Melania Trumps julepynt:

- Det ser ut som noe fra en skrekkfilm

Viste fram juledekorasjonene i Det hvite hus - og reaksjonene lot ikke vente på seg.

MASSIVE REAKSJONER: Førstedame Melania Trump viste fram julepynten i Det hvit hus, og reaksjonene har ikke latt vente på seg ... Video: CNN og Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tradisjonen tro viste USAs førstedame fram juledekorasjonene i Det hvite hus denne uka. Det er vanlig kutyme at dekorasjonene på USAs mest kjente adresse er en av førstedamens offisielle plikter, og Melania Trump har selv valgt ut og designet dekorasjonene.

I år var det riktignok ikke så mye annet som fulgte den årelange tradisjonen.

Mandag glimret Melania Trump med sitt fravær på den tradisjonelle pressevisningen.

I stedet twitret hun en 56 sekunder lang video av seg selv, der hun iført et helsvart antrekk går gjennom en liten «skog» av blodrøde trær.

EGET DESIGN: Det hvite hus er pyntet til randen i Melania Trumps julepynt. Foto: Twitter / Melania Trump
EGET DESIGN: Det hvite hus er pyntet til randen i Melania Trumps julepynt. Foto: Twitter / Melania Trump Vis mer

Årets offisielle tema er «amerikanske skatter», og valget av den røde fargepaletten forklares som en forlengelse av de røde stripene i det amerikanske flagget, som skal symbolisere tapperhet.

Til The Washington Post sier Melanias talsperson, Stephanie Grisham, at førstedamen bestemte seg for «å la dekorasjonene tale for seg selv». Det har de også fått gjøre.

Sterke reaksjoner

Spesielt de ukonvensjonelle røde trærne skapte umiddelbart reaksjoner. På Twitter har de blitt omtalt som fryktinngytende, med referanser til Trump-administrasjonens behandling av flyktninger.

Enkelte sammenlikner de også med kappene fra TV-serien «The Handmaid's Tale», og den tilspissende abortkampen i USA.

JULESTEMNING?: En rekke kvinner promoterer «The Handmaid's Tale» i seriens velkjente, røde drakter - som nå sammenlignes med Melania Trumps juletrær. Foto: Reuters/ NTB scanpix
JULESTEMNING?: En rekke kvinner promoterer «The Handmaid's Tale» i seriens velkjente, røde drakter - som nå sammenlignes med Melania Trumps juletrær. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

En annen Twitter-bruker mener på sin side at Melania Trumps julepynt minner om noe som kunne vært hentet fra «Ondskapens hotell» - en av verdens mest ikoniske skrekkfilmer.

Da nettstedet Vice i fjor omtalte Trumps juledekorasjoner, ble de beskrevet som «jula fra helvete». I år skriver de at «førstedamen har «uppet gamet», og entret en sirkel selv ikke Dante ville klare å dikte opp.».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

(Dante er for øvrig den italienske dikteren som på 1300-tallet skrev verket «Den guddommelige komedie», der han i drømme foretar en reise gjennom helvete, skjærsilden og paradis.)

IKKE BARE RØDE JULETRÆR: Det hvite hus er imidlertid også blitt pyntet med mer tradisjonelle juletrær i forkant av årets julefeiring. Foto: Rex/ Shutterstock/ NTB scanpix
IKKE BARE RØDE JULETRÆR: Det hvite hus er imidlertid også blitt pyntet med mer tradisjonelle juletrær i forkant av årets julefeiring. Foto: Rex/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

At førstedamen fritar seg selv fra pressevisningen, har for øvrig ikke skjedd siden Nancy Reagans tid i Det hvite hus på 1980-tallet, skriver The Washington Post.

Kontroversiell førstedame

Den omstridte førstedamen har vært i hardt vær den siste tiden. Blant annet fikk hun hard medfart i internasjonale medier etter et Kairo-besøk tidligere i høst, der utgiftene hennes summerte seg opp til elleville 95 050 dollar, eller om lag 795 000 kroner - på én dag.

Da det stormet som verst rundt Donald Trump i forbindelse med migrantfamiliesaken, troppet hun også opp i en jakke med påskriften «I really don't care. Do u?».

Hendelsen fant sted i slutten av juni, da Melania reiste til Texas hvor hun besøkte en barneleir for å få bedre innblikk i barnas situasjon ved grensa til Mexico.

Opptrinnet førte til massiv medieoppmerksomhet, og medier verden over fulgte besøket med argusøyne.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Det er åpenbart at jakka ikke var ment for barna. Det var for folket og venstrevridde medier som kritiserer meg. Det var for å vise dem at jeg ikke bryr meg, at de kan kritisere så mye de vil, men det vil ikke hindre meg i å gjøre hva jeg føler er riktig, sa Melania.

På spørsmål om hvorfor hun valgte å bruke den på tur tilbake til Washington, til tross for at den ble heftig omtalt under besøket, svarte Melania slik:

- Det var på en måte et budskap. Jeg foretrekker at de fokuserer på hva jeg gjør, og mine initiativer, i stedet for å fokusere på hva jeg har på meg.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Beskyldningene knuste meg og barna fullstendig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer