- Det som skjedde har forandret meg veldig

Skiesset Petter Northug fikk livet snudd på hodet etter han ble tatt for fyllekjøring for to år siden.

LÆRT AV FEILEN: Petter Northug innrømmer at han har lært mye etter den dramatiske fyllekjøringen i 2014.  Foto: NTB Scanpix
LÆRT AV FEILEN: Petter Northug innrømmer at han har lært mye etter den dramatiske fyllekjøringen i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I starten av mai 2014 krasjet skistjernen Petter Northug (30) bilen sin i autovernet på Byåsen i Trondheim.

Petter rømte fra stedet og etterlot en kamerat med lettere skader. I et avhør ga han falsk forklaring, der han sa at det var passasjeren som kjørte bilen.

Kort tid etter innrømmet han imidlertid at det var han som kjørte bilen, og at han hadde promille da ulykken inntraff. 

Northug ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, der han fikk innvilget fotlenkesoning. I tillegg ble han fratatt førerkortet i fem år og fikk en bot på 185.000 kroner.

I et intervju med ukebladet Her og Nå forteller gullvinneren om den tunge tiden han har hatt etter den dramatiske ulykken. 

- Det som skjedde har forandret meg veldig, man blir mye mer bevisst over egne handlinger. Så har jeg i etterkant følt enda mer på hvor mye familien betyr for meg. I den verdenen jeg har levd store deler av livet, har det meste vært opp til meg selv. Det er en individuell idrett, jeg har over 200 reisedøgn i året og det har vært begrenset hvor mye man har sett til familien, forteller han til bladet.

Saken fortsetter nedenfor.

VRAK: Slik så Petter Northugs audi ut etter han krasjet i mai 2014.  Foto: NTB scanpix
VRAK: Slik så Petter Northugs audi ut etter han krasjet i mai 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den beintøffe trønderen legger ikke skjul på at han ikke vet hva han hadde gjort uten støtten fra familien.

- Familien har betydd alt for meg, både for at jeg har kommet dit jeg er i dag, men også for at jeg satser videre. Det er når du møter motgang familien betyr mest, da står man ekstra tett. Det er viktig å ha mennesker rundt deg som kan gi deg en klapp på skulderen og støtte deg med blikket rettet fremover, sier Petter til Her og Nå. 

Saken fortsetter nedenfor.

STØTTE FRA MOR OG FAR: Skistjernen legger ikke skjul på at det har vært enormt viktig med støtten fra mamma May Northug og pappa John Northug.  Foto: NTB scanpix
STØTTE FRA MOR OG FAR: Skistjernen legger ikke skjul på at det har vært enormt viktig med støtten fra mamma May Northug og pappa John Northug. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hadde 1,65 i promille

Måneden etter ulykken sa Petters pappa, John Northug, til Se og Hør at familien brukte all energi på å støtte sønnen i tiden etter ulykken.

- Vi må bare leve med det som har skjedd, og gå videre, sa han.

I boken «Northug - en familiehistorie», innrømmet Petter at han skal ha kjørt i 80-90 km/t på strekningen hvor fartsgrensen er 40 km/t. I tillegg røpet han at han hadde 1,65 i promille. 

I boken forteller 30-åringen også om hvordan det føltes å bli ført inn på glattcelle etter at han ble pågrepet av politiet.

- Glattcellen var trivelig, med en god madrass og et varmt pledd. Jeg følte meg på ingen måte innestengt, betjentene var hyggelige; kort sagt, jeg trivdes og kunne gjerne vært der lenger. Stille, rolig og jeg fikk være i fred. Sammenlignet med å ligge i telt er for øvrig politiets glattcelle den reneste oppturen, avslørte han.

GULLVINNER: Petter Northug er en av landets beste langrennsløpere og har vunnet tretten VM-gull, der syv av dem er individuelle.  Foto: NTB scanpix
GULLVINNER: Petter Northug er en av landets beste langrennsløpere og har vunnet tretten VM-gull, der syv av dem er individuelle. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det var ikke et smart valg sånn sett