KJÆRESTER: Det var i sommer at Linni Meister og Bernhard Bertzen ble et lykkelig par. Foto: Privat
KJÆRESTER: Det var i sommer at Linni Meister og Bernhard Bertzen ble et lykkelig par. Foto: PrivatVis mer

Det store kjærlighetsåret

Kjærligheten blomstret i 2008!

SEHER.NO: Allerede før det nye året var satt igang, fikk man en forsmak på hva som ventet. Da bekreftet nemlig Pia Tjelta (31) og Mads Ousdal (28) at de omsider er et par.

- Ja, det stemmer. Det kan jeg godt skrive på en svær plakat, sa skuespillerinnen til Dagbladet den gang.

Forholdet lever den fortsatt, og ga startskuddet til det som kom til å bli et år fullt av romantiske "højdare" på den norske kjendisfronten.

Romantisk for finans-eliten
Bare uker etter at Pia Tjeltas forhold til Ousdal ble endelig bekreftet, kom den neste bomben i Kjendis-Norge. I midten av januar så nemlig en ny romanse dagens lys. I hvert fall offisielt.

- Nå har jeg fått meg en venninne, sa Olav Trøim (45) til de frammøtte på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo, og bekreftet for første gang forholdet til den ti år yngre kosmetikkdronningen Celina Midelfart (35).

Trøim er som kjent finansmannen John Fredriksens høyre hånd. I 2006 døde Fredriksens kone, en kvinne han hadde vært gift med i 34 år. Og bare om lag én måned etter at Trøim fant kjærligheten med Celina, smalt det igjen.
 
Ifølge God Kveld Norge hadde Trøims kollega (63) nå funnet lykken på ny - med Halden-kvinnen, Marianne Boije (35).

Silje + Gaute
Men det er ikke bare i den "tunge" delen av kjendiseliten at de hete kyssene har sittet løst. For reality-entusiastene har det vært et jubel-år - mildt sagt!

I 2004 var det sjarmerende Barbro Fagerbakk (24) som vant "Farmen"-programleder Gaute Grøtta Gravs hjerte. Nå var det derimot en annen Farmen-deltager, Silje Hvarnes (28), som fikk programlederen til å smile ekstra mye. 
 
- Gaute har selv ringt TV 2-ledelsen og fortalt at det har utviklet seg til et kjærlighetsforhold mellom ham og deltageren Silje Hvarnes etter innspillingen av Farmen, sa TV 2s informasjonssjef Marianne Røiseland til Se og Hør den gang.

Men Gaute og Silje var ikke de eneste som fant hverandre under 2008-versjonen av det populære TV 2-programmet. Geir Ove Johnsen (25) og Ann Kristin Loraas (25) hadde svært god kontakt fra første dag, selv om de selv aldri bekreftet romanse-ryktene. Det som i hvert fall er sikkert, er at de rakk å gi hverandre et et megahett kyss foran dusinvis av TV-kameraer.

"Ungkaren"...
Når vi først snakker om reality: Stig Kjos (31) var årets Ungkar på TVNorge, og i mai ble det kjent at Jessheim-kjekkasen til slutt valgte Natalia Davadi (23). Og til tross for hete rykter om diverse sidesprang, lever forholdet mellom dem fortsatt i beste velgående.

Så hete var faktisk ryktene, at Kjos selv - gjennom Seher.no - valgte å slå tilbake mot snakket.

Negative rykter har svirret langt mindre rundt en av de andre Ungkaren-jentene, Emma Raanæs. Den vakre 22-åringen er stormende forelsket i sin kjære, Christoffer Berggren (24). I juli ble det kjent at hun hadde kjøpt leilighet sammen med kjæresten. Ikke lenge etterpå var de forlovet.

- Vi har kjent hverandre i cirka ett år, og synes ikke det er for tidlig. Og vi har det fantastisk gøy sammen, jeg tror faktisk at vi har sett hverandre hver eneste dag siden "Ungkaren"-innspillingen var over, fortalte hun til Seher.no.

En annen Ungkaren-deltager, Beate Tislavoll Haga (26), fant seg også kjæreste kort tid etter sitt sør-afrikanske eventyr. Men det var først i november at hun først ville bekrefte at hennes engelske kjæreste, Simon Hammonds, skulle flytte sammen med henne i Oslo.

Mer reality
Mange vil kanskje si at "Ungaren" er ensbetydene med romantikk. Det samme kan vel ikke sies om TVNorge-programmet "71 grader nord". Men sannelig fikk TV-seerne se hete følelser også på veien mot Nordkapp!

Allerede før det første 2008-programmet ble vist, ble det opplyst om at to av deltagerne hadde funnet tonen. Noen dager senere kunne Seher.no melde om at paret det var snakk om var Mali Fjogstad Nilsen (22) og Marius Christoffer Hartmann Dietrichson (22).   

 - Ja, vi er kjærester per dags dato. Og vi har hatt det bra etter innspillingen også, sa Marius til Seher.no under "71 grader nords" premierfest på Grand Hotel i Oslo.

Årets "Jakten på kjærligheten" satte også de romantiske følelsene i sving - i hvert fall for to av TV-bøndene. Guro Huseby (28) lever fortsatt glade dager med Svein Are Trollsås, mens Silje Stensland (29) gjør det samme med Andreas Gran. Ragnhild Strømmen Strand (24) og Ola Sylte (31) var derimot ikke like heldige med sine utvalgte friere.

Ble sammen med 19-åring
Årets kanskje største nyhet på kjærlighetsfronten kom i starten av mai. Da ble det kjent at kjendisstylist Jan Thomas (41) hadde funnet tonen med sin personlige assistent, Christopher Mørch Husby (19). 

- Ja, vi er kjærester. Utover det har jeg ingen kommentar, sa Jan Thomas til Se og Hør Weekend.

Men Jan Thomas og Christopher er ikke det eneste homofile paret som har stått frem i media i løpet av de siste 12 månedene. Gjennom Seher.no viste nemlig "Grease"-finalist Kai Thomas Ryen Larsen i november seg for første gang offentlig med sin nye kjæreste, Thomas Anholt.

- Thomas driver med mye av det samme som meg. Da jeg vant "Mr. Gay Norway", var det han som hadde pride-låta under "Skeive dager". Det var da jeg fikk et øye til ham, fortalte Kai Thomas til Seher.no den gang.

- Mitt korteste forhold!
- Det er nok faktisk det mest kortvarige forholdet jeg noensinne har opplevd. I hvert fall hvis man ser bort fra årene før jeg fylte 14 år.

Det sa vinneren av Frøken Norge 2007, Kirby Ann Basken (22), til Seher.no 20. februar. Da var det gått bare én måned siden hun ble sammen med MTV-programleder Tooji Keskar (20).

- Dette er noe vi ble enige om, vi var nok mer forskjellige enn vi først trodde. Men vi er ikke uvenner - til tross for bruddet, fortalte hun når det omsider ble slutt mellom dem.

Bedre gikk det da for Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby (35) - bedre kjent som Hank von Helvete, som fant lykken med modellen Gro Skaustein ved nyttår. Cirka fire måneder senere ble det kjent at det går mot bryllup for paret en gang i 2009, mens det nylig også ble klart at paret venter sitt første barn sammen. Og rett før jul ble paret foreldre til en velskapt pike.

Fant lykken med Ailo
Også på sportsfronten har kjærligheten blomstret. I januar ble det kjent at den norske Frøken Norge-deltageren Marthe Hausen Nestvold (19) var blitt sammen med den amerikanske alpinstjernen Bode Miller (30).

I mai bekreftet også endelig Rosenborgs Roar Strand (38) at han og klubbens fysiske trener, Siri Marte Hollekim (33), også er et par.

Størst oppmerksomhet fikk derimot motocrosskjøreren Ailo Gaup (29), da det i november ble kjent at han hadde funnet tonen med NRK-sportens Anne Rimmen (27).

- Han er veldig morsom og vi har det veldig bra sammen, sa hun til Dagbladet etter at nyheten var blitt offentlig.

Senere bedyret Rimmen at hun ikke sjekket opp kjæresten på jobb...

Fant kjærester på hver sin kant

- Ja, vi er kjærester. Og vi er veldig forelsket, fortalte "Hotel Cæsar"-skuespillerne Jannecke Øinæs (28) og Kim-Daniel Sannes (22) til Se og Hør Weekend i august.

Den tidligere Annie-stjernen var en av nykommerne på Norges mest kjente hotell i høst, men det tok ikke lang tid før hun ble husvarm. Da hun var på audition for rollen som rikmannsdatteren Cecilie Hove prøvespilte hun mot Kim-Daniel, som har rollen som Storm Liland Anker-Hansen i serien.  

Men da rollen var i boks blusset det etterhvert opp varme følelser mellom de to Cæsar-stjernene. Etter et par drinker, en god middag og noen flørtende blikk under "Hotel Cæsars" sommerfest ble de to stadig mer forelsket...

Det samme kan vel ikke sies om Daniel Franck (33) og Vibeke Klemetsen (32). Etter bare ti måneders ekteskap, bestemte nemlig Snowboard-esset og programlederen seg for at de skulle skilles.

Cirka fem måneder senere kunne derimot Her og Nå melde at Franck og Surferosa-vokalist Mariann Thomassen stadig oftere ble observert sammen. Og om ikke det var nok: I årets siste måned kunne også Vibeke melde at hun har funnet kjærligheten på ny.

Travelt for Helene
Under sin første dag i sin arbeidsuke i P4-programmet "Michael Direkte", avslørte den tidligere glamourmodellen Helene Rask (28) at hun har funnet lykken på hjemmebane, med Knut Olav Bjørnstad - som er best kjent fra reklamefilmene til matvarekjeden ICA. Under én måned senere var det derimot slutt mellom dem.

I oktober fant den vakre 28-åringen kjærligheten igjen - med liftmillionæren Lars Ole Johansen (42). Cirka tre uker senere var det derimot slutt igjen! Og som om ikke det var nok: 15. desember kunne Side2 melde at hun hadde funnet lykken nok en gang, denne gangen med Robinson-stjernen Øyvind Olsen (26).

Men 2008-kjærligheten stopper ikke helt ennå: I sommer fant "Fatso"-skuespiller Nils Jørgen Kaalstad (29) tonen med Mariann Saastad Ottesen (31). Like før ble "Grandiosa"-babe Jenny Skavlan (21) sammen med tidligere "Klovner i kamp"-medlem Thomas "Fingern" Gullestad (27).

Og i oktober ble lillesøsteren til selveste John Carew, Elisabeth (23), kjæreste med sin egen plateprodusent, Thomas Eriksen.

Av andre nye par kan nevnes Mikkel Gaup (40) og den kjente sexologen Kristin Spitznogle (36) - og ikke minst Linni Meister (23) og Bernhard erntzen (31), som fant sammen i sommer. 

På romansefronten ble det altså et minnerikt år for de kjærlighetssyke. 2009 blir ganske sikkert det samme...

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett dem!