- Det tar måneder å komme seg etter "Farmen"

Du er konstant sliten, tom og trøtt, sier Gaute Grøtta Grav.

UTHOLDENHETSPRØVE: - Du må øve på savn, og kjenne på savnet. Det er en evig utholdenhetsprøve, sier Gaute Grøtta grav om oppholdet på "Farmen". Her er han sammen med kjæresten Silje Hvarnes, som også var med i "Farmen". Foto: Seher.no, Sølve Hindhamar
UTHOLDENHETSPRØVE: - Du må øve på savn, og kjenne på savnet. Det er en evig utholdenhetsprøve, sier Gaute Grøtta grav om oppholdet på "Farmen". Her er han sammen med kjæresten Silje Hvarnes, som også var med i "Farmen". Foto: Seher.no, Sølve Hindhamar Vis mer
SEHER.NO: I årets "Farmen" på TV 2 får deltakerne teste livet i gamledager. De må greie seg uten telefon, dusj, og andre goder som er dagligdags i samfunnet. Men det er ikke det som er det verste skal vi tro programlederen som selv vant første sesong av det populære programmet.

Til Seher.no forteller Gaute Grøtta Grav (30) at det er noe helt annet som skader psyken til deltakerne.

- Jeg husker når jeg var med, så var det verste savnet. Du må øve på savn, og kjenne på savnet. Det er en evig utholdenhetsprøve, det er mer enn bare tvekamper en til to ganger i uka. Det er en kontinuerlig prøvelse, sier han.

Og ifølge programlederen tar det lang tid å komme seg etter en slik øvelse.

- Du er konstant sliten, tom og trøtt. Det tar deg lang tid å hente deg inn igjen, deltakerne må beregne seg på ihvertfall et par måneder på å komme seg igjen, sier han.

- Hva gjør en person til en sterk kandidat?


- Man trenger ikke å være stor og sterk, men man må ha en sterk psyke. Det kan være forskjellige taktiske ting som lønner seg. Er du flink på kjøkkenet og lager mat, så kan det godt hende at du blir der lenger. For hvem vil vel kvitte seg med kokken? Men selvfølgelig, så skader det ikke å være fysisk sterk, sier han.

Og årets deltakere har flere fordeler ifølge Gaute.

- Det er et veldig bredt spekter. Alt fra fiskere til ambulansesjåfører. Se på Tone Gudrun, hun er en sterk deltaker. Hun slår de fleste mannlige fysisk, sier han og ler.

"Farmen" vises er på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: Det blir intriger i Farmen