Leo Ajkic er blitt en publikumsfavoritt

- Det snakkes for lite om rus

Han stakk hånden inn i et vepsebol da han lagde en TV-serie om rus. Men i etterkant har han knapt fått negative kommentarer.

ENGASJERT: Leo Ajkic synes det er stas å være nominert til Publikumsprisen under Gullruten. - Mange var skeptiske i forkant da vi lagde «Rus», men når de endelig fikk sett serien var de positive, forteller han. Foto: Espen Solli
ENGASJERT: Leo Ajkic synes det er stas å være nominert til Publikumsprisen under Gullruten. - Mange var skeptiske i forkant da vi lagde «Rus», men når de endelig fikk sett serien var de positive, forteller han. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange setter pris på Leo Ajkics (38) grundige TV-serier om alvorlige temaer. I 2017 fikk han Gullruten for sitt program «Flukt».

Nå er han nominert til Publikumsprisen under Gullruten for serien om «Rus». Det er et tema som har engasjert mange.

- Jeg blir aldri helt ferdig med seriene jeg lager. Etter at det er vist på TV, kommer henvendelsene. Jeg møter skoleklasser, er moderator i debatter og senest i går deltok jeg i en fadderuke i Trondheim, hvor rus ble diskutert, forteller han.

Leo er ikke skrudd sammen slik at engasjementet forsvinner selv om TV-kameraene skrus av.

- Du må brenne for dette, ellers blir det ikke like bra TV, mener han.

Går fremover

Selv savner han en skikkelig rusdebatt, med utgangspunkt i forskning.

- Rus er på mange måter et underkommunisert tema, men vi er blitt flinkere med årene. Det samme gjelder mange andre temaer, som rettigheter for skeive og mangfold. Bare tenk hvordan vi behandlet dette for 30 år siden.

Selv ble han sjokkert da han kom til Oslo første gang. Rett etter ankomsten med jernbanen fikk han se den beryktede Plata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.