«Hver gang vi møtes»

- Det var aldri et alternativ å gi opp

«Hver gang vi møtes»-gjengen har alle lykkes som artister. Men hva hadde de gjort om det ikke gikk?

NY SESONG: Lørdag kveld er det premiere på nok en sesong av «Hver gang vi møtes». Trine Rein, Sol Heilo, Lars Bremnes, Maria Haukaas Mittet, Petter Kristiansen, Elisabeth Andreassen og Tom Mathisen er årets artister. Foto: Morten Eik / Se og Hør
NY SESONG: Lørdag kveld er det premiere på nok en sesong av «Hver gang vi møtes». Trine Rein, Sol Heilo, Lars Bremnes, Maria Haukaas Mittet, Petter Kristiansen, Elisabeth Andreassen og Tom Mathisen er årets artister. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden 2012 har folkekjære artister skapt gåsehudstemning og minneverdige øyeblikk i «Hver gang vi møtes» på TV 2. De samles i idylliske omgivelser for å hylle og tolke hverandres låter, og lørdag kveld er det ingen ringere enn hele landets Elisabeth «Bettan» Andreassen (60) som sitter på enden av bordet.

Se og Hør møtte årets deltakere, Elisabeth Andreassen, Trine Rein (48), Maria Haukaas Mittet (40), Sol Heilo (37), Tom Mathisen (66), Lars Bremnes (54) og Petter «Katastrofe» Kristiansen (29), tidligere denne uken, og samtlige kunne fortelle at det har vært en helt spesiell reise å få ta del i.

Alle syv har gjennom imponerende, men forskjellige karrierer satt sine spor i den norske musikkbransjen.

Men hva ville de gjort om karrieren gikk i vasken, hadde de en plan b?

KREMEN: Flere av landets fremste artister og låtskrivere er med i den nye sesongen av «Hver gang vi møtes». Foto: Hans Arne Vedlog
KREMEN: Flere av landets fremste artister og låtskrivere er med i den nye sesongen av «Hver gang vi møtes». Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Måtte holde motet oppe

Maria Haukaas Mittet kan se tilbake på en lang karriere som artist. Hun fikk sitt første gjennombrudd som barnestjerne i «Annie» på Bryggeteatret i Oslo som 11-åring, har gitt ut en rekke plater og stakk blant annet av med seieren i «Stjernekamp» på NRK i 2015.

Vis mer Vis mer

Den sjarmerende nordlendingen har tidligere vært åpen om at det ikke alltid har vært like enkelt å livnære seg av musikken, men til Se og Hør fastslår hun nå at det aldri var et alternativ å gi seg.

- Det har hele tiden vært artist jeg skulle bli. Det er klart at når du ikke har penger til noen ting, så er det vanskelig å holde motet oppe, så jeg har hatt noen turer innom vanlige jobber, men det funker ikke for meg, sier hun og legger til:

- Jeg har aldri hatt noen plan b. Det får være eller ikke være.

HOLDT MOTET OPPE: Maria så aldri for seg at hun skulle være noe annet enn artist. Allerede som 11-åring fikk hun sitt gjennombrudd. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HOLDT MOTET OPPE: Maria så aldri for seg at hun skulle være noe annet enn artist. Allerede som 11-åring fikk hun sitt gjennombrudd. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Ville bli brannmann

Petter «Katastrofe» Kristiansen har stått bak landeplager som «Sangen du hater», «Pattaya» og «Maria». Selv om han kanskje har vært ukjent for noen, har musikken hans blitt strømmet over 200 millioner ganger de siste årene.

Til Se og Hør forteller «Katastrofe» at han i motsetning til Maria hadde en sikkerhetsplan i baklomma på et tidspunkt - men det er han ikke glad for.

- Jeg husker jeg ble forbanna på meg selv for at jeg hadde lagt en plan b, før jeg hadde sjekket om den første funket, sier han og fortsetter:

- Jeg hadde enormt lyst til å bli brannmann hvis musikken ikke funket. Jeg ville ha en jobb som betydde noe og hvor jeg kunne hjelpe andre. Jeg begynte blant annet på lastebillappen og tok dykkersertifikat. Men så kom det til et punkt hvor jeg innså at «nå driver jeg og legger en plan, da vil det jo bare si at jeg ikke har troen på den første og det jeg virkelig vil».

Han la omsider bort den andre planen, og satset alt.

BRANNMANN: Petter så for seg at han skulle bli brannmann. Han forteller at han ble sur på seg selv for å legge en annen plan enn å satse på musikk. Foto: Morten Eik / Se og Hør
BRANNMANN: Petter så for seg at han skulle bli brannmann. Han forteller at han ble sur på seg selv for å legge en annen plan enn å satse på musikk. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Heldigvis fikk jeg kyssesyken

Trine Rein slo gjennom som artist allerede i 1993 med låten «Just Missed the Train», og samme år slapp hun debutalbumet sitt. At Trine skulle bli artist var imidlertid ikke hennes opprinnelige plan.

- Jeg begynte faktisk å studere på universitetet. Jeg tok exphil først og så statsvitenskap. Jeg skulle i utgangspunktet bli journalist og reporter, og da tenkte jeg at man først må lære seg litt om krig og fred og sånn, så derfor tok jeg statsvitenskap, sier hun og legger til at sykdom gjorde at hun måtte droppe ut av et semester.

Det endret alt for 48-åringen.

- Heldigvis fikk jeg kyssesyken så jeg ble liggende flatt. Da gikk jo studiene ad undas. I mellomtiden måtte jeg finne ut hva jeg skulle drive med før neste semester startet og da ble det musikk på heltid, fortsetter hun.

MÅTTE DROPPE UT: Da Trine fikk kyssesyken måtte hun ta pause fra studie. Da satset hun alt på musikken og så seg aldri tilbake. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MÅTTE DROPPE UT: Da Trine fikk kyssesyken måtte hun ta pause fra studie. Da satset hun alt på musikken og så seg aldri tilbake. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Ville bli lege

Tom Mathisen kan med trygghet beskrives som både komiker, musiker og skuespiller. 66-åringen, som blant annet var en del av gruppen Prima Vera og «Brødrene Dal», hadde planene klare som ung, og det var langt ifra scenen han skulle stå på.

- Planen var faktisk å bli lege, det var det, men sånn ble det ikke.

Tom begynte aldri å studere medisin, men var på vei til å gjøre det. Han hadde bare tenkt til å jobbe og tjene opp litt penger med tanke på studielån, og så var han klar for å gå den veien. 66-åringen begynte å tjene litt penger ved å spille, og vips så satt karrieren fart - noe det norske folk garantert er glade for i dag.

LEGE: Tom Mathisen hadde planer om å bli lege og studere medisin, slik ble det ikke. Foto: Morten Eik / Se og Hør
LEGE: Tom Mathisen hadde planer om å bli lege og studere medisin, slik ble det ikke. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

En annen plan

Det er nok mange som forbinder Lars Bremnes med den vakre visa «Å kunne æ skrive». Til Se og Hør avslører den sjarmerende artisten at han i utgangspunktet ikke hadde sett for seg å bli artist.

- Ja, jeg hadde en annen plan. Det er først de siste 20 årene jeg har vært artist på heltid, men jeg har alltid sett på meg selv som en låtskriver. Det er det som er min gave, sier han og legger lattermildt til:

- Så har jeg bare fremført sangene selv.

ANNEN PLAN: Først de siste 20 årene har Lars levd av musikken. Han så også for seg å bli låtskriver, men endte opp med å synge låtene selv. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ANNEN PLAN: Først de siste 20 årene har Lars levd av musikken. Han så også for seg å bli låtskriver, men endte opp med å synge låtene selv. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Stylist og lege

Sol Heilo er trolig best kjent for mange gjennom bandet Katzenjammer, som har hatt stor internasjonal suksess. 37-åringen har i senere tid satset mer på en solokarriere, og forteller at plan b aldri har vært et alternativ etter at karrieren satte fart. Før det hadde imidlertid pipa en helt annen lyd.

- Jeg har aldri hatt planer om å bli artist. Virkelig ikke. Jeg hadde lyst til å bli stylist, lege og forsker og masse forskjellig, sier hun og ler.

Ettersom suksessen kom med Katzenjammer, har Sol aldri sett behovet for en annen plan.

- Jeg har en sånn «happy go lucky»-mentalitet og tenker alltid at det ordner seg. Som oftest så gjør det jo det også, fortsetter hun.

ALT ANNET: - Jeg har aldri hatt planer om å bli artist, sier Sol Heilo. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ALT ANNET: - Jeg har aldri hatt planer om å bli artist, sier Sol Heilo. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.

Se og Hør har vært i kontakt med Elisabeth Andreassen, som ikke hadde mulighet til å gi en kommentar i denne saken.

LES OGSÅ: - Vi skal bli ganske blakke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer