16 ÅR: Tone Damli under sin aller første Idol-auditionrunde i 2005. På bloggen skriver hun til bildet: «Eg hugsa eg hadde tatt på meg favorittantrekket mitt, ei Paul Frank t-skjorte, Aloha Hemp smykke, Fornarina jeans og joggesko. Da hadde eg det som best». Mye er skjedd siden den gang. Foto: God kveld Norge / TV 2
16 ÅR: Tone Damli under sin aller første Idol-auditionrunde i 2005. På bloggen skriver hun til bildet: «Eg hugsa eg hadde tatt på meg favorittantrekket mitt, ei Paul Frank t-skjorte, Aloha Hemp smykke, Fornarina jeans og joggesko. Da hadde eg det som best». Mye er skjedd siden den gang. Foto: God kveld Norge / TV 2Vis mer

- Det sitter fortsatt friskt i minnet

10 år er gått siden Tone Damli sang seg inn i folkets hjerter. På bloggen forklarer hun med egne ord hva hun følte den nervepirrende februardagen i 2005.

SEOGHØR.NO: På bloggen ToneDamli.com deler Sogndalsjenta Tone Damli (27) løst og fast om både jobb og privatliv til sine mange følgere. Denne uken publiserte hun et nostalgisk innlegg om sin første tid i rampelyset.

Les hele innlegget her (ekstern lenke).

«Det sitte fortsatt friskt i minnet, den dagen eg satte meg i bilen på veg til Bergen, sto time etter time i kø, da eg steig inn i auditionrommet. Eg hugsa spesielt godt at eg var knusktørr i munn og kaldsveitt, ekstremt nervøs var eg. Redselen for å ikkje gå videre var definitivt tilstades, sjølv om eg alltid har vore ein realist, og visste at sjansane ikkje var store», skriver hun.

Under Idol-audition, hvor nå avdøde Tor Milde, Tone-Lise Skagefoss (41), Ole Evenrud (52) og David Eriksen (48) var dommere, fremførte Tone låten «Summertime». Men det skulle vise seg å være et, ifølge dommerne, kjedelig valg:

«Sangvalget, Summertime, hadde eg tenkt godt igjennom på forhånd, eg hadde øvd og øvd, og eg var så klar eg kunne bli. I ettertid skulle eg få høyre at det var det kjedeligaste sangvalget eg kunne tatt, at dommarane var møkklei denne sangen. Eg trudde eg valgte ein voksen, uforutsigbar kanonlåt», skriver hun videre på bloggen.

NERVEPIRRENDE: I Idols semifinale i mai 2005 var det Alejandro Fuentes som røk ut av programmet, og Jorun Stiansen og Tone Damli sikret seg finaleplass Foto: NTB scanpix
NERVEPIRRENDE: I Idols semifinale i mai 2005 var det Alejandro Fuentes som røk ut av programmet, og Jorun Stiansen og Tone Damli sikret seg finaleplass Foto: NTB scanpix Vis mer

- Medaljen har noen baksider

Men den flotte Sogndalsjenta sang seg inn i både dommerne og folkets hjerter - og endte til slutt på andreplass - etter Jorun Stiansen (31).

Årene som er gått bærer preg av både opp- og nedturer, men 27-åringen forteller på bloggen at hun heldigvis har hatt et godt støtteapparat rundt seg hele veien - også på privaten.

David Eriksen, som var dommer i sesongen Tone var med, er siden blitt hennes manager.

«Eg har for det meste hatt det fint sidan heile sirkuset starta, men det er ikkje til å stikke under ein stol at medaljen har nokre baksider. Aldri før hadde eg kjent på eit så stort press, ein slik oppmerksomheit, så mange meiningar. Ikkje alltid har dette vore like lett. Eg har fellt mine tårer, angra på utsagn, gøymt meg under dyna og stengt meg inne. Men eg har hatt - og har - fine folk rundt meg, som bygger meg opp, som motiverar og støttar meg. Ikkje berre i min jobb treng ein det- alle treng slike folk rundt seg», konkluderer hun.

DOMMER: Tone har vært med på «Idol» som dommer i to sesonger, her med Idol-dommerkollegene Gunnar Greve Pettersen, Esben Selvig og Kurt Nilsen.
DOMMER: Tone har vært med på «Idol» som dommer i to sesonger, her med Idol-dommerkollegene Gunnar Greve Pettersen, Esben Selvig og Kurt Nilsen. Vis mer

Bryter med «Idol»

I dag er Tone samboer med Markus Foss (31), som hun har datteren Billie (17 mnd) med. I tillegg til å være en travel småbarnsmor, og stolt eier av ny bolig i Bærum, er også Tone i full sving med musikk-karrieren.

Men til tross for mange gode minner fra «Idol»-tiden - både som deltaker og siden som dommer - har 27-åringen bestemt seg for å legge «Idol»-eventyret bak seg:

- Det er bare å kalle en spade for spade, «Idol» har gjort at jeg er her jeg er i dag, og det er jeg ekstremt takknemlig for. Det er bare et eventyr og et sirkus, et springbrett til en eventuell karriere. Hvis man har talent og lyst nok er «Idol» helt perfekt, sier hun, og konkluderer med at nok er nok.

PAR I HJERTER: Tone Damli er samboer med forretningsmannen Markus Foss - og sammen har de datteren Billie. Dette bildet er tatt på ELLEs sommerfest. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PAR I HJERTER: Tone Damli er samboer med forretningsmannen Markus Foss - og sammen har de datteren Billie. Dette bildet er tatt på ELLEs sommerfest. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Dette bekreftes også av Tones manager David Eriksen:

- Tone har vært med på «Idol» som dommer i to sesonger, og har hatt en utrolig fin tid der. Men det er en tid for alt, og nå er tiden inne for å fokusere på egen karriere, sa han til VG i september.

Damlis blogg er utviklet og designet av det digitale reklamebyrået Pingbull, en av Nordens største leverandører av WordPress-løsninger. Pingbull er et deleid selskap i Aller-konsernet, som også eier Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke redd for å miste figuren

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.