«Paradise Hotel» 2018:

- Det må være mulig å være uenige, uten at det blir en konflikt

- Tydeligvis er det noe her som gjør at hun føler seg veldig truffet, sier Kristin Gjelsvik til Se og Hør.

IKKE FORNØYD: Isabel Raad (23) blir opprørt når hennes tidligere blogg-rival sjekker inn på «Paradise Hotel». Video: TV3 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Denne uken er det påskeuke på «Paradise Hotel», og deltakerne skal styre det som har fått navnet «Paradise Høyfjellshotell».

Tidlig i uken ble gruppa inndelt i to forskjellige lag som skal konkurrere om å drive hotellet på best mulig måte. De får blant annet bryne seg på matlaging og renhold.

I tirsdagens episode måtte deltakerne varte opp noen gjester, de tidligere «Paradise Hotel»-deltakerne Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Vida Lill Gausemel Berge, Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen. Disse fikk æren av å overnatte på «Paradise Høyfjellshotel» i et døgn.

  • Se video øverst i saken!

Overraskelsesbesøket ble ikke særlig godt tatt imot av «Paradise»-legenden Isabel Raad (23), som fortalte at det tidligere har vært dårlig stemning mellom henne og Kristin Gjelsvik.

- Det første jeg tenkte var: «er det her en kødd?», sa Isabel i episoden.

Saken fortsetter nedenfor.

TILBAKE: Vida Lill Gausemel Berge, Stian Thorbjørnsen, Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen gjorde et ørlite comeback i årets «Paradise Hotel». Foto: TV3
TILBAKE: Vida Lill Gausemel Berge, Stian Thorbjørnsen, Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen gjorde et ørlite comeback i årets «Paradise Hotel». Foto: TV3 Vis mer

- Føler meg liten

Raad ble spesielt misfornøyd da hun fikk beskjed om at hennes lag hadde ansvar for å varte opp Kristin og hennes forlovede, Dennis Poppe.

23-åringen tok derfor et møte med de andre deltakerne i håp om å få bytte lag.

- Jeg har ikke lyst til å verken omgås eller snakke med Kristin eller Dennis, og i hvert fall ikke være kelner for dem. Kristin er jo en person som er veldig for en naturlig kropp, at man ikke skal operere seg eller snakke høyt om det. Jeg er for det, og det er ingen hemmelighet. Jeg føler meg liten, sa hun og la til:

- Mens Kristin og Dennis er her, kommer jeg til å holde meg borte. Konkurranseinstinktet mitt er «long gone».

Kristin Gjelsvik har markert seg i bloggverden med sitt engasjement når det gjelder kroppspress hos unge. Hun har blant annet reagert på at flere bloggere normaliserer kirurgiske inngrep.

Overfor Se og Hør forklarer Gjelsvik at hun aldri har navngitt Isabel Raad i innleggene sine, men at situasjonen regelrett bunner i at de to har ulike syn når det kommer til ovennevnte tema.

- Jeg synes man må kunne oppføre seg voksent selv om man er uenige. Det må være mulig å være uenige, uten at det blir en konflikt. Jeg har aldri gått til personangrep mot Isabel, sier Kristin, som legger til at kroppspress og psykisk helse blant unge er hennes store kampsak.

- Dette, samt at flere influencers fraskriver seg ansvar og bidrar til å normalisere plastisk kirurgi. Jeg har aldri gått i strupen på Isabel, så hun må slutte å tro at alt handler om henne. Denne «beefen» vi liksom har, er en «beef» hun har med meg. Jeg har ikke en «beef» med henne, men med en hel bransje som består av influencers som tjener seg søkkrike på å unge jenters usikkerhet.

- Nødvendig kamp

Gjelsvik understreker at hennes hovedmål er å rette fokus mot et tema som berører svært mange. Samtidig mener Kristin at «det ikke er noen hemmelighet at noen influencere er verre enn andre», men at hun «alltid har snakket på generelt grunnlag».

- I en SIFO-undersøkelse oppgir så mange som 85 prosent av jentene at de opplever kroppspress, og halvparten av dem mener at det å lese enkelte blogger oppleves som kroppspress. I tillegg viser forskning av hele ni av ti jenter i 16-årsalderen ønsker å endre på kroppen sin. Da ser man at det er høyst nødvendig å kjempe denne kampen, sier hun og fortsetter:

- Når du velger å være offentlig, stikke deg frem, provosere og bruke «clickbate» for å opprettholde et høyt lesertall, må man tåle at noen stiller seg noe kritisk til det du driver med - det er faktisk en del av jobben, og det bør man kunne svare saklig på.

Saken fortsetter nedenfor.

RØK UT: Etter en dramatisk tvist måtte en av deltakerne forlate «Paradise Hotel« allerede før parsermonien torsdag. Se det første intervjuet med den utslåtte deltakeren i «Pærra-preik». Video: Marie Røssland Se hele programmet her: https://youtu.be/5pAQfk99srA Vis mer

Kristin forklarer at hun under oppholdet på «Paradise Hotel» prøvde å snakke med Isabel.

- Tydeligvis er det noe her som gjør at hun føler seg veldig truffet. Jeg prøvde til og med å få henne til å møtes for å snakke ut, men det var ikke aktuelt, sier hun.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få ytterligere kommentarer fra Isabel Raad.

Kritisk

Kristin Gjelsvik har flere ganger vist at hun er kritisk til at mange bloggere sponses med ulike skjønnhetsbehandlinger, og at enkelte tilbyr leserne rabattkoder på eksempelvis Restylane.

- Som blogger med mange tusen lesere kan man ikke fraskrive seg ansvaret. Man blir et forbilde og en rollemodell, enten man vil det eller ikke, har hun tidligere sagt til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

STERKT ENGASJERT: Blogger Kristin Gjelsvik har lenge vært engasjert i kampen mot kroppspress blant unge. Daglig får hun meldinger fra fortvilte barn og unge, og nå vil hun ta et oppgjør mot utseendefikseringen. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Hun mener at noe av det viktigste hun gjør som blogger er å være en sterk stemme som taler «den naturlige skjønnhetens sak». Hun har tidligere sagt at disse innleggene ofte får positive reaksjoner fra takknemlige lesere.

- Mange lesere får seg en tankevekker og skriver at de er glade for at jeg minner dem på at dette ikke er normalt.

- Og når lesere skriver at de avlyser timer for å ta Restylane eller Botox eller hva som helst, så er det veldig stort. Da innrømmer de ofte at de ikke vet helt hvorfor de bestilte den timen engang, har hun sagt.

Saken fortsetter nedenfor.

FORANDRET SEG: Isabel Raad var for første gang med på «Paradise Hotel» i 2015. I år kan hun sjekke inn på nytt, og Stavanger-jenta legger ikke skjul på at mye har forandret seg siden sist. Video: Marie Røssland Vis mer

Isabel Raad har på sin side valgt åpenhet når det gjelder de plastiske operasjonene hun har fått utført.

Hun har tidligere uttalt til Dagbladet at hun ønsker å være ærlig med leserne om at hun har operert seg, i stedet for å la dem tro at forandringene kommer av trening.

- Jeg tenker at hvis du har veldig lyst til å gjøre en operasjon, kommer du til å gjøre det uansett om du leser min blogg eller ikke. Jeg har aldri skrevet på min blogg at man må operere seg for å bli finere og bedre, sa hun i 2016 og la til:

- Jeg kunne latt være å skrive om operasjonene mine, men jeg tror at unge jenter vil få enda verre selvtillit hvis de ser bilder av kropper som er opererte, og tror det kommer av trening, når det ikke er mulig å oppnå av trening.

Vil du holde deg oppdatert på «Paradise Hotel»? Meld deg inn i gruppa her.

LES OGSÅ: «Paradise»-deltaker innrømmer kontraktsbrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer