- Det var 30 stykker mot to

Robinson-Ken Rune havnet i voldsdrama på byen.

TOK AFFÆRE: Robinson-deltaker Ken Rune Berg reagerte impulsivt da han så to menn bli angrepet av 30 stykker på byen i Harstad i 2007. Foto: Per Ervland, Seher.no
TOK AFFÆRE: Robinson-deltaker Ken Rune Berg reagerte impulsivt da han så to menn bli angrepet av 30 stykker på byen i Harstad i 2007. Foto: Per Ervland, Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  Ken Rune Berg kjemper for tiden en tøff kamp om seier i årets utgave av «Robinson-ekspedisjonen» på TV3.

Men den blide 36-åringen er ikke ukjent med dramatikk på hjemmebane heller.

For tre år siden havnet Harstadværingen midt oppe i et voldsdrama i hjembyen, da han så en gruppe nordmenn gikk til angrep på to menn.

- Det var vel ca 30 stykker som hadde trengt de to  opp i et hjørne, og stemningen var skikkelig amper. Jeg husker ikke helt hva det gjaldt, men det var vel noen som mente at en av soldatene hadde lagt an på kjæresten hans, sier Ken Rune til Seher.no.

Plutselig ble den ene mannen slått i bakken, noe som fikk Ken Rune og en kamerat til å reagere impulsivt.

- Jeg har tidligere jobbet som dørvakt, og kjenner mange i Harstad, siden jeg blant har ledet supporterklubben for basketlaget i byen. Derfor håpet jeg at jeg kunne roe ned situasjonen. Jeg sa til mennene at de skulle løpe, og håpet at jeg kunne få bråkmakerne til å bli igjen ved å prate med dem.

Planen gikk imidlertid i vasken, da mobben som hadde samlet seg, satte etter. Da de tok igjen mennene, skal de ha slått den samme mannen i bakken på nytt og sparket ham mens han lå nede.

Ken Rune så derfor ikke noen annen råd enn å gå fysisk til verks.

- Jeg tok tak i to av de verste bråkmakerne og holdt dem sammen til politiet kom. I Harstad er man vant til at det kan oppstå slåsskamper på byen, og jeg pleier ikke å involvere meg når det er en mot en, men jeg synes det er utrolig feigt når man går til angrep 30 mot to.

Robinson-deltakeren hevder han vil gjøre det samme igjen, hvis han skulle havne i en liknende situasjon.

- Der og da tenkte jeg ikke på at jeg kunne ha blitt skadet selv, men tanken slo meg i ettertid. Men jeg ville nok gjort det samme igjen. Man kan ikke la være å bry seg, da er man i hvert fall ille ute, sier han til Seher.no.

«Robinsonekspedisjonen» ser du søndager kl 20 på TV3.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det ble så mye banning at vi måtte be dem dempe seg