«Maskorama»:

- Det sier jeg beklager for

Vinneren er kåret, og alle maskene har falt. Snømonsteret er årets «Maskorama»-vinner. Bak skjulte Didrik Solli-Tangen seg.

SMART: Didrik Solli-Tangen vant Maskorama. Her avslører han hvordan han har lurt mange underveis i programmet. Video: Morken/Helseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

X MEETING POINT (Se og Hør): 6. november startet eventyret de fleste nordmenn hadde ventet et helt år på. Andre sesong av «Maskorama» hadde nemlig premiere, og millioner av nordmenn har de siste ukene kastet seg inn i den ville gjetteleken.

Én etter én har maskene falt, og lørdag kveld ble de siste tre deltakerne avslørt.

FJERNER MASKEN: Her fjerner snømonsteret, som vant «Maskorama», masken. Video: NRK. Vis mer

Duell

Halvveis ut i programmet ble det kjent at artist Ingeborg Walther gjemte seg bak Bamsen.

Dermed sto Dragen og Snømonsteret igjen i kampen om å stikke av med seieren. Etter at stemmene var talt opp, var det Snømonsteret som sto igjen som årets største luring - og vant dermed «Maskorama».

KLAR TALE: Jan Thomas kommer med en klar beskjed om hvem han vil se i neste års «Maskorama». Video: Celina Morken. Reporter: Anita Kristiansen. Vis mer

Snømonsteret har imponert mange med sine prestasjoner gjennom sesongen, og flere har trodd at en profesjonell artist skjuler seg bak maska.

Det har vært mange spekulasjoner om at artist Didrik Solli-Tangen skjulte seg bak maska. Spekulasjonene viste seg å stemme.

Dragen tok dermed 2. plassen. 56 prosent av seerne som har deltatt i gjettekonkurransen på NRKs nettsider gjettet at Victor Sotberg skjulte seg bak maska. Det viste seg å stemme.

2. PLASS: Youtuber og programleder Victor Sotberg kom på 2. plass i Maskorama. Foto: Julie Marie Naglestad
2. PLASS: Youtuber og programleder Victor Sotberg kom på 2. plass i Maskorama. Foto: Julie Marie Naglestad Vis mer

Lurte alle

Etter finalen er Solli-Tangen tydelig fornøyd.

- Jeg er varm, fryktelig glad og letta. Jeg er veldig fornøyd og takknemlig og ydmyk for at folk har favorittmarkert meg. Tusen takk til alle som har stemt, sier Solli Tangen til Se og Hør.

Gjennom deltakelsen i Maskorama har han holdt det godt skjult at han skjulte seg bak Snømonsteret. Under «P3 Gull» i november var Solli-Tangen til stede. Det ble avholdt like etter Maskorama-sendinga samme kveld.

At han var publikummer under «P3 Gull» førte til at flere klødde seg i hodet, og lurte på om Didrik Solli-Tangen ikke var Snømonsteret.

DAGBLADET-STIKK: Maskorama-detektiv Nicolay Ramm kommer med et stikk til Dagbladet før «Maskorama»-finalen. Video: Celina Morken. Reporter: Anita Kristiansen. Vis mer

Solli-Tangen sier at det var godt planlagt fra hans side å være med på P3 Gull. Deltakelsen på «P3 Gull» måtte planlegges nøye for at tidsskjemaet skulle gå opp.

- Da var det bare å løpe ut i bilen og bare komme seg fortest mulig til P3 Gull. Vi måtte også ha en person på innsida av P3 Gull for den festen stengte klokken 20:30. Vi var ganske fornøyde når vi fikk gjennom den, sier Solli-Tangen.

- Beklager

Flere av hans nærmeste har spekulert i om han har vært Snømonsteret. Det er godt kjent at alt i «Maskorama» er preget av et stort hemmelighold, og Solli-Tangen sier han har hatt dårlig samvittighet for å ha løyet for sine nærmeste.

- Det sier jeg beklager for, men jeg håper de forstår at det måtte gjøres.

For øvrig ble det kjent under finalen at «Maskorama» er tilbake på skjermen med sesong tre neste år.

SÅ LITE: Bamsen endte på tredjeplass i Maskorama. Personen inne i kostymet avslørte at det ikke bare var lett å synge inne i bamsen. Video: NRK. Vis mer

LES OGSÅ: Sjokkavsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer