- Det skal bli deilig å sette punktum

Etter drøye 40 år som journalist og programleder frykter ikke Nils Gunnar Lie pensjonisttilværelsen.

GLEDER SEG TIL Å ROE NED: Om et par år har Nils Gunnar Lie, som fyller 65 år i november, planer om å gå av med pensjon. Det har han ingen problemer med. Her er han på TV 2s vårlansering i 2013.  Foto: Andreas Fadum
GLEDER SEG TIL Å ROE NED: Om et par år har Nils Gunnar Lie, som fyller 65 år i november, planer om å gå av med pensjon. Det har han ingen problemer med. Her er han på TV 2s vårlansering i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nils Gunnar Lie (64) har jobbet i TV 2 siden kanalens oppstart i 1992, og er kjent fra blant annet «Holmgang», «Jeopardy!» og «God morgen Norge».

I disse dager jobber han i TV 2 Nyhetskanalen, men når pensjonsalderen melder seg om et par år er han klar for å forsvinne fra TV-skjermen. Det forteller han til Her og Nå.

- Det skal bli deilig å sette punktum, sier Nils Gunnar Lie til ukebladet.

Allerede i 1976 startet han journalistkarrieren i NRK radio, før han gikk over til NRK TV. For de yngre generasjonene er han imidlertid best kjent som TV 2-profil. Den sympatiske 64-åringen mimrer gjerne om sin mangslungne karriere overfor Her og Nå:

- Men jeg har fått være med på en fantastisk reise: Først 16 år i NRK, deretter 23 år i TV 2. Men nok er nok, understreker Lie videre.

Saken fortsetter under bildene.

LANG KARRIERE: I 1989, mens han jobbet i NRK, ble Nils Gunnar Lie tildelt Kringkastingsprisen (t.v). Da Siv Jensen la frem regjeringens forslag til statsbudsjettet 2016 for Stortinget den 7. oktober, var han på plass som livereporter for TV 2 Nyhetskanalen.  Foto: NTB Scanpix
LANG KARRIERE: I 1989, mens han jobbet i NRK, ble Nils Gunnar Lie tildelt Kringkastingsprisen (t.v). Da Siv Jensen la frem regjeringens forslag til statsbudsjettet 2016 for Stortinget den 7. oktober, var han på plass som livereporter for TV 2 Nyhetskanalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Solid familiemann

Selv om han kan se tilbake på et langt og hektisk yrkesliv, har han også vært til stede for kona Signe Lie og de tre barna Hallgeir, Anne og Henrik.

Da han feiret 60-årsdagen med familien i 2010, var de voksne barna fulle av lovord:

- Det er nok ingen tvil om at vi har verdens kuleste pappa. Han er både omsorgsfull, raus, morsom og sindig, sa datteren Anne rosende om TV-profilen til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

GODT GIFT: Nils Gunnar Lie og kona Signe Lie, som jobber som sendeleder i NRK P2, gleder seg til mye kvalitetstid sammen som pensjonister. Her på Nils Gunnars 60-årsfeiring i 2010.  Foto: Tor Lindseth
GODT GIFT: Nils Gunnar Lie og kona Signe Lie, som jobber som sendeleder i NRK P2, gleder seg til mye kvalitetstid sammen som pensjonister. Her på Nils Gunnars 60-årsfeiring i 2010. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Det var like før jul i 2011 at Nils Gunnar Lie gav seg som programleder i «God morgen Norge». Den gang innrømmet TV-veteranen at han så frem til å få mer normale arbeidstider.

- Det er klart at det blir lettere å være mer sosial. Nå kan jeg være mer oppe om kveldene, sa han til Her og Nå.

I oktober 2014 hadde TV 2s populære frokostprogram 20-årsjubileum, knappe tre år etter at den nåværende Nyhetskanalen-livereporteren forlot den velkjente sofakroken i studio.

Nedenfor kan du få et gjensyn med noen av de morsomste klippene fra «God morgen Norge»:

LES OGSÅ: Nå er hun blitt bestemor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer