Finale i «Jakten på kjærligheten» 2018:

- Det største sjokket kommer i kveld

Programleder Gunhild Dahlberg røper at «kjærligheten går i spagaten» i siste episode av «Jakten».

LOVER SPENNING: Bøndene (f.v.) Kristoffer Heldal, Bjørn Hammer, Gudrun Austli og Ole Einar Hovrud skal til pers i finalen av «Jakten på kjærligheten» i kveld. I midten står programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Espen Solli/ TV 2
LOVER SPENNING: Bøndene (f.v.) Kristoffer Heldal, Bjørn Hammer, Gudrun Austli og Ole Einar Hovrud skal til pers i finalen av «Jakten på kjærligheten» i kveld. I midten står programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Mandag kveld er det finale i årets sesong av «Jakten på kjærligheten» på TV 2, hvor vi endelig skal få vite hvordan det går med parene.

Programleder Gunhild Dahlberg (43) har helt siden hun tok over stafettpinnen fra Katarina Flatland (29), fulgt deltakerne nøye, og i kveld skal hun lede dem til det foreløpig siste stoppestedet på kjærlighetsreisen.

Lærer av programmet

Privat er Gunhild samboer med Kristian Alfsnes, og hun har tidligere avslørt at det langt ifra var kjærlighet ved første blikk. Selv om paret har det svært fint sammen i dag, kan Gunhild avsløre at også hun lærer litt av kjærlighetsprogrammet.

- Jeg er enormt glad for Kristian og håper at alle finner en slik kjærlighet, sier hun til Se og Hør.

Videre forteller hun lattermildt at hun og samboeren nok har litt å lære av TV-programmet.

LYKKELIG: Gunhild Dahlberg brukte tid på å finne ut at hun skulle satse på Kristian Alfsnes, men i dag er de to lykkelige samboere - selv om hun innrømmer at de kan lære litt av programmet. Foto: Privat
LYKKELIG: Gunhild Dahlberg brukte tid på å finne ut at hun skulle satse på Kristian Alfsnes, men i dag er de to lykkelige samboere - selv om hun innrømmer at de kan lære litt av programmet. Foto: Privat Vis mer

- Med to barn er det ikke alltid rom for å være så romantisk. Et halvt glass rødvin, så sovner vi, flirer hun.

- Det viktigste er nok å vise at man setter pris på hverandre, og at man er raus med kjærligheten, legger programlederen til.

Selv om «Jakten på kjærligheten» har servert flere høydepunkt i løpet av sesongen, kan Gunhild nå avsløre at det største sjokket kommer i den siste episoden.

- Det er så mye, alle tingene, rett og slett.

- Det er som om kjærligheten går i spagaten, sier 43-åringen, uten å ville røpe for mye.

Sesongens siste episode av «Jakten på kjærligheten» går på TV 2 mandag kveld klokken 20.00.

BRUDD: I kveldens episode av «Jakten på kjærligheten», dro Kristoffer Heldal (30) og frier Anita Aas Kristiansen (27) til Genève sammen med de andre parene. Det tok en uventet vending. Video: TV 2Vis mer Vis mer

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Leder «Jakten» i 2019 også

Og Gunhild Dahlberg kan glede seg til flere minneverdige «Jakten»-øyeblikk neste år. Den sjarmerende programlederen forteller at hun er i ekstase over nyheten om at hun skal få lede programmet en sesong til.

- Hadde de sagt noe annet hadde jeg blitt ordentlig lei meg. Jeg er fan på ekte og tror ikke det er mange som er så stor fan av sitt eget program. Jeg bare synes dette er så sykt kult, innrømmer hun.

Videre påpeker Gunhild at de allerede er i gang med å finne bønder til neste sesong, og at det fremdeles er litt tid.

- Søknadsfristen er 14. desember, skyter hun inn.

Da Gunhild fikk beskjed om å overta programmet tidligere i år, trodde hun nesten ikke sine egne ører.

- Jeg tenkte det verste med én gang. Det første jeg spurte om var om Katarina Flatland var blitt gravid. Så spurte jeg om hun hadde blitt dødssyk. Jeg kunne ikke forstå at det var noen annen grunn til at stillingen plutselig hadde åpnet seg, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

VARMT: «Jakten på kjærligheten» er i gang for fullt, og det har begynt å oppstå flere romantiske øyeblikk for bøndene og frierne. Bonde Gudrun får selv erfare dette. Video: TV 2 Vis mer

Fikk drømmejobben

I midten av mars sendte TV 2 ut pressemeldingen om jobbskiftet. Katarina skulle ta over «Idol», og siden det var såpass tidlig i prosessen med «Jakten» - som hun har ledet siden 2015 - gikk det fint å bytte ut programlederen.

Gunhild stilte seg undrende til avgjørelsen.

- Da de fortalte meg at hun hadde forlatt denne jobben for å lede en sangkonkurranse, kunne jeg nesten ikke tro mine egne ører. Hvis hun skulle blitt statsminister så hadde jeg kanskje forstått det, men nei da. Hun skulle lede «Idol». Dette programmet er jo helt fantastisk, og har alt man trenger, sa hun humoristisk til Se og Hør, og fortsatte:

- Jeg har tidligere sagt at «Jakten på kjærligheten» var det eneste jeg kunne tenke meg å være programleder for i TV 2, og så landet denne muligheten plutselig rett i fanget mitt. Jeg så rundt meg etter skjulte kameraer, men det var helt på ekte. Jeg ble sjeleglad.

Både årets bønder, programleder Katarina Flatland og kamerateamet opplever at ikke alt går som på skinner under innspillingen av TV 2-programmet. Vis mer

LES OGSÅ: - Totalt unødvendig og overdrevet