Britney Spears:

- Det sårer virkelig

Flere mener stjernen er ved randen av nok et sammenbrudd.

SÅRET: Det strømmer inn med hatkommentarer mot Britney Spears i sosiale medier. Nå svarer stjernen på kritikken. Foto: NTB scanpix
SÅRET: Det strømmer inn med hatkommentarer mot Britney Spears i sosiale medier. Nå svarer stjernen på kritikken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at Britney Spears (38) er skandalenes mor, etter to tiår med overskrifter og skandaløse opptredener. Artisten gikk rimelig raskt fra å være en uskyldig barnestjerne, til å miste det helt som følge av en massiv stjernestatus.

Nå er det fire år siden sist Britney utga musikk, og har dermed hatt sin lengste pause hva gjelder utgivelser noensinne - siden debutplaten i 1999.

Likevel er stjernen oppe og nikker i sosiale medier, og får støtt og stadig oppmerksomhet - men den er langt fra positiv. 38-åringens kommentarfelt flyter nemlig over av følgere som deler hatefulle ytringer knyttet til artisten - og nå har hun fått nok.

Bekymret fans

På Britneys sosiale medier-kanaler får man se alt fra dansevideoer, og selfies til videoer og sitater. Selv om det fra utsiden ser nok så uskyldig ut, virker flere fans å bli provosert, mens andre rett og slett mener sangerens videoer er bekymrende.

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

En gjenganger i kommentarfeltene er fans som mener hun nok en gang er ved randen av et sammenbrudd lignende det hun hadde i 2007, da hun blant annet ble avbildet på byen uten truse, barberte av seg håret og angrep en bil med paraply, for å nevne noe.

Nedturen endte med et brak, da hun året etter ble innlagt til psykiatrisk behandling, og fikk diagnosen bipolar lidelse. Samme år tok hennes far, Jamie Spears (67), over som verge, og hun ble med det umyndiggjort.

Det er spesielt under en video av Britney på ferie i Maui på Hawaii i februar at folk uttrykker sin bekymring. I videoen forsøker artisten å vise følgerne sine hvor høylytte fuglene på øya er, og er i tydelig ekstase over det.

I kommentarfeltet har flere lagt merke til at stjernen snakker med en britisk aksent i slutten av videoen. Dette hevder flere er grunn til bekymring.

«Åh nei, den britiske aksenten er tilbake … minner om 2007», har en bruker kommentert.

«Det er som om jeg kan lukte 2007 komme tilbake», skriver en annen.

SKALLET: Britney Spears barberte av seg håret etter et sammenbrudd i 2007. Foto: NTB scanpix
SKALLET: Britney Spears barberte av seg håret etter et sammenbrudd i 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Jeg er redd vi kommer til å oppleve enda et 2007 utbrudd», kommenterer en tredje.

Andre spekulerer i artistens mentale tilstand.

«Er hun psykisk syk? Dette er veldig rart».

BARNESTJERNE: Britney fikk stjernestatus i svært ung alder, og har flere ganger vært innlagt på grunn av sin mentale helse. Her avbildet i 1999, da karrieren hennes begynte å ta fart. Foto: NTB scanpix
BARNESTJERNE: Britney fikk stjernestatus i svært ung alder, og har flere ganger vært innlagt på grunn av sin mentale helse. Her avbildet i 1999, da karrieren hennes begynte å ta fart. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Vær så snill, ta medisinen din igjen. Det er ingen skam i å ta egentid for deg og barna. Dømmer ikke», skriver en annen.

Det stopper ikke med det. Flere kommentarer baserer seg på popstjernens ytre, der det blir påpekt at sminken ser ut som gårsdagens, samtidig som at flere undrer i når hun fikk et gap mellom fortennene.

- Det sårer virkelig

Nå har derimot Britney fått nok av alle de hatefulle ytringene i kommentarfeltene sine. Til et bilde, der det står skrevet «Ingen følger med mer enn de som ikke liker deg», skriver hun følgende:

«Jeg har lest mye på nettet fra folk som kritiserer innleggene mine … sier at jeg legger ut de samme 15 bildene med den samme røde bakgrunnen og at jeg har på meg den samme hvite badedrakten. I mitt tilfelle blir jeg veldig glad i bildene mine … og jeg liker å dele dem med dere», skriver hun.

Videre påpeker hun at det er sårende, og oppfordrer folk til å være snillere med hverandre, spesielt i en tid som denne.

«Jeg har aldri eid en hvit badedrakt før, og likte rett og slett den røde bakgrunnen. Å lese alle de slemme kommentarene sårer virkelig følelsene mine … og jeg deler dette med dere fordi dere virkelig ikke bør si alle disse slemme tingene til noen dere ikke engang kjenner. Dette kalles mobbing faktisk. Slike vanskelige tider som vi er i nå bør virkelig lære oss å være snillere mot hverandre».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Streiker

Som nevnt tidligere har det ikke kommet ny musikk fra Britney de siste fire årene. Nylig fortalte hennes sønn, Jayden (13), i en direktesendt video på Instagram at moren kanskje skulle forlate musikkbransjen for alltid.

Like etterpå skrev UsWeekly at popstjernen ikke lager musikk fordi hun er bitter på sin egen far, Jamie, etter en krangel som utspilte seg i hans hjem i august i fjor.

Krangelen skal ha endt med at Britneys sønn, Sean (14), låste seg inne på et rom i bestefarens hjem, før Jamie slo inn døren, tok tak i barnebarnet sitt og ristet i ham. Det hele endte i at barnas far, Kevin Federline (41), anmeldte han for barnemishandling.

Som følge av dette ble det bestemt at Britneys vergemål skulle gis videre til noen andre mens etterforskningen pågikk. Saken ble derimot senere henlagt, og Jamie fikk tilbake vergeskapet over datteren - som nå vil løsrives.

OPPHETET: Det oppstår full krangel mellom Pierre Louis og Ulrik Giske inne på villaen i «Ex on the Beach». Video: Thea Hope/ Dplay/Rød Løper Vis mer

- Britney har uttrykt at hun ikke vil jobbe igjen fordi hun ikke ønsker å fortsette å være under vergemålet. Britney misliker at faren hennes gis et månedlig beløp på rundt 10 000 dollar for å overse økonomien hennes, har en kilde fortalt til UsWeekly.

LES OGSÅ: Derfor vraker hun nakenscener

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer