- VET IKKE HVA DE GÅR TIL: Psykolog John Petter Fagerhaug mener alle ungdommene som melder seg på «Paradise Hotel» risiker en mental reaksjon når innspillingen starter, fordi de føler seg presset. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
- VET IKKE HVA DE GÅR TIL: Psykolog John Petter Fagerhaug mener alle ungdommene som melder seg på «Paradise Hotel» risiker en mental reaksjon når innspillingen starter, fordi de føler seg presset. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer

- Det minner om overgrep

Den profilerte psykologen John Petter Fagerhaug tror sexpress på «Paradise Hotel» kan hjemsøke deltakerne i lang tid.

Publisert
SEHER.NO: Flere kvinnelige deltakere i de tre norske sesongene av realityserien «Paradise Hotel» har tidligere hevdet at de følte seg tvunget til å presse sine egne grenser foran kamera.

Det siste eksemplet er deltakeren Silje Winther (24), som i torsdagens epsiode sjokkerte både deltakere og seere da hun på TV hevdet at hun røk ut av serien, fordi hun ikke ville ha sex.

- Får seg en ubehagelig overraskelse
Psykolog John Petter Fagerhaug sier til Seher.no at selv om deltakerne melder seg på «Paradise Hotel» frivillig, kan mange få seg en ubehagelig overraskelse når innspillingen begynner.

- Når deltakerne føler at de må presse sine egne grenser og gå lenger enn de kanskje ville gjort på en fest hjemme, så minner det om mentalitet som gjelder ved overgrep. Det handler om å være i en situasjon hvor du føler du ikke har kontroll. Deltakerne havner i en klemme fordi de kan føle at de må gå ekstra langt for være med i jakten på pengepremie, han til Seher.no.

Innvendingen om at deltagerne vet hva de går til, går ikke psykologen nødvendigvis med på.

- Selv om man har sett programmet på forhånd, er det vanskelig å vite hvordan man vil reagere før man er midt oppe i det, sier Fagerhaug til Seher.no.

Han presiserer at dette ikke bare gjelder seksuelle utskeielser.

- Akkurat når det gjelder det som skjer i sengen og når jentene har noe å tape, så kan det være guttene som står for presset. Men i andre situasjoner kan det være omvendt. Her kan det både dreie seg om gruppepress og individuelt press.

- Risikerer senvirkninger
Flere tidligere deltakere har i etterkant av «Paradise Hotel» angret på at de stilte opp i serien, og var uforberedt på reaksjonene som ville komme.

Psykologen hevder alle deltakerne risikerer senvirkninger etter oppholdet på «Paradise Hotel» selv om de tilsynelatende ikke angrer på noe i dag.

- De som har sagt at de angrer på ting de gjorde, viser at de er ærlige og villige til å ta et oppgjør med seg selv. Når enkelte hevder alt er fint , er det ofte et klassisk tegn på selvfornektelse. Man må huske på at det de har gjort på TV, vil følge dem i lang tid, fordi det vil ligge tilgjengelig på internett. Derfor kan også disse få en reaksjon senere. Det gjør det ekstra viktig at ungdommene tenker nøye over dette før de melder seg på, sier John Petter Fagerhaug til Seher.no.

Avviser kritikken
Øyvind Skovli i TV3 er ikke enig i kritikken fra den profilerte psykologen.

- Bortsett fra Silje, som sa klart i fra, har vi ikke hatt noen klager på at deltakere har følt seg utsatt for sexpress. Vi er opptatt av å ha en dialog med våre deltakere underveis og etter innspilling, og vi oppfordrer alle til å benytte seg av vårt tilbud om psykolog.

Skovli er ikke enig i at kanalen legger til rette for at deltakerne skal føle seg presset til å ha sex foran kameraene i håp om å vinne pengepremien i «Paradise Hotel»

- Det er ikke noe belegg for å hevde at det å være intim med andre deltakere på Paradise Hotel fører til lengre levetid i serien, Petter Pilgaard delte vel ikke ut så mye som et eneste kyss før han gikk til topps i sesong en. 

  Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Brøt all kontakt etter Paradise Hotel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer