Sydney Sweeney:

- Det mest sårende noen kan gjøre

Åpner opp om nakenscenene i «Euphoria»

MANGE NAKENSCENER: Sydney Sweeney forteller at nakenscenene i «Euphoria» ble spredt i sosiale medier. Foto: Randy Shropshire/Getty Images for InStyle/AFP/NTB
MANGE NAKENSCENER: Sydney Sweeney forteller at nakenscenene i «Euphoria» ble spredt i sosiale medier. Foto: Randy Shropshire/Getty Images for InStyle/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Den andre sesongen av «Euphoria» ruller for tida over skjermene, og nytt liv er blåst i ungdomdramaet. Det er ingen hemmelighet at serien ikke styrer unna verken vold, nakenhet eller dop, noe den både har fått kritikk og blitt hyllet for.

NAKEN: Britney Spears stiller opp naken på egen Instagram. Vis mer

Den som kanskje får mest skjermtid uten klær er Sydney Sweeney (24). Hun spiller karakteren Cassie, som vokste opp med en heroin-avhengig far som forlot familien, og som søker bekreftelse hos gutter gjennom sex.

I serien får man blant annet se at hun noe motvillig takker ja til å bli filmet under sex, og at disse videoene sprer seg på skolen.

Sweeney åpner nå om nakenscenene overfor The Independent. Hun forteller blant annet at skjermdumper fra serien ble spredt utover sosiale medier, og at broren hennes ble tagget i flere innlegg.

- Det er det mest sårende noen kan gjøre. Det jeg driver med er helt separat fra familien min. Karakteren min er helt separat fra meg. Det er så respektløst og plagsomt, sier hun i intervjuet.

MER INTENS: Fansen har ventet i hele to år på å følge fortsettelsen i den kritikerroste HBO-serien «Euphoria». Nå er snart ventetiden over, og de første bildene fra sesong to er endelig blitt sluppet. Video: Kine Falch / HBO Vis mer

Hun forteller videre at det aldri har vært ukomfortabelt å spille inn nakenscenene, hvor det har vært en såkalt intimitetskoordinator på plass. Sweeney sier at manusforfatter Sam Levinson har vært fantastisk å jobbe med.

- Jeg har aldri følt at Sam har presset meg for å få en nakenscene på et HBO-program. Når jeg ikke har ønsket å gjøre det, så har han ikke tvunget meg, deler hun.

24-åringen forteller imidlertid at det ikke alltid har vært tilfelle i andre produksjoner.

- Jeg har hatt opplevelser hvor jeg ville hjem for å skrubbe meg selv sår fordi jeg følte meg ekkel. Jeg følte meg ikke komfortabel med motspilleren min eller crewet, og jeg følte ikke at det var noe karakteren min ville gjort. Det fikk meg mer selvkritisk. Jeg følte ikke at jeg klarte å si ifra, forteller hun.

Hvilken produksjon hun refererer til, nevnes ikke med navn.

USENSURERT: Den nye serien «Euphoria» hylles for å skille seg ut på flere områder. Vis mer

Sweeney har også spilt i en rekke andre, store produksjoner, som «Handmaids Tail» og «The White Lotus». Hun forteller at hun opplever et stigma rundt å kle av seg på skjermen, og mener at hun ikke har fått anerkjennelse for jobben i «Euphoria» av den grunn.

- Jeg er veldig stolt over jobben min i «Euphoria». Jeg synes jeg gjorde det veldig bra. Men ingen snakker om det, fordi jeg kledde meg naken, sier hun.

24-åringen mener det er noe helt annet når en mann kler seg naken på skjermen.

LES OGSÅ: Fikk sjokk: - Alt ble annerledes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer