KRITISK: - Jeg har sett eksempler på innlegg på høyreekstreme nettsider som har gjort meg litt ødelagt inne i meg, sier Torgrim Eggen. Foto: SCANPIX
KRITISK: - Jeg har sett eksempler på innlegg på høyreekstreme nettsider som har gjort meg litt ødelagt inne i meg, sier Torgrim Eggen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det tar fra meg troen på mennesket

Den norske forfatteren Torgrim Eggen er sjokkert over det han finner på nettet.

Publisert
SEHER.NO: Forfatter Torgrim Eggen har fulgt diskusjoner på høyreekstreme nettsider og nettaviser tett. Den hatefulle debatten gir grobunn for ekstremisme, mener han.

- Det er enorme mengder av det jeg kaller for hatprat på nett. Ikke bare på høyreekstreme, sekteriske nettsteder, men også i debattene som går på Dagbladet.no, VG Nett og Hegnar Online. Overalt er man ekstremt opptatt av innvandringsproblematikk og islamisering. Folk hisser opp hverandre. Mange kommer ut av nettfora mer radikaliserte enn de var da de klikket seg inn, sier han til Dagbladet.

Det er i forbindelse med bokprosjekter at Eggen lenge har fulgt ekstreme politiske subkulturer på nett. Til avisen legger han ikke skjul på at noe av det han har sett gjør ham sjokkert.
 
- Jeg har sett eksempler på innlegg på høyreekstreme nettsider som har gjort meg litt ødelagt inne i meg. Ja, det tar fra meg troen på mennesket, mener han.
 
Til Dagbladet viser Torgrim Eggen til flere sider på nett der han har funnet innlegg som inneholder skremmende fremmedhat, antisemittisme og voldsfantasier. Deriblant Nordisk.nu og Antijihad Norge.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Disse inviteres til Märthas slottsfest  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer