Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen mistet sønnen:

- Det vanskeligste en forelder kan oppleve

Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen mistet sønnen for tre måneder siden.

VANSKELIG: Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen mistet sønnen David 1. nyttårsdag. Nå letter Frode på sløret om den vanskelige tiden. Foto: Privat
VANSKELIG: Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen mistet sønnen David 1. nyttårsdag. Nå letter Frode på sløret om den vanskelige tiden. Foto: Privat Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For tre måneder siden opplevde Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen alle foreldres mareritt, da deres eldste sønn, David Aas Andresen, ble funnet død i sin egen seng 1. nyttårsdag, 13 år gammel.

DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David (13). Foto: Privat
DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David (13). Foto: Privat Vis mer

- Vi er i bunnløs sorg. Det ufattelige og utenkelige har likevel skjedd. Man skal ikke miste et barn på 13 år, sa Gunn Margit og Frode, i en pressemelding i januar.

Vanskelig

Tirsdag kveld var Frode tydelig preget, da han i forbindelse med premieren på TV 2s nye program «Mer enn gull», møtte pressen.

- Det er det vanskeligste du kan oppleve som forelder. David var en frisk og rask gutt som aldri har vært syk. Han hadde ikke vært borte fra skolen eller trening en dag på grunn av sykdom. At det skal skje så brått og brutalt, sier Andresen til Dagbladet.

Avisen skriver at paret har valgt å være åpne om tragedien - også for å stanse eventuelle spekulasjoner.

- Vi har noen redskaper som toppidrettsutøvere, som man kan bruke i en så ekstrem situasjon som dette her. Det finnes ingen måte å lære dette på, før man opplever det selv, sier Andresen til Dagbladet.

- FRISK OG RASK GUTT: Gunn Margit og Frode har opplevd alle foreldres verste mareritt da de mistet sønnen. Foto: Morten Eik, Se og Hør
- FRISK OG RASK GUTT: Gunn Margit og Frode har opplevd alle foreldres verste mareritt da de mistet sønnen. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Første barn

David ble funnet død 1. nyttårsdag. Kvelden i forveien hadde han feiret nyttårsaften med sine foreldre, to søsken og besteforeldre i Hønefoss.

- Det var en glad og fornøyd gutt som gikk til sengs. Alt var helt normalt, sa Gunn Margit og Frode i pressemeldingen.

Morgenen etter ble 13-åringen funnet død i sin egen seng.

- For cirka fire år siden fikk David påvist at han hadde svak epilepsi. Men det var ikke noe stort problem. Han levde et helt normalt liv. Fotball var det store i livet hans. Det var fotball sammen med lagkamerater i Haugsbygd IF, det var fotball ute i hagen, fotball gjennom FIFA-spill i sofaen eller fotball i stua med softball. Real Madrid var laget hans, sa Gunn Margit og Frode - naturlig nok sterkt preget av det som hadde skjedd.

SUKSESS: Gunn Margi og Frode kan begge se tilbake på imponerende karrierer. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Gunn Margi og Frode kan begge se tilbake på imponerende karrierer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De beskrev blant annet sønnen som en «usedvanlig grei, koselig, omtenksom og empatisk gutt».

David var parets første av totalt tre barn.

Paret har begge lagt bak seg store karrierer på ski. Gunn Margit la opp i 2008. Da var hun allerede småbarnsmor og ventet nummer to. Etter skiskytterkarrieren utdannet Andreassen seg til eiendomsmegler og jobber fortsatt som det.

Frode startet en langsom nedtrapping i 2010, for å unngå helseproblemer i fremtiden og nå er han en av seks idrettsprofiler som i «Mer enn gull» skal åpne opp om sin karriere.

LES OGSÅ: - Det verst tenkelige var om noe skulle skje med barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer