GJORDE INNTRYKK: Tone forteller til Seher.no at Afrika-turen gjorde et sterkt innrykk på henne. Foto: Seher.no/ Kirsti I.Ertsås
GJORDE INNTRYKK: Tone forteller til Seher.no at Afrika-turen gjorde et sterkt innrykk på henne. Foto: Seher.no/ Kirsti I.ErtsåsVis mer

- Det setter ting i perspektiv

Turen til Afrika har fått popstjernen til å sette mer pris på ting.

SEHER.NO: Søndag er det duket for NRKs årlige TV-aksjon, som i år går til organisasjonen CARE - en hjelpeorgansasjon som jobber spesielt mot jenter og kvinner - og i den anledning har radiokanalen P3 valgt å sende live fra et glassbur på Youngstorget i Oslo.
 
Lørdag besøkte popstjernen Tone Damli Aaberge (21) buret for å donere bort en signert fotball og en CD som skal auksjoneres bort til inntekt for CARE.

Til Seher.no forteller "Fever"-sangeren at hun synes det er viktig å kunne bidra til veldedighet.

- Som veldig mange andre i min posisjon, synes jeg det er hyggelig å bruke posisjonen til noe positivt. Det føles godt, og det er jo veldig viktig.

21-åringen var nylig i Sierra Leone for organisasjonen Plan Norge, og artisten innrømmer at det hun møtte der gjorde sterkt inntrykk på henne.

- Det var en tur til ettertanke... Det koster meg så lite, og jeg er glad i å hjelpe, forteller hun.


Det afrikanske landet er rangert blant verdens verste land å bo i av FN, og møtet med folkene der gjorde noe med artisten.

- Det setter ting i perspektiv. Men jeg blir litt arg også når jeg kommer hjem og folk irriterer seg over småting. Det er jo folk som har det mye verre, sier hun til Seher.no.

21-åringen har hatt stor suksess etter din deltagelse i Idol i 2005 - og har blant annet deltatt i både "Skal vi danse" og "Grand Prix" - men i den siste tiden har hun brukt mye tid på å bidra til bistandsorganisasjoner som Unicef, CARE og Plan Norge - i tillegg til at hun vil skape holdninger ved å være MOT-ambassadør.

Popstjernen dro til Sierra Leone for å lage en reportasje i samarbeid med Plan Norge, og hun forteller til Seher.no at hun ble sjokkert av det som møtte henne.
 
- Ja, man får jo et sjokk, og det har har gjort noe med meg... Det får meg til å sette mer pris på ting, forklarer hun.

Tone er imidlertid ikke den eneste kjendisen som har valgt å støtte åretsTV-aksjon. Fredag ble det kjent at Alexander Rybak gir bort selveste vinnerfela si fra Grand Prix. I tillegg donerer Petter Stordalen bort en joggetur med seg selv, mens dekkongen Tommy Sharif donerer bort sin magiske kalkulator.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Endelig bekrefter de forholdet