Dax Shepard:

- Det reddet livet mitt

Skuespiller Dax Shepard åpner seg etter at han sprakk.

ÅPENHJERTIG: Skuespiller Dax Shepard forteller åpenhjertig om hvordan det var å innrømme at han ikke var tørrlagt lenger. Her er han avbildet med kona Kristen Bell. Foto: Eric Charbonneau / REX / NTB
ÅPENHJERTIG: Skuespiller Dax Shepard forteller åpenhjertig om hvordan det var å innrømme at han ikke var tørrlagt lenger. Her er han avbildet med kona Kristen Bell. Foto: Eric Charbonneau / REX / NTB Vis mer
Publisert

Skuespilleren Dax Shepard (45) har vært svært åpen om sine egne utfordringer med rusavhengighet, der han i flere år var avhengig av alkohol og kokain.

I september avslørte 45-åringen at han hadde fått et tilbakefall, etter 16 år som edru.

TILBAKEFALL. Dax Shepard har vært rusfri i 16 år, men sprakk da han skadet hånda si. Slik reagerer kona Kristen Bell. Video: Viaplay Vis mer

Åpner seg

I en ny episode av podkasten «Armchair Expert», som Shepard har sammen med Monica Padman - forteller stjernen nå åpenhjertig om tiden etter innrømmelsen, og om hvordan skuespillerkona Kristen Bell (40) reddet ham.

- Jeg kan ikke forestille meg å skulle innrømme noe så stort overfor andre mennesker, og det å føle seg så trygg som jeg gjorde. Jeg var trygg og sikker på at dere ikke ville hate meg. Jeg hatet meg selv på det tidspunktet, så det å kunne innrømme det, og fortsatt føle meg elsket og akseptert, det var virkelig fint, forteller han til kona i podkasten, gjengitt av danske Se og Hør.

PAR: Skuespiller Dax Shepard sier i podkasten at han var trygg og sikker på at kona, Kristen Bell, ikke ville hate ham etter innrømmelsen. Her er paret avbildet i Los Angeles i 2015. Foto: Eric Charbonneau/ REX / NTB
PAR: Skuespiller Dax Shepard sier i podkasten at han var trygg og sikker på at kona, Kristen Bell, ikke ville hate ham etter innrømmelsen. Her er paret avbildet i Los Angeles i 2015. Foto: Eric Charbonneau/ REX / NTB Vis mer

- Det reddet livet mitt, fortsetter Shepard.

Bell uttrykker seg også om ektemannens mot og styrke.

- Jeg vil gjerne takke alle som har vært involvert, for jeg er så takknemlig for å ha deg, faren til mine barn, som er så ærlig - selv i dine mest skamfulle øyeblikk, sier hun.

Godt gift

Skuespillerparet Shepard og Bell regnes for å være et av de mest populære parene i Hollywood, og er svært høyt elsket av fansen. Mens Bell er kjent fra blant annet «Veronica Mars», «Forgetting Sarah Marshall», og «Frost», har Shepard spilt roller i serier som «Parenthood» og «Punk'd».

Paret møttes på en bursdagsfest, og begynte å date i 2007. I 2010 ble de forlovet, men valgte å vente med å gifte seg.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket hos Lindmo. Video: NRK Vis mer

Etter å ha vært forlovet i tre år valgte Hollywood-stjernene å gi hverandre sitt ja i en enkel seremoni på et kontor i Beverly Hills i 2013.

Duoen har barna Lincoln (7) og Delta (6) sammen.

- Jeg er lei meg og flau

Som nevnt var det i slutten av september Shepard åpnet seg om tilbakefallet, i en svært rørende podkast-episode.

«En episode jeg aldri trodde jeg måtte spille inn», lød deler av beskrivelsen av episoden i et innlegg på Instagram. For ikke lenge siden kunne han som nevnt feire 16 år som edru, og har hevdet selv at han ikke har rørt noen form for rusmidler siden 2004. Det var imidlertid helt til han sprakk.

Feiringen av 16 år som edru beskrev han som «den verste timen i livet» sitt. 45-åringen var nemlig høy på smertestillende under feiringen.

I den svært åpenhjertige samtalen innrømmet han blant annet at det ikke bare var hans eget ego som gjorde det vanskelig å være ærlig, men også at han har vært så åpen om edrueligheten i mediene. Han var også redd for hvordan det ville påvirke kona.

- Kristen fortjener ikke at de neste seks månedene skal bestå av intervjuer der hun må si: «Åh, Dax hadde et tilbakefall». Det føles ikke rettferdig mot noen, det er ikke det. Jeg er lei meg og flau over at jeg har satt andre mennesker i denne situasjonen, fortalte 45-åringen.

LES OGSÅ: Derfor lyver hun ikke til barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer