Marit Bjørgen:

- Det største gullet får jeg se i morgen

Tidenes vinterolympier får endelig reise hjem til familien.

HISTORISK: Marit Bjørgen var overlegen i OLs avslutningsdistanse, og sikret gull i tremila søndag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HISTORISK: Marit Bjørgen var overlegen i OLs avslutningsdistanse, og sikret gull i tremila søndag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Norge er i seiersrus etter at Marit Bjørgen (37) avsluttet OL i Pyeongchang med å sikre gullmedaljen på tremila søndag formiddag.

Ikke bare har Bjørgen fikset norsk gullrekord i OL-sammenheng, hun er også tidenes vinterolymper med 15 medaljer til sammen.

Den siste skaffet hun altså på overlegent vis på lekenes avslutningsdistanse.

EMOSJONELT: Marit Bjørgen holdt ikke følelsene tilbake da hun tok OL-gull i klassisk 30 km under vinter-OL i Pyeongchang i formiddag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EMOSJONELT: Marit Bjørgen holdt ikke følelsene tilbake da hun tok OL-gull i klassisk 30 km under vinter-OL i Pyeongchang i formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Alltid positiv

Men selv om det høyst fortjente medaljeregnet betyr alt for den olympiske mesteren, legger ikke Bjørgen skjul på hva som er enda viktigere:

- Det største gullet får jeg se i morgen, fortalte 37-åringen til TVNorge da hun kom i mål tidligere i formiddag.

MARITS GULLGUTT: Marit Bjørgen og sønnen Marius sammen i Italia i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MARITS GULLGUTT: Marit Bjørgen og sønnen Marius sammen i Italia i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Trønderen snakker selvsagt om sønnen Marius (2) og samboer Fred Børre Lundberg (48), som har fulgt mamma gjennom tv-ruta fra parets hjem i Oslo de siste ukene.

Overfor Se og Hør har Bjørgen tidligere gitt Lundberg æren for de imponerende idrettsprestasjonene, som 37-åringen er sikker på at hun aldri hadde klart uten ham:

- Han har betydd mye i de tyngre periodene. Uten ham hadde det ikke gått. Han vet hvordan det er å være toppidrettsutøver, og han har gitt meg den nødvendige roen og selvtilliten jeg trengte da det gikk trått. Fred Børre er alltid positiv, fortalte Bjørgen til Se og Hør tidligere denne måneden.

Hjemme i barnehagen

Stort savn til tross, 37-åringen var aldri i tvil om at sønnen skulle bli værende hjemme i Norge mens hun herjet i skisporene på andre siden av kloden:

- Det er bedre for ham å bli hjemme og gå i barnehagen.Marius vet ikke hva OL er, men det som er morsomt for meg er at han har lært å si «Heia Marit!» Det lover jo bra, fortalte hun til Se og Hør i forkant av OL.

I morgen får hun altså se igjen både mann og barn, et gjensyn som med all sannsynlighet er etterlengtet.

Om dagens bragd var Bjørgen, som har gått sitt siste OL, naturlig nok fra seg av begeistring.

- Det føltes veldig bra, jeg fikk det som jeg ville og fikk et drømmeføre. Jeg ble så glad. Jeg hadde gode ski, og kroppen spilte på lag. Jeg fikk bare positive tilbakemeldinger, og da er det herlig å gå, fortalte Bjørgen til TVNorge i målområdet.

Hyller Bjørgen

Før Bjørgen setter seg på flyet til Norge skal hun bære flagget på avslutningsseremonien, som skjer senere i dag.

- Det er mitt siste OL. Det er fantastisk å få avslutte OL sånn. Det blir spesielt, fortalte Bjørgen til TVNorge om oppgaven.

37-åringen er som nevnt tidenes vinterolympier, med åtte gull, fire sølv og tre bronsemedaljer, og har altså gått forbi Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie.

Både Bjørndalen og Dæhlie hyller sin overkvinne.

- Det er bare å gratulere. For en fantastisk person og skiløper. Jeg er stolt av å være nordmann i dag, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Hun er Norges mest gjennomtrente og sprekeste mamma. Jeg er meget imponert. litt av ei dame! Gratulerer så mye fra Bjørn på en fjelltopp i Sveits, skriver Dæhlie i en tekstmelding til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Det er aldri noe tull med Marit

OL 2018: Vi oppsummerer tidenes vinter-OL, som avsluttes på fantastisk vis med det historiske gullet til Marit Bjørgen. Med sportskommentator Esten O. Sæther, og Ingrid Cogorno som programleder. Jørgen Gilbrant er dagens gjest. Vis mer