Kylie Jenner:

- Det største hykleriet i 2020

Stjernen er i hardt vær etter at hun viste frem tøflene sine i minkpels - kort tid etter at hun delte et innlegg om hvor mange dyreliv som har gått tapt i Australia.

KRITIKKEN HAGLER: Det faktum at Kylie Jenner først satte lys på skogbrannene som herjer i Australia på Instagram, før hun like etterpå viste frem sine tøfler laget av minkpels, får flere til å se rødt. Foto: NTB Scanpix
KRITIKKEN HAGLER: Det faktum at Kylie Jenner først satte lys på skogbrannene som herjer i Australia på Instagram, før hun like etterpå viste frem sine tøfler laget av minkpels, får flere til å se rødt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kraftige skogbrannene som har herjet i Australia siden september har fått massiv oppmerksomhet både i inn- og utland.

Flere av verdens største kjendiser har donert store summer til hjelpearbeidet, blant dem Pink (40), Chris Hemsworth (36) og Nicole Kidman (52).

Minst 25 mennesker har mistet livet som følge av de katastrofale skogbrannene, og tusenvis har blitt sendt på flukt. Millioner av dyreliv er gått tapt, og flere arter er truet som følge av ødeleggelsene, blant dem koalaen.

Får flere til å se rødt

På Instagram florerer det av innlegg om de grufulle skogbrannene, og ifølge Daily Mail er realitystjernen Kylie Jenner (22) en av dem som har delt.

22-åringen delte mandag et bilde på Instagrams historiefunksjon av en brannmann med en koala i armene, hvor man kan skimte flammene fra skogbrannen i bakgrunnen.

- Over en halv milliard dyr har blitt drept i Australia. Dette knuser hjertet mitt, skrev Kylie.

Kort tid etter at 22-åringen delte ovennevnte bilde fulgte hun opp med nok et bilde -hvor hun stolt viser frem sine designer-tøfler fra merket Louis Vuitton, laget av ekte dyrepels.

Dette får flere til å se rødt, særlig siden bildet av pelstøflene ble delt kort tid etter at Kylie hadde uttrykt sin sorg over alle dyrelivene som har gått tapt.

Ifølge nettsiden til Louis Vuitton koster tøflene 1480 amerikanske dollar, noe som tilsvarer drøye 13 000 norske kroner.

NAKENBILDER MOT DONASJONER: Kaylen Ward (20) har samlet inn millioner av kroner for å hindre brannene i Australia. Video: Kaylen Ward/Twitter / NTB Scanpix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Blir omtalt som hykler

Det tok ikke lang tid før flere begynte å rase mot Kylie i sosiale medier, og spesielt ordet «hykler» var en gjenganger.

- Kylie som deler hvordan hun føler seg knust over dødsfallene til dyrene i Australia som følge av brannen, før hun deretter deler bilde av seg selv med tøfler laget av minkpels er det største hykleriet i 2020, skriver en opprørt Twitter-bruker.

- Kylie Jenner deler et trist innlegg om døende koalaer, før hun rett etter poserer i tøflene sine laget av ekte pels, hvordan ville du likt at noen kom og flådde av huden din i levende live, følger en annen Twitter-bruker opp med.

- Den grusomme personen Kylie Jenner delte et innlegg om døende koalaer i Australia før hun delte et bilde av seg selv iført tøfler laget av DYREPELS. Laget av minkpels. Et dyr måtte dø for sandalene hennes. Fuck off, Kylie, raser en tredje.

Kylie Jenner har hittil ikke kommentert den massive kritikken.

Beskyldt for å ikke donere penger

22-åringen er imidlertid ikke den eneste i den berømte Kardashian/Jenner-familien som har mottatt kritikk som følge av skogbrannene. Også storesøster Kim Kardashian (38) har fått høre det etter at hun ble beskyldt for å ikke donere penger av en Twitter-bruker i helgen.

- Ingenting gjør meg mer oppørt enn å se Kardashian/Jenners snakke om klimaendringer/skogbranner og ikke donere et eneste øre, sto det i innlegget, som senere har blitt slettet fra Twitter, ifølge People.

Twitter-brukeren skal også ha tagget Kim og søstrene Kourtney (40), Khloé (35), Kendall (24) og Kylie i innlegget.

I går besluttet Kim å svare for seg i et eget innlegg på det sosiale mediet hvor hun skrev følgende:

- Ingenting gjør meg mer opprørt enn å se folk som tror at de vet hva vi har donert til, og som tror at vi må adressere alt.

LES OGSÅ: Får kritikk etter bursdagsgave:- Dette er smakløst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer