«Kompani Lauritzen»:

- Det rablet for meg

Øyvind «Vinni» Sauvik åpner seg opp om tiden i «Kompani Lauritzen».

ÅPNER OPP: Vinni har holdt seg unna mediene den siste tiden, men nå snakker han endelig ut om hvordan det var å være en del av Dag Otto Lauritzens kompani. Foto: Matti Bernitz / TV 3
ÅPNER OPP: Vinni har holdt seg unna mediene den siste tiden, men nå snakker han endelig ut om hvordan det var å være en del av Dag Otto Lauritzens kompani. Foto: Matti Bernitz / TV 3 Vis mer
Publisert

I kveld skal det endelig avgjøres. Hvem blir det som stikker av med seieren i «Kompani Lauritzen»? Gjennom hele sesongen har en og en deltaker måtte forlate gjengen, og nå er det bare fire igjen. Marte Bratberg (30), Henrik Thodesen (39), Lise Karlsnes (40) og Øyvind «Vinni» Sauvik (44) starter alle som likeverdige i finalen, men det er bare én som kan vinne.

De siste månedene har flere av finalistene figurert mye i mediene, som følge av intervjuer og programinnhold. En av dem har derimot holdt sine kort tett til brystet - helt frem til nå. For første gang siden programmet hadde premiere, snakker nå Sauvik om sin opplevelse i TV 2-serien.

Det er i et intervju med VG at en Paperboys-stjernen nå forteller om tiden i kompaniet. I de første episodene kunne han virke sur eller gretten, fordi han ofte sa akkurat hva han mente. Nå forteller han at han kanskje burde latt være å være så vokal om tankene sine.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Rablet for meg

Han har levd som han har villet de 20 siste årene, og da ble tilværelsen i militæret brått en stor kontrast.

- Samtidig hadde jeg jo sagt ja til dette programmet, og da var det for dumt å gjøre opprør hele tiden. Men det var det jeg hadde lyst til å gjøre. Jeg fikk beskjed om at det ikke var rom for individuelle tanker i militæret, men nei, det er også grunnen til at jeg ikke liker militæret. Jeg tror bare det rablet for meg til slutt, så et ble en del utblåsninger, sier han til avisen.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Selv om han tidvis har blitt omtalt som både hissigpropp og sur, har Sauvik klart å bli en av de store favorittene i serien. I sosiale medier kan man stadig lese støttende kommentarer.

Da han var med på «Hver gang vi møtes» for noen år siden var det trolig mange som fikk et nytt inntrykk av ham.

Det samme gjelder nå, fordi han gjennom hele sesongen har briljert med kunnskap og prestasjoner. En av grunnene til at han var sur var savnet etter de der hjemme. Sammen med ekskona Tone Oraini Selfors har han sønnen Leonel på 12 år.

MED SØNNEN: Her er familien fotografert sammen i 2012, i forbindelse med at Tone ga ut bok. I dag er Leonel blitt hele 12 år gammel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MED SØNNEN: Her er familien fotografert sammen i 2012, i forbindelse med at Tone ga ut bok. I dag er Leonel blitt hele 12 år gammel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Sur og forbannet

Artisten har vært åpen om at han har slitt med rusmisbruk. Det som på mange måter ble et vendepunkt for Vinni, og som fikk han til å endelig ta grep om livet sitt, var da kona tok ut skilsmisse etter to års ekteskap i 2011. Dette på grunn av at han hadde vært utro.

I 2008 fikk de sønnen sammen, som i tillegg til skilsmissen ha vært en motivasjon for rapperen til å gjøre endringer. Han har beskrevet seg som en «selvsentrert idiot» - noe som påvirket både kona og sønnen.

SKILT: Vinni og ekskona Tone Oraini Selfors sammen i 2010. Foto: NTB scanpix
SKILT: Vinni og ekskona Tone Oraini Selfors sammen i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

I dag har han derimot god kontakt med sønnen, som han i VG-intervjuet gir uttrykk for at er svært viktig for ham. Som om avstanden ikke var stor nok fra før, befant sønnen seg på Bali under innspillingen. Avisen skriver at deltakerne fikk ringe hjem med jevne mellomrom, men tidsforskjellen gjorde det vanskelig.

- For å være helt ærlig var dette også noe jeg var sur på, og jeg kunne kanskje sagt at det var grunnen til alt. Men det er ikke et ærlig svar. Jeg var sur og forbannet, og hadde lyst til å være det, sier han, og innrømmer at han opplever egen oppførsel som flau nå i retrospekt.

Gjensynsgleden med sønnen etter innspilling var derfor, av naturlige årsaker, stor.

- Det var helt magisk. Det satt i ganske lenge, altså opplevelsen. For det var så heftig. Det var bare så fint. Å vite at man har en sønn som er glad, som har et liv. For meg var det ganske rørende, sier han.

Se og Hør har i løpet av sesongen gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Sauvik. Han har vært utilgjengelig eller ikke besvart våre henvendelser.

Finalen av «Kompani Lauritzen» sendes på TV 2 lørdag kveld klokken 20:00.

LES OGSÅ: - En ekstra påkjenning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer