Per Sandberg og Mímir Kristjánsson:

Det usannsynlige «Farmen»-vennskapet

De fleste hadde kanskje forventet at de to politikerne skulle ryke i tottene på hverandre inne på gården. I stedet ble de gode venner.

REALITY-VENNSKAP: Per Sandberg og Mímir Kristjánsson står på hver sin side politisk, men oppdaget et vennskap på «Farmen kjendis»-gården. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
REALITY-VENNSKAP: Per Sandberg og Mímir Kristjánsson står på hver sin side politisk, men oppdaget et vennskap på «Farmen kjendis»-gården. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

I mai i fjor ble årets «Farmen kjendis»-deltakere offentliggjort, og flere bet seg merke i at to menn med hjerte for politikken var blant dem. Rødt-politiker i Stavanger og tidligere Klassekampen-nyhetssjef, Mímir Kristjánsson (33), og tidligere topp-politiker i Frp, Per Sandberg (60), skulle kjempe mot hverandre om å nå til topps i gårdskonkurransen.

«FARMEN KJENDIS»: Casten til den fjerde sesongen av «Farmen Kjendis» er klar, og vi blir litt bedre kjent med gjengen. Vis mer

Allerede i første episode så det ut som om alt var lagt til rette for politisk splid på en gård 100 år tilbake i tid. Slik skulle det imidlertid ikke bli.

- Vi er på hver vår planet når det gjelder politikk. Men Mímir overrasket meg særdeles ved å være en arbeidsmaur, i tillegg til å være lynende intelligent. Det var vel få som jobbet like mye som ham, forteller Sandberg.

- Jeg tror ingen av oss hadde forventet et nært vennskap på forhånd, vi har ingenting til felles, ikke alder, ikke bakgrunn, vi er fra to ulike partier. Men så oppdager du at det er jævlig mange ting i livet som er større enn politikk, og én av de tingene er hvem det er kjekt å hogge tre med - og det er Per Sandberg, sier hans politiske motstykke.

Vil sette eksempel for politikere

Se og Hør møter dem begge to i Oslo, Sandberg i full gang med forberedelser til baren han skal åpne i Halden med kjæresten Bahareh Letnes (29), Kristjánsson på vei til Moss.

- Man tenker at Frp er så langt unna Rødt som det går an, men når man begynner å diskutere små og store ting, er man enig i veldig mye mer enn man skulle tro, forklarer 33-åringen, som mener «Farmen kjendis»-duoen har likhetstrekk i form av å være ærlige og direkte.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

De mener begge at politikere holder seg litt for mye innenfor egen sfære, og at de menger seg for ofte med folk som er enige med dem selv.

- Jeg tror hele Stortinget hadde hatt godt av noen uker på gård sammen, sier Kristjánsson til samtykkende latter fra Sandberg.

Sistnevnte mener det har blitt stadig større skille mellom politikere fra ulike partier, og forteller at da han først gikk inn på Stortinget var det langt mer sosialt på tvers av partiene.

- Jeg håper virkelig vi to er et eksempel som kan føre tilbake til Stortinget, kommunestyret eller fylkestingene, sier han.

- Jeg tror folk er glade for å se at politikere kan oppføre seg som folk, og kan finne sammen på tvers av partiskiller, følger Kristjánsson opp.

- Kan hisse på seg en lampe

Halvveis i sesongen er det klart for seerne at Sandberg har klart å hisse seg på et par deltakere, blant annet oppfinner Erik Alfred Tesaker (40) og tidligere barnestjerne Anita Hegerland (59). Konfliktene med Rødt-politikeren har imidlertid i stor grad uteblitt.

TOPP STEMNING: Mímir Kristjánsson og Per Sandberg ler hjertelig i lag. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
TOPP STEMNING: Mímir Kristjánsson og Per Sandberg ler hjertelig i lag. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

- Per Sandberg har en utrolig evne til å havne i konflikt med absolutt alle. Jeg føler jeg er den eneste i hele verden som ikke har kranglet med ham. Han er en som kan hisse på seg en lampe, fortalte han da Se og Hør møtte ham under presselanseringen av programmet.

Duoen medgir imidlertid at de i starten av oppholdet hadde en opphetet diskusjon om formuesskatt og trygd.

- Vi konkluderte med at vi var uenige, sier Sandberg før de begge bryter ut i et latterbrøl.

- Veldig hjertevarm

Begge er fulle av godord om hverandre, og holder ikke igjen på spørsmål fra Se og Hør om hverandres beste egenskaper.

- Per overrasket meg ved å være en veldig hjertevarm fyr. Han har et litt tøft ytre og havner i mye konflikter både på «Farmen» og andre steder, så jeg tenkte at han kanskje var litt streng og ikke så omtenksom - men egentlig er han dødsempatisk. Han er veldig omsorgsfull, en side av Per Sandberg jeg tror mange ikke er klar over, roser Kristjánsson.

- River ned imaget mitt, mumler en muligens rørt Sandberg ned i kaffekoppen, før han svarer med samme mynt.

- Mímir er en arbeidshest uten like, han tok i et tak uansett hvor det måtte være. Også har han humor, det trodde jeg ikke du hadde, fullfører han hedersomtalen.

«FARMEN»-VENNER: Per Sandberg og Mímir Kristjánsson overrasket hverandre positivt på «Farmen kjendis». Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
«FARMEN»-VENNER: Per Sandberg og Mímir Kristjánsson overrasket hverandre positivt på «Farmen kjendis». Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

- Det er mange som ikke tror det om Rødt-folk, kommer det lattermildt fra 33-åringen.

Den fjerde «Farmen kjendis»-sesongen er nå halvveis, og om tre uker skal vinneren kåres. I onsdagens episode kunne deltakerne ønske utfordrer Mia Gundersen velkommen som fullverdig deltaker på gården. På sidekonkurransen «Torpet» får den seirende deltakeren sjekke inn igjen på gården.

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Dette krevde «Farmen»-kjendisene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer