Team Ingebrigtsen:

- Det såret Henrik noe voldsomt

Gjert Ingebrigtsen forteller om sitt kraftige utbrudd etter sønnens babynyhet.

TV-FAMILIE: Familien Ingebrigtsen gjør suksess i dokumentarserien «Team Ingebrigtsen» på NRK. Fra venstre: Jakob, mamma Tone, Filip, pappa Gjert, Ingrid og Henrik Ingebrigtsen under innendørs-NM i Bærum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV-FAMILIE: Familien Ingebrigtsen gjør suksess i dokumentarserien «Team Ingebrigtsen» på NRK. Fra venstre: Jakob, mamma Tone, Filip, pappa Gjert, Ingrid og Henrik Ingebrigtsen under innendørs-NM i Bærum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

I juni kunne Henrik Ingebrigtsen (27), kjent fra NRK-serien «Team Ingebrigtsen», og kona Liva Eie Børkja bekrefte til TV 2 at de venter barn nummer to.

- Termin er 7. januar. Vi har fått ei uke å gå på. 13. drar jeg til Sør-Afrika. Så hvis hun ikke har født før da, så blir det FaceTime, sa Henrik Ingebrigtsen til NRK etter å ha vunnet Hytteplanmila lørdag.

Fra før av har de datteren Olivia som fyller to år i romjulen. Men for familien som legger såpass mye tid i trening, var det ikke bare begeistring da Henrik fortalte at han skulle bli far første gang.

- Er du helt idiot?

«Det som er min største fortvilelse, er å se hvordan han på mange måter kaster bort et vanvittig stort talent».

Dette skriver Henriks far, Gjert Ingebrigtsen (52), i sin bok «Å oppdra en verdensmester», ifølge NRK. I boka forteller han at han taklet nyheten om at sønnen skulle bli far dårlig.

- Er du helt idiot, eller? Har du tenkt å ødelegge alt vi har bygd opp med å få en unge midt oppi satsingen, var Gjert Ingebrigtsens umiddelbare reaksjon.

«Som far var jeg kjempeglad for å skulle bli bestefar igjen. Men som trener mente jeg at det var alt annet enn en god og fornuftig beslutning», står det i boken.

Videre innrømmer 52-åringen, som er både trener og far i Ingebrigtsen-familien, at han fryktet at den voldsomme reaksjonen skulle ødelegge noe av forholdet mellom ham og Henrik.

«Min reaksjon var helt klart feil. Det såret Henrik noe voldsomt. Det er jeg lei meg for. I kjølvannet av den episoden ble mange ting ødelagt» skriver han blant annet.

TV-AKTUELLE: Henrik Ingebrigtsen og resten av familien, her med kona Liva og datteren Olivia, har denne høsten vært å se i en ny sesong av NRK-suksessen «Team Ingebrigtsen». Foto: Silje Jacobsen/ Zacapa/ NRK
TV-AKTUELLE: Henrik Ingebrigtsen og resten av familien, her med kona Liva og datteren Olivia, har denne høsten vært å se i en ny sesong av NRK-suksessen «Team Ingebrigtsen». Foto: Silje Jacobsen/ Zacapa/ NRK Vis mer

Kompromiss med kona

Ifølge Henrik har han og kona en helt spesiell avtale når det gjelder barn.

- Kompromissløs satsing, men du kan få så mange unger du vil så lenge jeg ikke må gjøre noe, fortalte han i det tidligere nevnte TV 2-intervjuet.

I andre sesong av NRK-serien «Team Ingebrigtsen», som har gått på TV nå i høst, får seerne også et innblikk i Henriks liv som småbarnsfar - og utfordringene med å kombinere familie- og idrettslivet.

I april ga Henrik og Liva hverandre sine «ja» i Stavanger domkirke. Flere hundre skuelystne hadde møtt opp for å feire friidrettsstjernens bryllup.

Kirkegulvet i domkirken var for anledningen pyntet med lykter. Det var utvilsomt en spent brudgom som satt inne i kirken og ventet - bruden var nemlig ti minutter forsinket.

I en Mercedes kabriolet 450SL, for anledningen pyntet med hvite sløyfer, dukket hun til slutt opp foran kirken. Det var Henriks bror, Filip Ingebrigtsen (25) , som kjørte bilen, og ved trappa tok brudens far henne imot.

- Det er litt uvant å være gift, men det er fint, sa de strålende fornøyde etter den vakre vielsen.

Innmarsjen i bryllupet var til låten «A Thousand Years» av Christina Perri, og da vielsen var over, kom paret ut til lyden av Queens «My Best Friend».

STOLTE BRØDRE: Både Filip (t.v.) og Jakob Ingebrigtsen (t.h.) var til stede i bryllupet til Henrik og Liva. Filip kom med sin nåværende kone, Astrid Mangen Cederkvist. Jakob er sammen med kjæresten Elisabeth. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør
STOLTE BRØDRE: Både Filip (t.v.) og Jakob Ingebrigtsen (t.h.) var til stede i bryllupet til Henrik og Liva. Filip kom med sin nåværende kone, Astrid Mangen Cederkvist. Jakob er sammen med kjæresten Elisabeth. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør Vis mer

Gift med friidrettsutøver

Bare noen måneder senere var det lillebror Filips tur.

I Mangen kapell i Aurskog fikk han sin kjære Astrid Mangen Cederkvist (24) i midten av september. Hun er, i likhet med Filip, aktiv friidrettsutøver. Hun er sprinter og konkurrerer i 100 og 200 meter.

GIFTET SEG OGSÅ: Friidrettsstjernen Filip Ingebrigtsen fikk sin Astrid tidligere i år. Foto: Andreas Fadum
GIFTET SEG OGSÅ: Friidrettsstjernen Filip Ingebrigtsen fikk sin Astrid tidligere i år. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- De siste ukene har gått til mye planlegging, men vi har hatt denne dagen i bakhodet i to år. Vi har gledet oss veldig, sa en nygift Filip til Se og Hør etter vielsen.

LES OGSÅ: Her går det nesten galt for Dag Otto