- Det likner altfor mye på å dø

Skuespiller Ane Dahl Torp opplever deler av den siste jobben sin som verre enn å føde uten bedøvelse.

TØFF: Skuespiller Ane Dahl Torp er vant til utfordringer og tåler mye smerte, men forteller til Dagbladet Magasinet at noen av scenene i sin nye film «Bølgen» er blant det verste hun har vært med på. Her fra premieren på en annen utfordring, dramatiserinegn av «Antichrist» på Det Norske Teatret i fjor. Foto: Stella Pictures
TØFF: Skuespiller Ane Dahl Torp er vant til utfordringer og tåler mye smerte, men forteller til Dagbladet Magasinet at noen av scenene i sin nye film «Bølgen» er blant det verste hun har vært med på. Her fra premieren på en annen utfordring, dramatiserinegn av «Antichrist» på Det Norske Teatret i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Ane Dahl Torp (38) har aldri likt vann, forteller hun til Dagbladet Magasinet.

Likevel takket hun ja til den kvinnelige hovedrollen i den nye norske actionthrilleren «Bølgen», der hun befinner seg i vann eller under vann i en rekke nervepirrende scener.

Filmen, som regisseres av «Fritt vilt»-regissør Roar Uthaug, skal få kinopremiere høsten 2015. Den påkostede filmen handler om den enorme flodbølgen som vil bli utløst i Geirangerfjorden når fjellpartiet Åkneset en gang i fremtiden raser ut.

I storfilmen spiller «Pionér»-stjernen Idun, som driver hotellet i Geiranger og er gift med rollefiguren til Kristoffer Joner (41), en erfaren geolog. Ekteparet har barna Sondre (Jonas Hoff Oftebro) og Julia (Edith Haagenrud-Sande).

STERK: Skuespilleren forteller at ikke bare undervannsscenene i «Bølgen» har vært krevende fysisk. Spensthopp og pushups har vært nødvendige for å få opp pulsen og bli andpusten til andre actionfylte scener.  Foto: FameFlynet Norway
STERK: Skuespilleren forteller at ikke bare undervannsscenene i «Bølgen» har vært krevende fysisk. Spensthopp og pushups har vært nødvendige for å få opp pulsen og bli andpusten til andre actionfylte scener. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Dødsangst på jobb

Filmens krevende undervannsscener filmes i spesialbygde bassenger. Dahl Torp beskriver disse som ekstremt utfordrende når Dagbladet Magasinet følger henne på filmsettet utenfor Bucuresti, der innendørsscenene spilles inn.

- Å holde pusten er ikke noe gøy. Jeg fikk beskjed om å øve rett etter at jeg hadde våknet, men det likner altfor mye på å dø. Jeg må i hvert fall være ordentlig våken først.

- Jeg har en pers på tre minutter, i garderoben på teateret da vi spilte «Fedra». På radioen spilte de «Mr. Bombastic», og der satt jeg og ristet som om jeg hadde spasmer, minnes hun i intervjuet.

«Som du ser meg»-skuespilleren, som har to barn med ektemannen Sjur Miljeteig, mener faktisk at det å holde pusten under vann føles verre enn å føde.

- Jeg er vant til utfordringer. Jeg er ikke redd for smerte, herregud, jeg fødte uten bedøvelse for å tøffe meg. Men dette er ikke smerte, det er en sånn psykisk, fysisk greie. Helt jævlig, innrømmer Ane Dahl Torp overfor avismagasinet.

LES OGSÅ: - Ingen enorm lykke å få barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer