Pernilla Wahlgren:

- Det ødela familien vår

Pernilla Wahlgren og Emilio Ingrosso var et av Sveriges hotteste par. Så brast lykken.

OFFENTLIG SKILSMISSE: Pernilla Wahlgren og Emilio Ingrosso sin skilsmisse fikk enorm oppmerksomhet i media. Her sammen med dattera Bianca Ingrosso i 2016. Foto: NTB Scanpix
OFFENTLIG SKILSMISSE: Pernilla Wahlgren og Emilio Ingrosso sin skilsmisse fikk enorm oppmerksomhet i media. Her sammen med dattera Bianca Ingrosso i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De møttes under Melodi Grand Prix i 1985 og ble raskt et av Sveriges hotteste par. Kjærlighetshistorien mellom popyndlingen Pernilla Wahlgren (51) og Emilio Ingrosso (54) var på «alles» lepper, og nådde på mange måter toppen da de to giftet seg i 1993, fire år etter at deres første sønn, Oliver (29), kom til verden.

Fem år senere fikk de datteren Bianca (24), og i 1997 kom Benjamin (22) til verden.

Men etter 17 år som par, ni år som ektepar, brast lykken og det var spikeren i kista for stjerneparet Pernilla og Emilio. Det gikk lenge rykter om både det ene og det andre, og det skulle vise seg å bli en både offentlig og skitten prosess.

Dømt i retten

I 2006 toppet det hele seg, da duoen havnet i retten og Emilio ble dømt for å ha hetset eksen, ifølge Aftonbladet. Ingrosso ble dømt til å betale 7000 kroner og ble også dømt for mishandling mot Wahlgren.

Ifølge Aftonbladet uttalte 54-åringen at han ville anke dersom han ble dømt, men i etterkant var han fornøyd med utfallet. I retten ble det brukt lydopptak av Emilio hvor han ifølge Aftonbladet truet eksen på livet og trakk fram hennes den gang nye kjæreste, Joachim Lennholm (46), som hun har sønnen Theo (12) med.

Dette skal ha vært en av flere trusler fra Ingrosso til Wahlgren, og førstnevnte innrømmet i tingretten å ha hetset henne.

- Det jeg sa var dumt, men jeg ble provosert. Årsaken til dette er min uro for barna, har Ingrosso tidligere uttalt til den svenske avisa.

MUSIKK: Benjamin Ingrosso er en kjent artist og TV-profil, som tydeligvis liker å være deppa. Dette er grunnen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ifølge Wahlgren varte hetsingen i flere år, og i 2002 skal Ingrosso ha angrepet henne hjemme. Hun anmeldte den gang forholdet, men trakk anmeldelsen etter at eksen skal ha truet med å «gjøre livet hennes til helvete».

Etter en ny trussel i 2005 ble imidlertid anmeldelsen fra 2002 brakt på bane igjen. Under rettssakens sluttprosess ønsket aktor en kortere fengselsstraff mot Ingrosso.

Hans forsvarer, Per Liljekvist, ba den gang om en betinget dom. Som nevnt tidligere ble Ingrosso i 2006 dømt til å betale 7000 kroner.

Da Se og Hør møtte Pernilla Wahlgren i Stockholm tidligere i år, kunne hun fortelle at forholdet til eksmannen har bedret seg kraftig de siste åra.

Reddet forholdet

- Man må legge det gamle bak seg. Fortsetter man å være sinte på hverandre, blir man bare bitter, og bitterhet tror jeg spiser opp innenfra, sier hun.

51-åringen legger ikke skjul på at det var tøft å gå gjennom en så offentlig skilsmisse, men forteller at hun har det mye bedre i dag.

- Vi har det begge bedre nå når vi kan være venner. Spesielt for barnas skyld. Vår yngste sammen er jo 22, så vi behøver ikke være sammen hele tida, men det føles godt at hvis vi treffes med barna, så er det ikke noe problem.

- Hva var det som ble vendepunktet for dere?

- Mye det at man legger alt bak seg. Og så husker jeg at da Benjamin fylte 14 år, så var det eneste han ønsket seg at vi, hele familien, skulle spise middag sammen. Jeg husker vi tenkte at «ok, hvordan skal det her gå?», men det gikk jo faktisk bra. Vi sloss ikke, sier hun spøkefullt, og legger til:

- Nå har vi det bra sammen.

Se og Hør har vært i kontakt med Emilio Ingrosso og forelagt saken for ham. Han opplyser at han ikke ønsker å uttale seg.

Tidligere har han imidlertid uttalt seg til svenske Gala Magazine, og i likhet med ekskona, tror han først og fremst tid har bedret relasjonen deres.

- Når man er såret og sint, er det veldig lett å sitte fast i sin egen sorg. Jeg var veldig bitter på Pernilla, lenge. Eller vi var vel bitre på hverandre, sa han til magasinet i 2017, og fortsatte:

- Vi har ikke vært snille mot hverandre, har utsatt både oss selv og barna for en forferdelig skilsmisse. Og dessverre hang media seg på, og alt som ble sagt og gjort ble enormt forstørret.

Ingrosso takker også sin nye kone, Åsa Ingrosso, for at ting har endret seg for ham i dag.

- Hun fikk meg til å se, forstå og vri om på alt. Fikk meg til å slippe offerrollen, forklarer han, og legger til at han nå har tatt ansvar for sine handlinger og beklaget seg gjentatte ganger, spesielt overfor barna.

- Ødela familien

Både Pernilla og Emilio har begge snakket ut om skilsmissen tidligere, noe barna deres også har gjort. Bianca Ingrosso gjorde det senest i august.

Sammen med flere bryllupsbilder av foreldrene delte 24-åringen også en lang, tilhørende tekst.

«Til min mor og far. Dere har hatt mange opp- og nedturer i forholdet deres. Skilsmissen deres var ikke den beste, men dere lagde meg, dere gjorde meg til den jeg er. Dere lagde brødrene mine, de jeg elsker mer enn selve livet», skriver hun innledningsvis.

Den svenske influenseren påpeker også hvilket trykk det var rundt hele familien da stjerneparet valgte å gå fra hverandre.

«Pressen ødela hele familien vår. Nye overskrifter og sladder hver eneste uke. Det var vanskelig i en så ung alder å høre så mange dømme de man elsker mest».

Dattera har forsøkt å være en viktig støttespiller for foreldrene, også når folk har snakket negativt om dem.

«Jeg vil bare si til alle dere som leser dette, uansett hva du går gjennom i livet, til tross for alle krangler du har med foreldrene dine, og uansett hvor plagsomme de er, så er de foreldrene dine og de er bare mennesker», skriver hun videre, og legger til at også foreldre trenger kjærlighet, støtte og klemmer når ting er vanskelig.

Bianca er takknemlig for sitt nære forhold til begge foreldrene og ser tilbake uten anger.

«Og det er ikke noe jeg hadde sett for meg for noen år siden. Jeg elsker dere begge så utrolig mye. Vi har tatt vare på hverandre gjennom åra, og jeg vil bare si tusen takk til dere begge. Dere gjør meg stolt hver eneste dag».

Og at Pernilla og Emilio har et fungerende forhold til tross for bruddet, betyr tilsynelatende mye for 24-åringen.

Pernilla syntes derfor det var stor stas å få gi datteren en helt spesiell gave, som Bianca har mast om lenge. I familiens realityserie, «Wahlgrens Värld» har man nemlig fått se influenseren mase på mora om å få Rolex-klokka hennes.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

Og til slutt ga Pernilla etter.

-Hun fikk den fordi den bare har ligget i en skuff hjemme hos meg, så jeg tenkte at «det er klart hun skal få den, det er et fint minne fra hennes mamma og pappa», ettersom jeg fikk den av hennes pappa da jeg fylte 25, sier Pernilla til Se og Hør.

LES OGSÅ: Dette reddet forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer