Morten Harket og «The Masked Singer»:

- Det sviktet meg

En spesiell detalj lagde problemer for artisten i «The Masked Singer UK».

VIKING: Morten Harket viste seg å være «Vikingen» i den britiske versjonen av «Maskorama » - «The Masked Singer UK». Video: ITV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere uker med kløing i hodet og riving i håret fikk fansen omsider svar på hvem som gjemte seg bak masken til «Vikingen» i den britiske utgaven av «Maskorama»- «The Masked Singer UK».

Lørdag ble det nemlig kjent at det var hold i rykteflommen, da a-ha-vokalisten Morten Harkets (61) mørke lokker og briller kom til syne i programmet.

Det er kanskje ikke så rart at flere var overbevist om at Harket hadde tatt turen til Storbritannia. Artisten fremførte nemlig en av a-has mest kjente låter, «Take On Me», i en av episodene.

- Jeg gjorde det fordi jeg trengte å bli sparket ut av min egen komfortsone. Det var gøy å være en annen, sa Harket da masken ble tatt av i helgen.

OVERBEVIST: Flere seere var overbevist om at det var Morten Harket som skjulte seg bak viking-maska i britiske «Maskorama». Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Klarte ikke fokusere

Nå, bare noen dager senere, røper Harket flere detaljer fra deltakelsen i den britiske versjonen av «Maskorama».

Det gjør han i et intervju med Radio Times , hvor det blant annet kommer frem at den norske sangeren slet med lydproblemer da han opptrådte.

- Lydmessig var monitoren min veldig dårlig, men det var min egen feil siden jeg brukte mitt eget system, som jeg fortsatt har, fordi jeg har vært så knyttet til det og det har fungert så bra så lenge. Men det er for gammelt og jeg burde la det gå. Det sviktet meg, innrømmer han.

LYDPROBLEMER: Morten Harket mener at lydproblemer førte til at han ikke klarte å få stemmen sin til å høres anneredes ut. Her er han avbildet med kjæresten Inez Andersson i 2017. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
LYDPROBLEMER: Morten Harket mener at lydproblemer førte til at han ikke klarte å få stemmen sin til å høres anneredes ut. Her er han avbildet med kjæresten Inez Andersson i 2017. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Harket legger heller ikke skjul på at det var ukomfortabelt å være inne i «Vikingen», og det faktum at detektivpanelet ikke klarte å gjette at det var ham etter at han sang «Take On Me», synes han er overraskende.

Spesielt med tanke på lydproblemene som gjorde at han ikke kunne få stemmen sin til å høres annerledes ut eller leke seg med den.

OPPFØLGER: «Maskorama» tok Norge med storm, nå har oppfølgeren kommet, «The Masked Dancer». Vis mer

- Jeg hadde kanskje gjort det annerledes og det ville vært annerledes for meg hvis jeg var fokusert eller klarte å fokusere ordentlig, men det var ikke tilfelle, fortsetter han.

Videre sammenligner Harket det å synge i kostymet som «å sikte seg gjennom en tåkete frontrute».

Se og Hør har vært i kontakt med a-has manager Harald Wiik som oppgir at Morten Harket ikke ønsker å kommentere saken.

Datteren ante ingenting

Da det ble kjent at Harket viste seg å være «Vikingen» var datteren og artist Tomine Harket (27), som for øvrig hadde en mistanke om at det var faren, kjapt ute med å gi lyd fra seg.

- Herregud, så rått! Elsker at pappa gjorde det her! Han er virkelig ikke typen til å gjøre noe sånt så dette er bare drit-rått, sa hun til Se og Hør.

HADDE EN ANELSE: Morten Harkets datter Tomine Harket hadde hele veien en mistanke om at det kunne være faren som deltok i underholdningsprogrammet. Foto: Sara Tonning
HADDE EN ANELSE: Morten Harkets datter Tomine Harket hadde hele veien en mistanke om at det kunne være faren som deltok i underholdningsprogrammet. Foto: Sara Tonning Vis mer

- Jeg visste ingenting. Har prøvd å si til han på telefon sånn «ja, hvordan var det i går på Masked Singer?». Og han bare: «Hva er det? Nå skjønner jeg ikke hva du mener». Og så forteller han om masse annet som har skjedd i stedet. Så fikk ikke noe ut av ham, nei, la hun til.

Forrige måned utdypet kjendisdatteren sin mistanke om at det var faren som gjemte seg inni «Vikingen».

- Jeg liker å tro at jeg kjenner igjen stemmen til min egen far. Det er en type vibrasjon i stemmen til pappa, som gjør at jeg tror det kan høres ut som han, sa hun til NRK den gang.

- Det høres ut som pappa når vi synger sammen hele familien, når bestefar spiller på piano og brødrene mine står og synger med. Det er den følelsen jeg får. Det er der jeg tenker at «jeg tror det er pappa», fortsatte hun.

COMEBACK: Disse gjør comeback i NRK-suksessen «Maskorama». Video: NRK og «Lindmo» på NRK Vis mer

Var usikker

En som imidlertid var mindre sikker på at det var Morten Harket, var manager Jan Fredrik Karlsen (47)

- Klangen og signaturen i stemmen til «Vikingen» minner veldig om måten Morten bruker stemmen på, den er kraftfull og sårbar. Men ikke alle tonene stemmer, sa Karlsen til NRK i starten av januar.

Da det som nevnt ble kjent at det faktisk var Harket uttalte Karlsen overfor Dagbladet at han syntes det var helt rått.

RÅTT: Manager Jan Fredrik Karlsen la ikke skjul på at han syntes det var kult at det var Morten Harket som var bak masken til «Vikingen». Foto: Terje Bendiksby / NTB
RÅTT: Manager Jan Fredrik Karlsen la ikke skjul på at han syntes det var kult at det var Morten Harket som var bak masken til «Vikingen». Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Det har vært så mye spekulasjoner og interesse. Det er en klokkeklar signatur, som folk har en sterk kjennskap til. At man er så interessert i hans unikhet. Jeg følte på mange måter at det var han, men jeg var usikker, fortalte han til Dagbladet.

LES OGSÅ: Her går alarmen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer