Alec Baldwin:

- Det kunne vært unngått

Hollywood-skuespilleren åpner seg om tiden etter «Rust»-skytingen.

VANSKELIG: Alec Baldwin legger ikke skjul på at skytingen på «Rust»-filmsettet fortsatt preger ham. Foto: Splash News / NTB
VANSKELIG: Alec Baldwin legger ikke skjul på at skytingen på «Rust»-filmsettet fortsatt preger ham. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått ti måneder etter den fatale skytehendelsen på filmsettet til «Rust», som endte opp med å ta livet av filmfotografen Halyna Hutchins. Hun ble bare 42 år gammel.

Den som fyrte av skuddet var Hollywood-stjernen Alec Baldwin (64). I et ferskt intervju med CNN åpner han nå opp om tiden etter den tragiske ulykken.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen "Rust" i høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

Ville slutte

Baldwin forteller blant annet at han gjorde det han kunne for at de skulle gjenoppta filmingen etterpå, slik at Hutchins mann og sønn skulle få de potensielle inntektene.

- Folk snakker om å fullføre filmen for å hedre Halyna, og jeg er helt for det, det er flott. Men enda viktigere, vi ønsket å gi pengene til sønnen.

Skuespilleren deler videre at han etter hendelsen har mistet fem jobber, og at han helt klart hadde lagt opp om det ikke var for støtten fra kona.

- Hvis jeg ikke hadde hatt min kone vet jeg ikke hvor jeg ville vært akkurat nå … Hvis jeg ikke hadde hatt henne ville jeg sannsynligvis ha sluttet, pensjonert meg, gått av. Du vet - solgt alt jeg eide, kjøpt et hus midt i ingensteds og bare funnet noe annet å gjøre.

Han legger til at hvis og når han kommer tilbake på filmlerretet, er det uaktuelt å jobbe med ekte våpen.

ALVORLIG SKADD: Farmen-Kåre Skaret Bjøringsøy ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke. Video: Tor Lindseth Vis mer

- Kunne vært unngått

64-åringen forteller ærlig i intervjuet at det ikke går en dag uten at han tenker på Hutchins og hva som skjedde den dagen.

- Alle elsket henne som person. At hun døde, det er det verste av alt. Noen døde, og det kunne vært unngått. Det var så unødvendig.

I forrige uke ble det kjent at FBI konkludert med at Baldwin måttet ha trykket på avtrekkeren på revolveren som drepte Hutchins. Det meldte ABC News, som henviste til en FBI-rapport de hadde fått tilgang på.

I rapportene sto det blant annet at revolveren, når den fungerer som den skal, ikke vil avfyre et skudd om man bare fikler med den - som er det skuespilleren sier han gjorde da skyteepisoden skjedde.

Det lokale politiet i New Mexico i USA etterforsker fortsatt saken.

Midt i en TV-sending i Colombia skjedde dette. Video: Rødt Kort Vis mer

LES OGSÅ: Avslører hennes siste ord

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer