ENGASJERT: Annie Lennox ble inspirert til å drive med veldedig arbeid etter at hun fikk en dødfødt sønn. Foto: All Over Press
ENGASJERT: Annie Lennox ble inspirert til å drive med veldedig arbeid etter at hun fikk en dødfødt sønn. Foto: All Over PressVis mer

- Det påvirket meg voldsomt

Annie Lennox' liv ble endret da hun fikk et dødfødt barn.

SEHER.NO: Eurythmics-vokalisten Annie Lennox fikk for 20 år siden et dødfødt barn, sønnen Daniel. 

Annie forteller ifølge cbs4denver.com at hun ble så berørt av sønnens død, at hun valgte å drukne seg i veldedig arbeid. Hendelsen fikk henne til å revurdere sitt eget liv.

- Det påvirket meg voldsomt. Det fikk meg til å innse at vi mennesker er utrolig sårbare, men også sterke. Samtidig som jeg mistet sønnen min, var det tusenvis av mennesker som døde i et jordskjelv i Tyrkia.

- Merkelig nok følte jeg at jeg kunne identifisere meg med disse menneskene siden jeg også hadde opplevd et stort tap. Mitt personlige og vonde tap fikk meg til å innse at livet er bare midlertidig og når jeg hører om menneskers tragedier, føler jeg med dem.

I årene etter dette har stjernen blitt anerkjent for sitt arbeid med organisasjoner som Amnesty International og Greenpeace.

Lennox (53) skal bli æret for sitt arbeid med familier som er rammet av HIV og AIDS av britiske røde kors i en seremoni i London i juni.

LES OGSÅ: Begravde barn med skje