gang hadde de kranglet.

- Det ble tomt etter Oddvar. Stille. Så da var det kjempegjevt å ha folk på øya. De tok vare på meg i en tung tid, forteller Thor til Seher.no.

I andre sesong av Himmelblå, som startet forrige søndag, blir det etter hvert født et guttebarn. Roland blir far til Karolines barn.

Og filmteamet ønsket å gi babyen et navn som kunne bety noe for folk fra Ylvingen. Dermed spurte de Thor om det var greit at de kalte ham opp etter hans avdøde bror.

- Det var både tungt og fint at de kom og spurte om det. Det rippet opp i minnene igjen. Men jeg ga min tillatelse til det, og resten av familien syntes også at det var fint, forteller Thor til Seher.no.

Thor forteller at de andre innbyggerne også syntes det var en fin gest.

- Ja det var spesielt. Jeg hadde aldri tenkt at det kunne skje.

- En kjempemann
Selv om det er stille på Ylvingen nå, holder Thor kontakt med skuespillere og TV-folk via telefon. Terje Skonseng Naudeer ringte for eksempel samme kveld som sesongdebuten.

- Han "Roland" er en kjempemann, som det var veldig artig å være i lag med, sier Thor som gleder seg til Himmelblå-teamet kommer rundt påsketider for å spille inn nye åtte episoder.

- Det skal bli veldig skøy å få sjå litt liv og røre på øya igjen!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Nye fjes i Himmelblå